Koninginnedag

Koninginnedag

Als ik ergens een boel mensen bij elkaar zie, dan is mijn instinctieve reactie er met een grote boog om heen te lopen. Dat is op Koninginnedag niet handig, want dan mis je juist alle leuke kraampjes. Die herken je namelijk aan de drukte…

Ondanks mijn natuurlijke drang drukte te vermijden heb ik toch 7 leuke ontbijtbordjes gevonden. En die hadden we ook wel nodig, want we moesten regelmatig van een schoteltje onze boterham eten, omdat alles nog vies was.

Vondsten op de vrijmarkt van Koninginnedag 2013

Mijn veertienjarige dochter vond een prachtige hardcover editie van een Engelstalige Harry Potter, mijn oudste (16) en jongste zoon (9) kochten gebroederlijk voor 30 euro een Nintendo, en mijn oudste dochter (18) vond het boek Gone van Michael Grant. Mijn middelste zoon kocht niets, want die is net jarig geweest, en had een koopverbod.

IJsje eten

Om 10 uur aten we met z’n alleen een ijsje bij een Italiaanse ijssalon, waar ik op de televisie de abdicatie nog kon zien ook. En toen gingen we weer naar huis: man en kinderen met de auto, en ik maakte van de gelegenheid gebruik om 9 kilometer naar huis te rennen. Onderweg luisterde ik naar Radio Gelderland, waar ze vertelden dat dit voorlopig de laatste Koninginnedag is! Toen drong het eigenlijk pas echt tot me door: vanaf nu hebben we een koning.

Laatste Koninginnedag

Hoe zou Koninginnedag/Koningsdag er volgend jaar uitzien? Het is in ieder geval al op een nieuwe datum! En zou de vrijmarkt blijven?

Zie ook Koningsdag 2020.

Leestip: Kringlopen

Hoe zag jouw Koninginnedag er uit?

Similar Posts

5 Comments

 1. Ik kan me niet voorstellen dat er aan de invulling van koningsdag heel veel veranderd wordt. Het blijft een volksfeest en daar hoort bijvoorbeeld de vrijmarkt echt bij.

  Wij hebben een klein uurtje over de vrijmarkt hier in de buurt gehobbeld, toen begon onze kleuter ze zeuren om een ijsje, te dreinen om een ijsje. Ze heeft een puzzel voor 50 cent gekocht. uit haar spaarpotje. En onze peuter heeft een klein plastic taartje waar ze op school altijd zo leuk mee speelt in de huishoek van de klas van haar grote zus. :)

  Verder op de bank gehangen, niet veel bijzonders. Vonden het vooral steenkoud buiten!

 2. Ik heb twee vrijmarkten gezien.
  de kleine hier vlak om de hoek.
  en de megagezellige in het Valkenbergpark in Breda.
  Niet veel uitgegeven, maar toch nog wat knutselspulletjes gevonden.
  En op de terugweg, toen ik de trein miste, mezelf getrakteerd op een milkshake die zo dik was dat ie niet door het rietje wilde. ;-)

 3. ik (wij) hadden een geweldige K(r)oningsdag! Wij helpen met het hele feestgebeuren rond Koninginnedag (vrijwilliger). Alles zat mee het weer, de mensen, de opkomst GEWELDIG.
  Nu zit ik op de bank alle gemiste nieuws items te kijken met rode koontjes (door de zon – in functie drink je geen alcohol) en ik geniet nog ff na met nu wel, een wit wijntje.

  Trouwens dat koopverbod, strak plan!

 4. Oh wij deden net als altijd een rondje over de vrijmarkt hier in het dorp waar voornamelijk kinderspullen te koop staat.
  Daarna een oranje tompoes gewoon in onze tuin :-) en de rest van de avond zat ik op de zaak.

 5. Dit jaar voor het eerst koninginnedag buiten NL doorgebracht. Heerlijk. Ik heb ook de griebels namelijk van grote mensenmassa’s. De jaarlijkse braderie/vrijmarkt alhier brengt toch al gauw zo’n 50.000 mensen met zich mee. Dat ik dan geen leuke koopjes vind, neem ik maar voor lief. Schattige borden trouwens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.