Lieveling van Kim van Kooten

lievelingAls ik niet een herinnering van de bibliotheek had gekregen dat ik het boek Lieveling van Kim van Kooten moest inleveren had ik het nu nóg niet gelezen. Maar toen ik dat mailtje kreeg, dacht ik: ‘Ik vredesnaam dan maar! Anders heb ik het voor niks gereserveerd.’

Met frisse tegenzin pakte ik het van de plank en begon zuchtend te lezen.

Maar binnen een paar regels had het verhaal me al bij de kladden.

Lees nu mijn review van Lieveling!

Similar Posts

11 Comments

 1. Het boek ligt naast me, nog ongelezen, ik heb m gekocht dus ik kan er zo lang over doen als ik wil. Ik ben benieuwd hoe het op mij over komt, het lijkt me zo moeilijk om dit grappig te zien, maar wie weet.

  1. Het verhaal zelf is natuurlijk ook niet grappig, want het is heel erg wat er met Puck gebeurt. Het is denk ik de schrijfstijl en de beschrijving van de karakters die het humoristisch maken.

  2. IK heb het boek gelezen, en net als jij had het boek mij gelijk in de greep. Het is heel goed verteld zonder teveel details. Haar moeder was niet slim, maar een hele domme vrouw, die niet kon schrijven, maar eindelijk dacht een oplossing te hebben voor haar geld problemen. Ze geeft aan dat ze het raar vind dat haar man haar niet aanraakt, maar ze is niet capabel genoeg om verder te denken. Ze komt uit een achterstandsgezin, met een laag niveau. Juist in dat soort gezinnen, zal misbruik niet snel op vallen, omdat ze nogal bezig is met zichzelf. Zoals in de recensies al te lezen viel, wil je tijdens het lezen Puck beschermen. Het einde ja… dat is een ander verhaal. Ik denk wel dat ze weer in dat huis gaan wonen, maar zonder ome meneer, maar wel met heel veel geld, tenminste dat hoop ik dan maar.

  3. Leuk om jouw mening over het boek te lezen Natasja. Ik denk inderdaad dat de moeder van Puck niet in staat was om even door te denken. Anderzijds lijkt het ook wel regelmatig alsof ze het bewust niet wil zien…

   Mijn indruk van het eind van het boek was, dat ze weer bij die nare ome meneer in huis gaan wonen! Ik hoop dat jouw versie klopt.

 2. Hallo mevrouw van de huisvlijt rubriek. Heb het boek in een adem uitgelezen
  had het te lezen gekregen van mijn dochter. Het is wel treurig. Maar het is
  wel op de werkelijkheid gebaseerd. Diep treurig dat zoiets bestaat.
  Groeten Nelly van Voorthuijsen.

 3. ik ben hem aan het lezen na jouw review..

  Wat een heftig boek, ik word er volgens mijn man nogal opstandig van!

  heb je de vriendin van Kim van Kooten ook gezien bij de wereld draait door?
  zij heeft dit werkelijk meegemaakt..
  verschrikkelijk idee.
  Maar ben het met je eens dat het erg goed geschreven is!

  1. Ja, ik heb die aflevering gezien. Ik vond de vriendin van Kim van Kooten overkomen als een hele sterke vrouw die haar verhaal wil vertellen op een positieve manier. En dat is goed gelukt.

  2. en inmiddels heb ik hem uit.. wat een grrr einde!

   weinig bevredigend in mijn ogen. maar al met al een goed boek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.