Magisch ingrediënt: Liefde

Sommige gerechten smaken bij mijn moeder thuis lekkerder dan als ik ze maak! Ook al houd ik me precies aan mijn moeders recept, het is toch niet hetzelfde. Volgens mijn moeder komt dat omdat zij er ‘Moederliefde’ in mengt, of in het geval van de kleinkinderen ‘Oma’s Liefde’.

Voor Piet is dit ingrediënt een geheel eigen leven gaan leiden. Toen ik vandaag wafels bakte zei hij vergoelijkend tegen me: ‘Mama, ze zijn wel lekker, maar niet zo lekker als die van oma! Je moet er Oma’s Liefde in doen!’
‘Maar waar kun je dat dan kopen Piet,’ vroeg ik.
‘Dat weet ik niet,’ zei Piet ernstig, ‘maar dáár worden ze zo lekker van.’

Hier mijn moeders recept voor wafels, zoals ik ze ook maak:

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • kaneel naar smaak
 • drie eieren
 • 450 ml melk
 • 80 gram vloeibare boter
 • Snufje zout
 • Oma’s Liefde

Doe alle ingrediënten bij elkaar, mix ze tot een soepel beslag en bak ze in een wafelijzer. Het mijne heb ik van de Lidl.

Bestrooi rijkelijk met poedersuiker.

Een leuke bonus aan wafels bakken is dat ze je huis vullen met een heerlijke, huiselijke geur. En ze helpen je te onthaasten: je hoeft een wafel niet te keren, dus terwijl je wacht tot hij klaar is, kun je heerlijk nadenken over het leven!

0/5 (0 Reviews)

4 Responses to Magisch ingrediënt: Liefde

 1. Gek he dat sommige dingen lekkerder smaken als je moeder het maakt?
  Ik hoor het hier ook wel eens met bepaald eten.
  Maar ik hoor ook met regelmaat de tieners zeggen “mam maak jij het klaar want als ik het zelf doet smaakt het heel anders” haha

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.