Kleding kopen met je dochter

Toen ik de winterbroeken van Teuntje van vorig jaar te voorschijn haalde, bleken ze stuk voor stuk niet meer dicht te kunnen. Tijd om met haar te gaan winkelen dus! Maar winkelen voor kleding met een elfjarige dochter valt nog niet mee, want haar smaak is heel anders dan de mijne.

Net als mijn oudste dochter van vijftien, is ze dol op ‘skinny jeans’ die ik zeer onelegant vind! Mijn eigen kledingkeuze baseer ik altijd op de voorschriften van stijlgoeroe’s Trinny and Susannah.nl van het programma What not to wear.

Zij kijken niet wat in de mode is, maar wat past bij je lichaamsvorm! Sinds ik hun programma zag, draag ik standaard a-lijn rokjes die keurig eventuele overschotten op mijn dijen verhullen.

Maar vertel zoiets maar eens aan een elfjarige dochter. Het moest en zou een skinny jeans zijn. Nu ik me niet kon laten leiden door de stijladviezen van Trinny en Susannah, en overgeleverd was aan de grillen van de mode, voelde ik me vreemd verloren tussen al die kleding.

Uiteindelijk vonden we twee acceptabele skinny jeans, en tot mijn vreugde vond ook mijn dochter een tuniekje erover het mooist. Niets zo erg als een kort truitje op een skinny jeans!

Grenzen aangeven

Hoewel ik dus ben gezwicht voor haar verlangen naar een skinny jeans zijn er ook kledingstukken die ik haar zou verbieden. Bijvoorbeeld t-shirts met uitdagende teksten, en ‘sexy’ kleding. Ik vind het mijn taak als moeder haar daar tegen te beschermen. Zo probeer ik een evenwicht te vinden tussen haar vrij laten in haar eigen smaak, en tegelijkertijd veilige grenzen aan te geven.

En voor iedereen die graag een skinny jeans wil, maar zichzelf te dik vind: Trinny en Susannah verkopen nu ‘Toveronderbroeken‘ waarin je meteen een maatje minder hebt.

Wie meer wil weten over sympathieke Trinny en Susannah: ze hebben een aantal gezellig boeken uitgegeven! Je vindt ze hier: Trinny and Susannah boeken

Ik ben echt een fan van dit stel! Niet in de laatste plaats omdat ze niet te beroerd zijn hun eigen ‘uitdagingen’ te delen.

Ga jij graag kleding winkelen met je kinderen?
Welke winkels bezoeken jullie? Ik bezocht met mijn dochter C&A, H&M en vond de skinny jeans bij Pieces.
Hoe vrij laat je ze in hun kledingkeuze?

Similar Posts

13 Comments

 1. De jongens laten zich nog graag door mij aankleden, ik ken hun wensen en let daar op. Mijn meisje is nog zo klein dat ze ook gewoon nog aantrekt wat ik koop en maak. Ik heb het nog best wel makkelijk dus ;-)

 2. Leuk he, dat ze nu ook in Nederland op de buis zijn. Al jaren geleden heb ik het book “What not to wear” oftewel “Wat moet ik aan?” van hen aangeschaft en ook nu mijn lichaam na twee zwangerschappen niet geheel in model terug is gekomen kan ik mij aan de hand van de tips vabn het boekje perfect kleden. Ik was het boek eigenlijk een beetje vergeten en wist na de twee kids echt niet meer wat ik aan moest trekken. Ik kende mijn lichaam niet (meer). Boek doorgelezen en andere kledingkeuze’s gemaakt. Ik voel me weer hip!

 3. Mijn dochters van vijf en acht jaar, hebben al een heel eigen smaak op kledinggebied. Rokken, jurken en vooral dan wijd en zwierig. Glitters, kantjes…brrrrrr. Terwijl ik ze juist graag in een skinny jeans met lang shirt en laarzen op hoge sportschoenen kleed, willen zij alleen maar tuttige kleding aan. Inmiddels hebben we een middeweg erin gevonden en heb ik me er bij neer gelegd dat de tijd dat ze wel met de mode mee willen doen, vanzelf komt als ze wat ouder zijn. En waarschijnlijk ben ik er dan ook niet zo blij mee…..:-)
  Merel

 4. Ik winkel niet veel met de kids omdat we veel kleding krijgen. Maar vind het winkelen met ze wel leuk. Zoon is makkelijk, die vindt het snel wel best. Mijn dochter is er een naar jouw hart: jurken en rokken! Ze vertikt het om een broek aan te trekken. Ze heeft een paar mooie spijkerbroeken in de kast liggen maar niks hoor. En toch vind ik het stiekum toch wel leuk, zo’n eigen stijl.

