Koninginnedag 2012

Ons plan was om deze Koninginnedag een relatief kleine vrijmarkt in een naburig dorpje te bezoeken, om zo de drukte van een grotere stad te vermijden.

Maar wat blijkt? Vrijmarkten zijn per definitie een oefening in koppen lopen. Na tweeënveertig jaar zou je toch denken dat ik mezelf kende, en weten dat de aanblik van een heleboel mensen die langzaam voorwaarts schuifelen, mij met ontzetting vervult?!

Bovendien heb ik inmiddels zoveel consuminderblogs gelezen, dat ik op mijn hoede ben voor de aanschaf van nog meer spullen, die weliswaar leuk zijn maar niet noodzakelijk. Toen de kinderen nog klein waren vonden we op Koninginnedag vaak goedkope fietsjes, en ooit zelfs een heuse kindertraktor. Ook voor fietstoeltjes kun je op zo’n vrijmarkt goed terecht. Maar het lijkt wel of naarmate de kinderen ouder worden, het minder leuk wordt.

Het leukste stuk van de ochtend vond ik dan ook toen we weer thuis waren, en gezellig samen koffie dronken met een in stukjes gesneden mergpijp.

Voortaan geen vrijmarkt op Koninginnedag meer voor mij.

Wat doe jij op Koninginnedag?

Similar Posts

12 Comments

 1. Wij dachten vroeg naar de lokale vrijmarkt te gaan maar om 9.15 zag het al zwart van de mensen. Desondanks hebben we 3 stukken speelgoed voor de kids gekocht. In totaal waren we 4,50 kwijt en we hadden erg veel geluk: ons oudste meisje vond een onderdeel van de Thomas de Trein familie die ze heel graag wilde. Zo goed als nieuw en voor maar 2 euro! Nieuw kost hij 40 (!!!) euro. Dat vind ik dan zo gaaf en ook zo leuk voor het kind. Dan is mijn Koninginnedag geslaagd. :)
  De man des huizes gaat zo een rondje hardlopen en ik ga een soepje eten en in de zon zitten op mijn terrasje.

  1. Wat superleuk voor je oudste dochter! Dat soort vondsten maakt het hele bezoekje waard. Wat dat betreft is een vrijmarkt net als een kringloop: je treft er soms de grootste schatten. Dan is Koninginnedag inderdaad goed geslaagd.

 2. Altijd gaan we dan naar meerdere rommelmarkten, maar 1 steekt de kroon. Daar is het altijd gezellig, helaas was het terrein leeg vandaag. We konden ook geen aankondiging vinden.

 3. Wij zijn net terug van de rommelmarkt speciaal voor kinderen in het park in de stad. Voor het eerst dit jaar heeft onze zoon zelf verkocht op een kleed en 54.25 verdiend. Nou ja, 49.25 want hij heeft 5 euro uitgeven aan grabbeltonnen en blikgooien ;)

  En nu zitten wij heerlijk in de achtertuin met een glas koud drinken bij te komen.

  Fijne dag nog!

  Groetjes Isabelle

 4. wat wij hebben gedaan…? Gewoon thuisblijven…geld in de portemonnee gehouden en de veranda gestofzuigd…..! Daarna lekker een pilsje gedronken uit eigen krat…..en lekker van het zonnetje genoten….! Wordt zelfs al een beetje bruin….

 5. Wij hebben lekker geklust. In het zonnetje, korte broeken aan, lekker bruin worden én nuttig bezig zijn. Dat was overigens niet geheel gratis, maar onder dingen als schuurpapier e.d. kun je niet echt uit als je aan het schuren bent ;-)

 6. Ik heb heerlijk gekookt en in de tuin gezeten, lekker geluncht met mijn grote kind en haar vriend, gehaakt en af en toe een 9 jarige wat te drinken gegeven als hij weer eens binnen kwam waaien!

 7. Hmm, gisteren heb ik met vele anderen vergeefs zitten wachten op kopers… of het nou aan de tijd lag, ik weet niet, maar ‘t was een teleurstellende middag en tijdsverspilling. Gek, vorig jaar was het best gezellig en redelijk verkocht.
  Iedereen was in de tuin, misschien?

 8. Heb gisteren vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur op de Vrijmarkt gezeten, en ben alles kwijtgeraakt! Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik soms ook dingen gratis uitdeelde, omdat ik mijn zolder niet nog een keer wil vullen met ‘rommel’. Het was enorm gezellig!
  Trouwens, jouw foto hierboven doet me denken aan een schilderij van Carl Larsson, waar hij met zijn gezin in de tuin zit, zo leuk Nicole! We hebben dezelfde theepot.

  Groetjes,
  Astrid

  1. Ik hou van de schilderijen van Carl Larsson!
   En jou foto is zo mooi. Het hele plaatje, de mensen aan de tafel, de was, het speelgoed en natuurlijk het stukje van het huis. Een plaatje!
   Wat betreft koninginnendag: in het zonnetje gezeten ,heerlijk rustig genoten. Heb hetzelfde als jij, gisteren een dagje Haarlem met mijn dochter. Gekocht: Weerhuisje ( alvast voor mijn verjaardag) en twee kaarten. Dochter: 2 sets maskingtape. Thats all!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.