Kopen op internet versus kopen ‘in het echt’

Zondagmiddag zagen mijn man en ik kans om naar de stad te gaan, voor een koelkast. Van te voren had ik op internet research gedaan, en ik wist wat we belangrijk vonden en wat de mogelijkheden waren. Ik was er klaar voor om eens even spijkers met koppen te slaan!

Nog maar 2 witgoedzaken

Maar in de laatste paar jaar zijn diverse witgoed winkels in de stad failliet gegaan, waaronder een It’s, en nu bleken er nog maar twee over te zijn! Een Scheer en Foppen met een aanbod van een stuk of tien koelkasten, en een nieuwe zaak Boxxer.

Energieweter: jaarlijkste energiekosten op het prijskaartje

Helaas was geen van beide winkels aangesloten bij de Energieweter. Ik vind de Energieweter briljant, en ontdekte die tijdens mijn research over koelkasten. De Energieweter zorgt er voor dat naast de aanschafprijs, ook de jaarlijkse energiekosten in euro’s vermeld staan! En dát is nou echt de informatie die ik als consument wens! Op energieweter.nl vind je een lijst met winkels die bij hen zijn aangesloten.

‘Echte’ winkels minder aanbod dan internet

Nadat we de twee witgoedwinkels hadden bezocht, zei ik teleurgesteld tegen mijn man: ‘Wat was dat waardeloos zeg!’ Het aanbod was zeer beperkt, vergeleken met internet, en de verschillende koelkasten kon je niet vergelijken omdat de informatie op het kaartje per koelkast verschilde! De ene koelkast vermeldde de inhoud, maar een andere weer niet. Weer een andere vermeldde het energieverbruik per jaar, een andere per half jaar.

Internet beter aanbod dan ‘echte’ winkels

Dit leidt mij tot de verrassende conclusie dat internet als ‘koopplek’, in ieder geval voor koelkasten, veel handiger is dan een ‘echte’ winkel. Op internet heb je namelijk:

 1. Meer keuze
 2. je kunt beter verschillende producten vergelijken
 3. je kunt beter prijzen vergelijken
 4. En het is vaak nog goedkoper ook

Ik heb internet altijd beschouwd als een handige tweede keus voor de aanschaf van allerlei zaken, maar op basis van mijn ervaring bij het aankopen van een koelkast, komt internet in dit geval bij mij op de eerste plaats.

Hoe is bij jou de verhouding: kopen op internet versus kopen ‘in het echt’?
Is dat 50/50?
Koop je meer ‘in het echt’ dan op internet of andersom?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

13 Comments

 1. Het enige voordeel van in het ‘echt’ kopen, is dat je het direct mee kunt nemen. Meestal doe ik al mijn research via internet en koop ik uiteindelijk het product in de winkel. Zeker voor b.v. een koelkast ofzo. Daarvoor gaan wij dan meestal naar de MediaMarkt, die hebben scherpe prijzen en een flinke voorraad.

 2. Ik hou niet van winkelen in winkels, en ook niet van winkelen om het winkelen, dus voor mij is internet wel vaak de oplossing, ook omdat je door goed te vergelijken bijna altijd de goedkoopste aanbieding kunt vinden.

 3. Hier worden apparatuur meestal op internet gekocht. In de gewone zaken ben je meestal duurder uit. Ook bij mediamarkt. Maar het is wel heel erg fijn om daar te kijken.
  Tip: als je de prijzen van internet in je hoofd hebt kun je dit altijd voorleggen in de winkel. Ze weten dan, dat als ze mee gaan in de prijs ze iets verkocht hebben.
  Ook voor de nieuwe keuken heb ik de apparatuur niet besteld bij de keukenboer, maaar gewoon zelf via internet aangeschaft. Scheelde 1000 euro op de oven, 200 euro op de kraan etc. En dat zijn echt marges!!!

