Mag je geld verdienen met je blog?

Reclames en advertorials op blogs roepen gemengde gevoelens, en soms heftige reacties op. Een grote groep lezers vindt ze erg vervelend, en zelfs de integriteit van een blog aantasten. Een andere groep maakt het niet uit.

Dat advertorials een heet hangijzer kunnen zijn ondervond ook Teunie Luijk van Eenvoudig Leven. Toen zij op haar blog een product besprak en daarbij het product enthousiast twee keer linkte, vonden sommige lezers haar te ‘commercieel’ en vroegen zich af ‘waar de Teunie van een jaar geleden’ was gebleven. Gelukkig kreeg ze ook veel begripvolle en aanmoedigende reacties. Mensen die het haar gunden om met haar schrijfwerk wat geld te verdienen.

Huisvlijt werkt met: Blogmij, Adfactor, Google Adsense en Adverteerdirect

Op Huisvlijt staan Google Ads, daarmee draag ik bij aan ons gezinsinkomen. En ondertussen heb ik mij ingeschreven bij Blogmij en Adfactor, die bemiddelen tussen bloggers en bedrijven. Via hen krijg ik soms een opdracht om een betaalde advertorial te schrijven of te plaatsen. Dankzij deze inkomsten kan ik mijn blogs bijhouden, en goede artikelen plaatsen.

Daarnaast sta ik ingeschreven bij Adverteerdirect. Ook zij bemiddelen tussen bloggers en bedrijven, maar in dit geval gaat het om advertenties.

Ik kan de mensen die reclames vervelend vinden goed begrijpen: je hebt in het dagelijks leven al zoveel te maken met allerlei reclames, moet dat op blogs dan ook nog?!

Zonder advertenties, geen blogs meer

Toch kies ik dus voor advertenties, omdat ik de tijd die ik nu aan bloggen besteed niet zou kunnen verantwoorden als ‘hobby‘. Ik zie bloggen ondertussen als mijn werk, en besteed er veel tijd en aandacht aan.

Om één en ander zuiver te houden, zal ik net als Teunie, duidelijk aangeven wanneer een artikel een ‘advertorial is, namelijk in het label!

Wat vind jij: mag je geld verdienen met een blog?
Is jouw blog een manier om het gezinsinkomen aan te vullen?

Similar Posts

31 Comments

 1. Ik vraag me af hoeveel het je dan oplevert? Ik heb zelf een hekel aan advertenties op een blog, en heb dus ook een adblocker aanstaan zodat ik ze niet zie (behalve in een wervend praatje).

  Ik zou ook best graag geld verdienen met mijn blog, maar ik wil mijn lezers de advertenties besparen, dus heb ik het tot nog toe niet gedaan.

 2. Ik probeer er een beetje een balans in te vinden: niet teveel of te storend (naar mijn idee dan), maar wel wat. Ik heb op het moment alleen Google Ads op mijn blog, inderdaad om mijn inkomen wat aan te vullen.

  Voor mij zouden betaalde advertorials op dit moment nog wel een stap te ver zijn; die vind ik niet echt interessant om te lezen en ik schrijf liever over dingen waar ik zelf enthousiast over ben. Voor mijn werk blog ik ook en moet ik regelmatig advertorials schrijven en ik zou het heel vervelend vinden als mijn eigen bloggen op werk ging lijken!

 3. Ik heb een enorme antipathie tegen sluikreclames, reclameblokken en gesponsorde programma’s. Maar het weerhoudt me er niet van jouw blog te bezoeken en ik gun je de inkomsten van harte.

 4. Dit is een lastige. Als ik heeeeel eerlijk bent, stoort het mij enorm. Ook gewoon omdat je overal op internet al lastig wordt gevallen met reclames….klik hier acties en je bent de 1000e bezoeker enzovoort. Het lijkt mij dat het juist leuk is als mensen enthousiast zijn over een product dat het veel echter is dan dat het een advertorial is. Maar aan de andere kant begrijp ik het ook wel. Als je daardoor je inkomsten aan kan vullen, waarom niet? Het weerhoud je bezoekers er niet van om langs te komen.
  Dus eigenlijk heb ik gewoon geen mening….:-)

 5. Ik gun het je, mij maakt het niet zoveel uit, zolang ik je teksten nog vind, en je je mening maar niet verdraait door advertorials (ik bedoel daarmee reviews van iets, die dan als zo geweldig worden beschouwd).

