Koningsdag 2019: wat doe jij vandaag?

Koningsdag 2019Het is vandaag Koningsdag 2019!

Toen onze kinderen nog klein waren gingen we op Koningsdag met het hele gezin naar de vrijmarkt. De kinderen kregen dan wat geld van ons dat ze daar mochten uitgeven. En als ouders deden we soms leuke vondsten wat betreft Duplo en Knex voor de kinderen. Maar de kinderen zijn inmiddels ouder, en de spullen die verkocht worden op vrijmarkten spreken niet meer zo aan. Tel daarbij op dat het vaak erg druk is, en we blijven dit jaar lekker thuis. Maar we hebben wel oranje tompoucen in huis ter ere van Koningsdag.

Ik heb wel te doen met de mensen die waarschijnlijk zitten te kleumen op de vrijmarkt, want het weer is niet bepaald prettig vandaag. Op de site van RTLNieuws las ik dat Koning Willem-Alexander ‘al jaren pech’ heeft met het weer op zijn verjaardag. Het artikel is zelfs getiteld: Koninginnedag inruilen voor Koningsdag was geen goede keuze.

Zie ook Koningsdag 2020.

Hoe vier jij Koningsdag 2019?

Similar Posts

16 Comments

 1. Vroeger had je ook veel meer buurtfeesten, hele straten vierden samen Koninginnedag, nu is dat veel minder. Gezien het weer, kom ik de deur niet uit, en ga maar snert koken.

 2. Ik heb Koningsdag gevierd met een kleurplaat achter de tv. Ik denk dat ‘t inmiddels veilig is om buiten een rondje te gaan wandelen zonder al te veel prikkels;).
  En ach, ik had vanmorgen toen ik wakker werd in de stromende regen, had ik zwaar medelijden met de prinsessen. Je zou met je puberhoofd zo wakker worden… Phoe. Gelukkig was het droog.

 3. Wij dit jaar geen vrijmarkt ivm de regen. Spelletjes waren naar binnen verplaatst, maar ook dat sloegen we over.
  Wij speelden thuis een spelletje, bakten een cake en wij maakten een uitje naar de Dm en Real in Duitsland (voor ons niet ver weg). En de avond een feest van iemand die 50 wordt,

 4. Wij houden van de rommelmarkt :)
  De kinderen allemaal 2 euro en hebben mooie schatten gekocht. Zelf ook goed geslaagd met een mooi vergiet. Betekent dan wel dat een ander item uit de keuken moet verdwijnen.
  Na de rommelmarkt naar het feest op het dorpsplein in eigen dorp. Hier is van alles voor de kinderen te doen en allemaal gratis. En we zijn bijna niet nat geregend ondanks 5 uur buiten zijn (1x even geschild voor een hele harde bui)

 5. Niet.
  Koninginnedag was de dag van mijn vader. ZIjn verjaardag. Dus meestal brachten we die dag met de familie door. Samen naar het kneuterige defile kijken. Of naar het bezoek aan.
  Koningsdag zit niet in mijn systeem en of het daar ooit inkomt. i don’t know. Misschien later, als ik groot ben.

 6. Ik heb helemaal niets met het koningshuis, dus doe er ook niets mee. Dat gezegd hebbende zat ik vanmiddag te zappen en zag het programma: Met andere ogen. Dat ging over Laurentien en heb ik zitten kijken. Had eerst wel een beetje een negatief beeld van haar, maar ben om. Dit lid van de Oranje familie vind ik een interessante boeiende vrouw.

 7. Het rondje rommelmarkt hoort er bij! Vroeger deden de kinderen mee met zoeken naar spullen en spelletjes doen, nu sjokken we allemaal een beejte achter mijn man aan die denkt nog wat te kunnen vinden. ORanje Hema tompouce moet, voor de tv. Vroeger, kidnerloos, deden we vooral mee in Utrecjt studentenstad met biertje. Op koninginnenacht of overdag in de zon op een terrasje. Gisteren was het inderdaad té koud voor een geslaagde koningsdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.