 4. Nou, zulke aankopen doe ik toch bij mijn vaste winkel. Geeft goed advies, kan altijd terecht als ik problemen heb en goede service. Dan maar iets duurder.
  Andere dingen koop ik wel via internet.

 5. Ik koop heel veel via internet, maar geen apparatuur zoals een koelkast of een tv, wasmachine. Dat koop ik bij een kleine speciaalzaak hier in de buurt, die altijd komt als je ze belt (mits je daar hebt gekocht).
  Dat doe ik sinds onze wasmachine (gekocht bij de goedkoopste prijsknaller) al na 2 jaar de geest gaf en we nergens terecht konden voor garantie of service.

 6. Al mijn witgoed heb ik op internet gekocht,vandaag besteld,morgen in huis,gratis bezorgd, vakkundig aangesloten en pinnen bij aflevering.

  Dit nadat ik bij S en F een slechte ervaring had met een wasmachine van 3 jaar jong.

  De wasmachine lekte en de verkoper/eigenaar van S en F zei:nou mevrouwtje dat gaat U zowiezo 85 eurie aan voorrijden kosten.

  Toen ik zei dat de gemiddelde levensduur van een wasmachine meer dan 3 jaar is antwoordde hij:ok dan ga ik nu alvast een ordertje maken van 85 eurie!

  Sinds die tijd genezen van die winkels waarvan de meesten bezorgkosten rekenen en het apparaat voor de deur neerzetten,ziezo red je er maar mee!

 7. Kijken en vergelijken op internet, maar dan toch bestellen in een winkel – gewoon omdat ik dan iemand heb om tegen staan te roepen als er problemen zijn, met aankopen op internet is er (vaak) helemaal geen service na verkoop en dat is bij de kleine zelfstandige (vaak) anders – hoop ik, denk ik … succes !

 8. Witgoed hebben we een ‘live’ adresje voor. (Na enig aandringen soms) leveren ze (redelijke) service. Vind ik toch wel handig met die dingen. Ze hebben nu ook inbouw-apparatuur mochten we die moeten vervangen. Inbouw vind ik wel heel lastig om online te kopen, denk ik. Ze bezorgen gratis en sluiten het allemaal netjes aan.
  Gadgets zoals een camera ed. koop ik bij bol. Onze laptop die we voor kerst kochten had een defect toetsenbord. We mochten hem op laten halen en is door een gespecialiseerd bedrijf gerepareerd en terug gebracht (gratis). Dus dat is me zeer meegevallen. Ik koop verder werkelijk bijna alles on-line (en bijna wereldwijd) van speelgoed, kleren, schoenen, ondergoed, biologisch eten, wijn, boeken, hobbyspullen, kattenvoer en -grid (Hill’s ;), ceedees, (bio-) verzorgingsproducten, tickets etcetera. Ik weet mijn weg wel te vinden dus ;) Idd. mooi vergelijken kun je dan en mooi voor de beste koop gaan en vooral geen opdringerige verkopers!!
  De mediamarkt ed. vind ik persoonlijk echt verschrikkelijk!
  Doe mij maar liever een vriendelijke postbode dan ;)

 9. Onderzoek en vergelijken op het internet, en dan bestellen in de winkel. Meestal bij BCC omdat die in de buurt zit. En die ook een prijsgarantie heeft.
  Als je dan een internetaanbieding ziet, uitprint en meeneemt krijg je jouw aankoop bij BCC voor die prijs mee. (ten minste, zo ging het vorig jaar bij onze nieuwe wasmachine – misschien eerst even checken of ze dat nog steeds hebben…
  Ah ja, op de website staat:
  “Onze prijsgarantie geldt ook voor een aantal internetaanbieders, tenzij deze in het buitenland gevestigd zijn of geen vergelijkbare retourgaranties en servicevoorwaarden (kunnen) bieden. De internetaanbieders waarop onze beste prijsgarantie van toepassing is, zijn:”
  En dan volgt een hele lijst)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.