Koningsdag 2018

Koningsdag 2018

Sinds wat ik graag de Grote Uittocht noem, en diverse kinderen in rap tempo het ouderlijk huis verlieten, heb ik niet zoveel kinderen meer over in huis ; )

En sommige weigeren dan ook nog om op de foto te gaan.

Impressie van Koningsdag 2018

Dus zie je op deze impressie van Koningsdag 2018 alleen mijn jongste dochter (19) met mijn man. We gingen koffie drinken bij de Hema ter ere van Koningsdag. Daarna liepen we via de vrijmarkt naar de auto en gingen weer naar huis.

Eerlijk gezegd was ik opgelucht toen ik thuiskwam in de rust van het platteland. Drukte is echt niets voor mij. Ik kan dan alleen maar denken:

‘Waar is de uitgang?’ en ‘Ik wil hier weg!’

Maar eventjes ‘s ochtends vroeg met het gezin naar de Hema voor koffie vind ik een leuke traditie!

Elementen van Koningsdag in Nederland

In de krant las ik iets leuks en bijzonders over Koningsdag:

‘Niemand heeft er ooit een draaiboek voor geschreven en toch weten Nederlanders precies wat het program voor Koningsdag is.’

En vervolgens worden de volgende elementen van Koningsdag genoemd:

 1. Oranje tompouce bij de koffie
 2. Kijken naar het koninklijk bezoek op tv
 3. Rondje vrijmarkt
 4. Borreltje thuis of in de stad.

Zie ook Koningsdag 2020 en Achternaam Willem Alexander.

Hoe heb jij Koningsdag 2018 doorgebracht? En herken jij de 4 elementen?

 

Similar Posts

20 Comments

 1. Een hele grote ronde Vrijmarkt, geen Tompouce (Jumbollen zijn veel lekkerder trouwens, al heb ik die dit keer ook niet gehad), een klein beetje meegekregen op TV van het Koninklijk bezoek bij de terugblik, en die borrel zal ik nog even over gaan nadenken haha. Heb me prima vermaakt vandaag, dat wel. Wie meer wil weten is van harte welkom om daarover in mijn blogje van vandaag te komen lezen.

 2. We gingen dan meestal naar Gent. Heerlijk, geen oranjeheisa. Toen we kinderen hadden ontkwamen we niet meer aan optocht en spelletjes.
  Hier is er 17 mei. Veel mensen gaan in klederdracht of op zijn minst in zondagse kleren. Er zijn spelletjes voor de kinderen en veel traditioneel eten. Het is ingetogener,en een stuk beter uit te houden dan koningsdag. Maar alsnog herken ik het gevoel van ‘wanneer kan ik naar huis’ heel goed ;)

  1. Leuk dat je dat gevoel van ‘Wanneer kan ik naar huis,’ herkent Gerlinde : ) Het lijkt soms wel alsof iedereen dit soort drukke dingen leuk vindt….

 3. Toevallig was ik dit jaar niet in Nederland, maar in Duitsland. En zelfs daar werd er aan gedacht. In de Hema werden tompoezen en stroopwafels uitgedeeld ter ere van.

 4. Toen ik nog in Nederland woonde was er nog steeds een Koningin Juliana. Dus keken wij naar het defilé dat aan het Soestdijkse bordes voorbij trok. En de fietsen van de kinderen werden versierd. Er waren wat spelletjes op de schoolpleinen. Dat was alles.

 5. Hier kennen we enkel de Nationale Feestdag. 2 stijven harken op een podium die naar parades zitten te kijken. Geen bakkers met toonbanken vol lekkers. Geen gekte. Belgen zijn oersaai en I love it!

 6. Herkenbaar…
  Rondje vrijmarkt, oranje donut, terrasje met een borreltje (wijntje). Dit jaar op de camping samen met onze campingburen.
  Heerlijke dag gehad.

 7. ik heb dit jaar het roer eens omgegooid en ben wel even over de vrijmarkt geweest, maar niet door de binnenstad van utrecht. Naar de koning kijken doen we sowieso nooit, dus ook niet op koningsdag. In de avond zijn we lekker uiteten geweest. Ik zeg een heerlijke vrije dag:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.