Kringloopvondst: Zwarte Piet kaartspel dat politiek correct is

Schermafbeelding 2014-01-15 om 14.58.49Heb jij vroeger wel eens ‘gezwartepiet’?

Het Zwarte Piet kaartspel is een spel waarbij de speler die aan het eind van het spel de kaart met daarop de Zwarte Piet heeft, verliest. Het is een makkelijk spelletje om te spelen, en het heeft zelf voor een heuse uitdrukking gezorgd: ‘Hij krijgt de Zwarte Piet’ oftewel: ‘Hij krijgt de schuld’.

Vandaag vond ik bij de kringloopwinkel van de kerk in Varsseveld een Zwarte Piet kaartspel. Ik kocht het vanwege de mooie nostalgische plaatjes.

Kijk op mijn blog over kringlopen om alle kaarten te bewonderen en te lezen wat ik ervoor betaalde! Toen ik de plaatjes bewonderde viel het me op dat de rolverdeling behoorlijk stereotype is! Ik schreef er een post over op Het Moederfront.

Ik heb nu alleen wel dat vervelende liedje over Piet de Smeerpoets in mijn hoofd…

‘Piet de Smeerpoets ga je toch eens wassen,
Piet de Smeerpoets, domme, domme Piet.
Waarom was jij je handen niet?
Piet, Piet, wat een verdriet!’

Leestip

Familiespellen

Similar Posts

8 Comments

  1. En ik zoek al heel lang een spel met Zwarte Piet, maar tegenwoordig niet meer te krijgen. En 2e hands ook nog niet gevonden.
    over een paar maanden weer rommelmarkten, want bij onze kringloop is niks.
    En gaan jullie er mee spelen, of wat ga je er anders mee doen.

  2. Ik heb het spel uit mijn jeugd nog.
    bij mijn buren kreeg de verliezer met een dikke viltstift een streep op de neus.
    Dat vond ik echt vreselijk als kind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.