Macaroning

‘Macaroning’ noemden mijn zusjes en ik het. Macaroni met een gebakken uitje, een blikje Del Monte tomatenpuree, en omdat het mijn moeder dat gezonder vond, draadjesvlees. Voedsel voor de Goden vonden wij het, en iedere verjaardag ‘kozen’ we dan ook Maraconing.

Vooral als je dat stomme draadjesvlees er tussenuit had gegeten, en je ongehinderd de macaroni met tomatenpuree naar binnen kon schuiven! Hmmmm!

Mijn eigen kinderen blieven maraconi niet. Misschien komt het doordat ik er champignons door heen knoei, en Macaronimix van Knorr in een poging van vitamines naar binnen te krijgen.

Hoe maakte jou moeder vroeger macaroni klaar?

Leestips

Similar Posts

18 Comments

 1. O ja, macaroni van moeders! Gebakken hamblokjes, tomatenpuree, macaroni (elleboogjes natuurlijk) en geraspte kaas. En raar… als ik het zelf net zo maak smaakt het toch anders.

 2. Mijn moeder deed het met een preitje, kerriepoeder en smac. Heel vooruitstrevend en wij vonden het zalig! ;-)

  Later kwam de versie uit de Volkskrant met spekjes, rode paprika en rozijnen en op het bord geraspte kaas erover. Ook errug lekker…

 3. “vakantie-macaroni” met tomatensaus, zakje knor en een blikje “smak” of “smek” (soort ham in blik). Vond t ook heul lekker maar moet er nu niet meer aan dééénken; blugh-vlees-uit-een-blikje-blugh!

 4. elleboogjesmacaroni
  geruld gehakt(of gerulde eieren als ze teveel eieren had)
  wat groente (gewoon wat ze in huis had, prei, soepgroenten enz)
  en tomatenpuree

 5. Wat gezellig al die Moedermacaroni’s!

  ‘Smac’ leerde ik kennen tijdens een schoolexcursie naar Groningen, in de vijfde klas van de middelbare school. Toen moesten we zelf koken, en wisten mijn klasgenoten dat dit er in moest!

  Achteraf gezien inderdaad ‘blegh’! Vlees uit blik.

 6. Mijn moeder was niet een echte kookprinses, soms zelfs witte macroni met een groentepakket gelukkig later een beetje tomatenpuree, En zelf maken met alle heerlijk verse ingredienten hmmm smullen. maar tja ik kwam ook uit een groot gezin van 6 kinderen.

  Maar pannenkoeken bakken dat deed ze met veel liefde en plezier, en die smaakte altijd naar meer

  Groetjes Eveline! :)

  Ps wat kan ik lachen om jou schrijfstijl op al je blogs.

 7. Mijn moeder deed het supersimpel:
  elleboogjesmacaroni, blikje smac, tomatenpuree en wat maggi.
  Dat was het.
  Later maakte ze het ook zo voor mijn kinderen en die vonden het lekkerder dan mijn macaroni met dingetjes en groenten erin :-)

 8. Niet.
  Nee mijn moeder lustte destijds zelf geen macaroni. Later wel hoor, toen at ze het bij mij..
  Dan zei ze welluns: Dat ik dat toch vroeger niet lusstte weetje nog

 9. mijn moeder had al heel vroeg de schelpjesmacaroni ontdekt, en wat ze erdoor deed weet ik echt niet, maar we kozen het allemaal als verjaardagsmenu. Zo lekker heb ik het nooit meer gegeten, wat is dat toch he, met vroeger…
  Ik moet wel lachen, want hier noemden alle kleine hummels mijn macaroni “bekroning”…. Geweldig toch!?

 10. Hmmmm…macaroni! Vroeger thuis met gehakt, ui, paprika, prei en tomaten, + blikjes puree. Heerlijk.

  Tegenwoordig laat ik de prei weg, en doe ik er geraspte wortel bij.

  Pakjes en zakjes komen er hier niet in. ;)

 11. Macaroni, dat maakte mijn moeder niet, dat deed mijn vader. Uitjes, smac, tomatenpuree en paprikapoeder en een beetje knoflook. Volgens mij heeft hij het ook wel eens met cornedbeaf geprobeerd. Later kwam er paprika en een preitje bij. Ik vond het altijd wel lekker, maar zelf heb ik het nooit zo thuis gemaakt. Weleens op vakantie.

  Liefs, Haagje

 12. Mijn moeder maakte altijd een groente prutje in de keukenmachine. En dat vroor ze dan in. Met gemengde groenten, olijven (die we niet lusten) en nog wat zooi en doordat het minuscuul gehakt is proef je geen groenten. En dan gewoon pastasaus erbij. En gehakt…. En dan het liefst nog een beetje geraspte kaas… Nomnomnom

 13. Bij ons thuis aten wij macaroni, een gebakken uitje en stukjes kookworst en nassi kruiden. Als laatste een beetje ketjap manis erdoor. Nog steeds eten wij op een makkelijke dag “Oma’s macaroni”.
  Heerlijk!
  Annemarie

 14. Mijn moeder deed er ook een blikje smac in, een blokje maccaronikruiden, soepgroenten en een uitje en dan op tafel wat tomatenketchup er over en geraspte kaas.
  Nu maak ik het vaak met gebakken rauwe ham, uitje, wat soepgroenten, knoflook, peper, zout en tomatenketchup. De elleboogjes dus want door andere pasta gaat olijfolie of een witte saus, zalm of spinazie e.d
  Groetejs, Dagmar https://bewustconsumeren.web-log.nl/

 15. Groeide op in een zelfvoorzienend gezin. Toen mijn moeder eindelijk zo avontuurlijk was om pasta te maken, deed ze een berg gare spaghetti of macaroni op een bakplaat in de oven, vermengd met tomatenpuree, macaronigroenten en gebakken orgaanvlees. Geraspte kaas erover en dat was errug lekker, zolang er maar niet te veel lever in zat.

 16. Mijn moeder’s snelle macaroni was met inderdaad blokjes smac, tomatenpuree en gewelde nasi- en bamigroenten (half om half) En juist dat laatste maakte het heel apart en kruidig. Ik ga het ook weer ‘ns zo maken!

 17. macaronie koken daarna ui plus blokjes varkensfilet bakken toevoegen,daarna tomatenpuree mengen,echt heerlijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.