 6. Het maakt mij niet uit, daar moet ieder zelf maar voor kiezen. Ik zal de advertenties in mijn ooghoek best wel zien maar kan me er goed voor afsluiten. Dus als jij er wat mee verdient, prima hoor!!

 7. Zelf heb ik geen advertentie’s, maar denk er wel over om dingen waar vraag naar is te verkopen via mijn blog.
  Ik heb er niks op tegen, het is jou blog. En je hoeft ze niet te bekijken als je er geen behoefte aan hebt.

 8. Nou, inderdaad, ik zou ook wel eens willen weten wat het nou oplevert! Volgens mij krijg je alleen iets als mensen via de door jou geplaatste advertentie doorklikken, en dat kunnen er toch nooit zo veel zijn? Ik niet in elk geval, maar het stoort me niet echt hoor.

 9. Ik stoor me er niet aan. Bij Teunie ook niet, zie het niet eens. Ik open een site en kijk alleen naar de datum of er een nieuw blog is ;)

  Groetjes Isabelle

 10. Voor mij moet er wel bij staan dat het een advertorial is. Ik doe dat zelf ook en dat vind ik voldoende transparantie geven.

  En natuurlijk moet het een goede balans zijn tussen reclame en andere artikelen. :)

 11. Het maakt mij helemaal niets uit of je reclame op de site heb staan of niet, het gaat mij om jou tekst en niet om de advertentie’s
  Het is JOU blog en jij moet er mee doen wat je wil.. zal wel even je hh-pot spekken :-D
  Ga ff klikken op je advertentie’s

 12. van mij mag je best geld verdienen met je blog.
  Maar ik vind een blog vol reclames gewoon sfeerloos en daarom zijn het niet mijn favorieten.
  Ik heb net even bij Teunie gekeken maar dat trekt me ook niet om volger te worden.
  Bij jou valt het nog wel mee.
  maar op blogs die mij niet aanspreken reageer ik ook niet.

  groetjes

 13. Ik weet dat het een hele brutale vraag is, maar ik durf hem toch te stellen: hoeveel verdien je nu met die advertenties en advertorials, gemiddeld op maand- of jaarbasis?

  Ik kies er zelf bewust voor om, vooralsnog, geen reclame op mijn eigen blog te hebben. Reclame op andere blogs vind ik niet zo heel erg, zolang er maar aangegeven wordt wat reclame is en wat niet.

 14. Het is je gegund. Je bent dan ook professioneel bezig en hebt een missie.
  Ik begin zo overspoeld te raken door reclame dat ik er nog zelden in trap. Ik zie zo wat reclame is (links) maar had je advertorials niet in de gaten om eerlijk te zijn. Maar ik koop niet zo gauw iets dat een ander aanprijst of ik moet het nodig hebben, er makkelijk aan kunnen komen, het moet beter zijn als wat ik eerst kocht en goedkoper.
  Anders …. neu…. dan doe ik het bijna nooit…
  Al zal ik niet beginnen met reclame op mijn blog. Ik houd van rustig en overzichtelijk en zou me er ongemakkelijk bij voelen bij sommige links die ik soms op jou blog en andere zie.
  Maar vrijheid, blijheid.
  Iedereen moet zelf leren omgaan met reclame. Als ik er toch in getrapt ben, leer ik weer ;)

 15. ow; was die cint-cd ook een advertorial? Ik vind het echt om te gillen zo’n belachelijk product. Dat zou ik echt niet kopen, ik dacht dat het een grapje van je was…. tot de advertentie op je blog stond.