 5. Ik winkel ontzettend graag met mijn dochter en ze heeft een heel vrouwelijke smaak, al zeg ik hetzelf. Vanochtend ging ze naar school in een prachtig jurkje, met keurig gekapt haar en oorbelletjes die passen bij haar outfit ( ze wordt in december 15 jaar ). Ik heb geen problemen met skinny jeans, wel met té bloot, maar daar houdt ze ook niet van.
  Je hebt tegenwoordig ook ‘treggins’, een kruising tussen een legging en trousers, ideaal voor kinderen in de groei, die wat rond zijn om de heupen, het heeft namelijk geen knopen en rits!
  Mijn grote zoon doet zijn inkopen zelf, maar die heeft een hekel aan winkelen, dus dat komt mij wel weer goed uit, want ik vind het wel leuk ( compleet met ergens koffie drinken enz. ).
  Op Marktplaats zoeken mijn kinderen ook wel eens iets uit en bij tweedehands winkeltjes.
  Susanne en Trinny vind ik geweldige vrouwen, die zichzelf ook kwetsbaar durven opstellen.
  Maarre Nicole…jij bent superslank hoor!!

 6. Toevallig zaterdag nog met mijn zoon van 20 kleding gekocht. Super gezellig, vind ik dat!!!! Hij kan dan ook winkelen als de beste. Heel kritisch, weet wat hem staat en wat niet, houdt van mooie duurzame kleding en is bovenal erg prettig gezelschap. Wat wil je nog meer?!
  De gezamenlijke lunch hoort er natuurlijk ook bij. Voor mij (en voor hem ook) echt een dagje uit!!!
  Groet,
  Karin

 7. ik winkel graag met mijn dochters en het makkelijkste is dan toch de H&M,eigenlijk is er nooit een strijd of doordrammerij.Als ik iets niet vind kunnen,zeg ik dat gewoon en andersom evengoed.
  Ik ben niet zo’n heel groot fan van de Engelse dames eerlijk gezegd.Ergens achter in mijn kast ligt ook zo’n “toverbroek” maar daarin ziet iedereen er slank in uit!Dat ding is zo strak dat gewoon alles dichtgeknepen wordt,ja,dan ben je vanzelf 2 maten slanker maar of dat goed is??!Ik heb hem 1x gedragen en daarna nooit meer..dan maar iets voloptueuzer…

 8. Hier ook een grote fan van Trinny and Susannah!

  Groetjes Margreet

  Ps, mijn dochter is nu 16 en gebruikt nu ook steeds vaker (toch) hun adviezen.

 9. Ik heb een zoon van bijna 8 en die vindt alles best wat mama koopt aan kleding. Alleen met schoenen is hij heel kieskeurig. Hij zit nu in een skatersfase en weet precies wat hij wilt. Ook wilt hij vaak dezelfde stoere gympen als zijn vader. En ze vader heeft een schoenentik!!… dus dat beloofd wat voor later ;)

  Hihi een toverbroek, hoe ziet zo’n ding er uit? Ik ken de dames namelijk niet.

  Groetjes Isabelle

 10. Ik heb geen kinderen, maar enkele favoriete winkels zijn: H&M, Primark & Zara.

  Volgens mij zag ik ooit eens een Youtubefilmpje van de twee Engelse dames, in een ‘show’ in Polen (mijn Poolse vriend gaf me de link van het filmpje). Een van de dames zei toen: „Als ik in Polen zou wonen, zou ik lesbisch worden.” (M.a.w. Poolse mannen zijn onaantrekkelijk). Vond ik niet erg sympathiek ;)

 11. Ik ben afgelopen maandag snel naar de V&D geweest en voor de oudste geslaagd. Voor de jongste dochter ben ik nog op zoek naar een jas maar kon bij C&A niet slagen.Onlangs wel leuke spijkerbroeken gekocht van BIO katoen en niet zo heel erg duur.
  Ik hou helemaal niet van winkelen dus bij mij gaat dat altijd heel erg snel.
  Ben wel heel erg benieuwd waar Pieces zit ?
  Groet Thea

 12. Trinny & Susannah zijn echt leuk ja. Geweldig hoe een aardappel nog een taille een weelderige boezem kunnen geven met het juiste truitje en rokje.

  Haha ik lees de comment van Spaarvarkentje. <3 Engelse humor.

  Mijn dochter mag gewoon lekker aan wat ze zelf wil, zo lang het geen truitjes met playboy konijntjes zijn en dat soort enge dingen. (nou ja, ze is ook pas 2,5 maar even vooruit denkend he)

  Mijn ouders zaten altijd zo te zeuren, wil haar dat echt niet aan doen….

 13. Ik vind What not to wear van Trinny & Susannah al jaren erg leuk om naar te kijken. Ze kijken niet alleen naar het uiterlijk, maar ook wat daar achter zit (het psychische aspect). Bovendien weten ze hoe je een vrouwenlichaam moet aankleden. Maarrrr dat nieuwe programma van ze, waarbij ze in Nederland rondhuppelen als twee hagedissen zonder kop, vind ik echt niet goed. Het is erg oppervlakkig en het komt ook niet over of ze het leuk vinden om dit programma te maken. Jammer dus! Ondertussen blijf ik lekker kijken naar What not to wear. Er is vast wel weer ergens een herhaling ;-)

  Mijn zoontje van 3 maanden vindt elk kledingstuk nog prima. Hoewel, als het moeilijk aangaat dan wil hij nog wel eens mopperen… Maar als je kinderen wat ouder zijn, zou ik ook zeker bepaalde grenzen stellen. Zoals wat je schrijft over teksten op een t-shirt. Bepaalde teksten zou ik niet toestaan, maar er wel goed bij uitleggen waarom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.