Kratjes pimpen

kratje pimpenIk deed gisteren mijn boodschappen bij de C1000, waar ze overigens fijne aanbiedingen hadden. Op basis van de aanbiedingen eten we deze week bloemkool, broccoli, ijsbergsla en bami. En als fruit pitloze druiven en perziken. Maar dit terzijde.

Gratis leuke kratjes

Toen ik alles in mijn boodschappentas had geladen zag ik ineens een stapel leuke kratjes. Het soort kratje dat je tegenkomt in tijdschriften als 1001 Woonideeën en VT-Wonen. Mensen hebben er dan leuke salontafels van gemaakt, of een boekenkast. Dus ik heb er twee mee naar huis genomen, maar nu weet ik eigenljk niet wat ik er mee moet. Een boekenkast hebben we al, en over onze salontafel ben ik ook tevreden.

Tips gezocht voor deze kratjes

Toch vind ik het erg leuke kratjes! Dus nu zoek ik een geschikte bestemming voor deze kratjes en ben op zoek naar tips.

Alle mogelijkheden om iets met deze leuke kratjes te doen zijn welkom. Als extra info: de bodem is niet al te stevig, en zit vast met nietjes. Ik denk dus niet dat je er bijv. op kunt zitten.

recyclen
Bodem kratje

Wat is jouw tip/suggestie voor een tweede leven voor deze kratjes?

Similar Posts

7 Comments

  1. Goh ja,zijn zeker leuk,een idee is beplakken met (bloemetjes)behang en blank aflakken,of als je ze in de keuken als kratje voor fruit of groente gebruikt met plakpapier met fruitmotief?

  2. kleine plantjes in kleine potjes in zetten en er zo een miniatuurtuintje van maken.

    je kunt ze ook slopen en uit de spanen met de figuurzaag leuke figuren zagen die je beschilderd en/of beplakt.

    het spaan is ook goed te gebruiken om poppenhuismeubeltjes van te maken.

  3. Mooi aanmaak hout voor de kachel. Ze zijn inderdaad niet erg sterk. Maar als je ze laat staan op een tafel met een kleedje erin en noten of potjes. Ach je kan er van alles in zetten. Een herfsttafereel met kastanjes en bladeren of straks pompoenen. Ben benieuwd, op dat vlak ben ik weer niet creatief.

  4. Misschien dat je ze buiten in de tuin kan gebruiken door ze op hun zijkant op te stapelen. De bodem is dan opeens achterkant geworden en ke kan er bloempotjes plantjes kruiden of lampjes inzetten?!

  5. Ik heb zo’n kratje ( wel iets steviger hout) bij de voordeur opgehangen. Plantje erin, en een of ander snuisterij. ( dat wisselt nog wel eens)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.