 16. Niets mis mee toch. Ga zo even al je links aanklikken en reken op toch wel 50% commissie :p

  Nee hoor, je hebt helemaal gelijk.

  Zo lang je duidelijk kan maken wat commercieel en wat persoonlijk is dan. Persoonlijke berichten met duidelijke advertenties: prima. Via je blog reclame maken waarbij mensen niet kunnen onderscheiden of jij of de fabrikant nu enthousiast is: twijfelachtig.

  Maar ja, het blijft iemands persoonlijke blog dus al wil je het helemaal volhangen met advertenties so be it.

  Ik wil wel sponsbob een tijdje in huis als nieuwe bff!(of was jij dat niet?)

 17. beetje laat, want iedereen heeft alles al gezegd, maar, je moet doen wat je zelf wil met je blog, het was mij al wel opgevallen dat er reclames stonden ,ik negeer die gewoon :-) wat ik wel supervervelend vind EN een reden om dat blog niet meer te bezoeken zijn pop-ups,die haat ik echt.
  maar wellicht ben ik de enige hierin.
  (maar ehm als je t als werk ziet ben je dan nu dus een toch werkende moeder;-)??? )

 18. Ik vind het persoonlijk echt héél vervelend om overal steeds maar die advertenties te moeten zien. Ik ben dan ook van ‘die groep’ die het de integriteit vindt aantasten.

  Nu is dat op een blog als ‘huisvlijt’ niet eens zo’n probleem, maar als je als titel ‘eenvoudig leven’ hebt, vind ik de geloofwaardigheid natuurlijk wel ver te zoeken als je spreekt over dingen als ‘zelf maken’ en ‘genoegen nemen met..’ en vervolgens allerlei (ik heb even gekeken, maar de hoeveelheid advertenties daar vind ik echt beschamend!) producten en diensten op je lezers laat afkomen.

  Maar goed, ieder zijn ding natuurlijk..

 19. vlijtig liesje: ik dacht ehm eigenlijk dat je ook als niet geldelijk betaalde thuismoeder wel “beloning “( betaling) kreeg van de voldoening die je ervaart?

  ;-)

 20. Nou het mag van mij hoor, alleen overdaad schaadt. Teunie heeft werkelijk leuke advertenties. De ansichtenkaartenman heeft echt leuke kaarten, vind ik dan persoonlijk. Zal zelf niet aan advertenties op mijn blog beginnen, alleen over mijn Marktplaatsadvertenties
  ik verkoop op Marktplaats als bijverdienste, nog handwerkspullen uit mijn “vroegere leven” en wat ik zoal opduikel en tegenkom, voornamelijk boeken.
  Tip: type bij Marktplaats bij zoek Theda en je vindt een paar advertenties van mij en zo kun je verder naar al mijn advertenties
  Dit was een advertorial!!!!

 21. Jou gun ik het echt, Nicole, je blog is zo goed en leuk!
  Heb met zeer veel plezier alles teruggelezen. En me weleens voorgenomen om een keer naar de HEMA te gaan waar je weleens koffie drinkt, om je daar eens te kunnen ontmoeten :)

 22. Blijf ik me toch afvragen hoeveel concreet het oplevert… volgens mij stond dat er nou net niet bij in het stukje waar je naar verwijst… en dan moeten we het zeker delen door het aantal blogs dat je bijhoudt?

 23. Hoi Karien,

  het bedrag stond er bij, want dat is nou precies het soort informatie dat ik zelf graag krijg. Maar toen kreeg ik een comment dat google je account blokkeert als je vertelt hoeveel je verdient!

  Ik schrok me wild en heb het bedrag daarom verwijderd.

 24. O, nou dat spoort me niet echt aan om zelf het advertentiepad op te gaan… :-) zo’n soort Big Brother is watching you idee krijg ik ervan.
  Maar leuk dat je elke keer weer antwoord geeft op m’n vragen, dank je!

 25. Ik zeg al jarenlang dat adsense 1 van de beste methoden is om op het internet geld te verdienen. en dat bewijs je ook hier.leuk artikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.