Landerig boek: ‘Het land’

9200000015344951Wie droomt van wonen op het platteland, kan zichzelf even genezen van dit verlangen door het boek ‘Het Land’ te lezen. Want het beeld van het platteland dat daarin geschetst wordt is landerig, bekrompen en uiteindelijk gruwelijk.

Lees mijn review van dit boek hier.

Similar Posts

9 Comments

 1. Ha, ha ik ga het boek niet lezen maar blijf gewoon heerlijk landelijk wonen.
  Ik ben dit weekend in Amsterdam geweest (uitje met zussen) en we hebben ons kostelijk vermaakt maar toen ik gister met de trein richting huis ging, gleed er na Arnhem een gevoel van me af………..Wat heerlijk om landelijk te wonen al die drukte in een stad, leuk voor 1-2 dagen en daarna gillend ;-) naar huis daar waar het heerlijk bekrompen is en rustig (saai???) en waar iedereen op elkaar let, waar je fiets gewoon voor de kroeg kan staan, zonder tring tring bel bel voetgangersverkeerslichten, tram in-en uitchecken met een plastic kaartje. Kortom thuis!!!!

  1. Goed om dit te lezen. Ik mis na twee jaar platteland soms nog best het comfort van de stad. Maar ik houd ook niet van drukte inderdaad. Fijn om een positief verhaal te lezen over het platteland. Zeker na ‘Het Land’!

 2. Dit boek lijkt me niet geschikt voor mij. Ik lees wel graag over leven op het platteland en als religie daar een onderdeel van is, lees ik liever de boeken waarin dat positief wordt benaderd.
  Ik lees graag boeken over Amish. Zijn er hier heel veel van in de bieb. Misschien komt dat omdat we hier deels in de biblebelt wonen.

  1. Hier in Doetinchem hebben ze ook best veel boeken over de Amish. Ik vind dat een fascinerende groep.

   Een tijdje terug hadden ze op TLC een programma waarin een groep Amish werd gevolgd. Maar tot mijn verbijstering werd daarin heel veel gevloekt en gescholden. Echt heel jammer. Ik had het me heel anders voorgesteld.

   1. Bedoel je ‘Breaking Amish’? Een jaar of wat geleden was er ‘Amish in the city’ en in dat programma vond ik dat de jongeren veel sympathieker werden gefilmd.
    ‘Echte’ Amish willen helemaal niet gefilmd worden, dus ik denk dat het beeld van Amish op tv altijd vertekend is.
    Op youtube kun je interessante filmpjes vinden over Amish die twijfelen over hun geloof en er iets andere denkbeelden op na houden. Ik vind het mooi gefilmd. De serie heet: Amish a secret life.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.