Vandaag op het menu: Lasagne

lasagne verspakket

Vandaag eten we Lasagne op basis van een verspakket van de Coop.

Voordat mensen in het toetsenbord klimmen om te zeggen dat het veel goedkoper is om gewoon even zelf lasagne te maken, met ingrediënten die je natuurlijk gewoon in je keukenkastjes hebt staan het volgende:

De laatste keer dat ik Lasagne maakte was met zo’n kartonnen doos van Knorr Wereldgerechten.

Waarmee ik maar wil zeggen, dat dit al een grote upgrade is!

‘Nee kinderen, dit is échte lasagne! Geen courgette!’

Ik ben benieuwd wat de kinderen ervan zullen vinden, want die kijken mij tegenwoordig altijd wantrouwig aan als ik zeg: ‘We eten vandaag lasagne.’ Ik heb namelijk ontdekt dat je ook lasagne kunt maken van courgette…

Leestips

Wat staat er vandaag bij jou op het menu? Zie ook Wat eten we vandaag?

Similar Posts

22 Comments

 1. De Italiaanse smaken liggen me niet zo.
  Ik hield het vandaag bij (blik)-capucijners met spek, mosterd, augurk, ui, bijna een Captains Dinner. Zalig.

 2. Het veel goedkoper is om gewoon even zelf lasagne te maken. Hahaha!
  Nee hoor, ik weet niet of het goedkoper is. Als je ‘m zelf maakt doe je er wel in wat je zelf wil want in dit verspakket zitten ingrediënten die ik nooit zou gebruiken in lasagne.
  En lasagne van courgette of courgette spaghetti: ze zouden de benamingen moeten verbieden!

 3. Zelf lasagna maken vanaf vers tot op het bord is veel leuker en lekkerder. Knorr Wereldgerechten is geen koken. Idd een upgrade.

 4. Haha… ik maakte vroeger (nu ruim 30 jaar geleden) ook eten met pakjes en zakjes, is totaal geen schande. En als je het nu nog zou doen ook niet! Niet iedereen is een prins(es) in de keuken, of heeft tijd of zin om iedere dag een maaltijd ‘from scratch’ te maken. Ik verbaasde me vroeger altijd wanneer ik zag dat mensen gewassen zakjes sla en voorgesneden groenten in hun karretje deden. Een paar weken geleden ben ik geopereerd en mocht ik mijn rechterhand en arm drie weken niet gebruiken: lang leve de voorgesneden groenten en gewassen sla!!

 5. Ha, ik heb vakantie dus ik kook maar om de dag. We hadden vandaag kant en klare maaltijdsalade. Gisteren heb ik pasta gekookt met gehaktballetjes. Dat is toch echt een super-recept! Zo lekker!
  En simpel, he! Al is het draaien van die balletjes wel een klusje.
  Hebben?
  Hier:
  Gehakt (in jullie geval wel een pond, denk ik), parmezaanse kaas (veel), peterselie, peper, zout en alles wat je verder lekker lijkt door het gehakt mengen (ik doe altijd nootmuskaat en paprikapoeder erdoor). Eitje erdoor, mengen en (soep)balletjes draaien. Even door de bloem rollen.

  Uitje (ik zou twee doen voor jullie) en knoflook snipperen en laten fruiten. Goed zacht laten worden. Uit de pan halen en in een bakje doen. Gehaktballetjes aanbraden in dezelfde pan met een beetje nieuwe boter en als de balletjes mooi bruin zijn de ui en knoflook er weer bij doen. Pakje tomatensaus erbij en een blikje tomatenblokjes erbij. Italiaanse kruiden erdoor gooien naar smaak. Laten pruttelen. Water koken, pasta er in en als de pasta klaar is, opdienen met je saus met gehaktballetjes. Mjam!

 6. Ja, dat is een upgrade.
  Ik klikte even door naar je recept voor lasagne met courgette. Ik eet geen pasta en ken wel spaghetti/courgetti, maar wat dom dat ik niet al eerder bedacht dat je zo ook lasagne kan maken! Die maak ik deze week dus wel. Dank zij jouw bericht en recept.

 7. Ik maak het altijd zonder pakjes en zakjes, ook de bechamelsaus. Ik ga vanavond heerlijk uit eten.

 8. Ik ben dol op lasagna, maar op een of andere manier mislukt het bij mij altijd als ik het zelf wil maken. Haal daarom bij de Aldi altijd kant en klare lasagna. Ook lekker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.