‘The Kindness of strangers’

In het Engels is er een prachtige uitdrukking voor: ‘The kindness of strangers‘. Een vriendelijk gebaar, of helpende hand van iemand die je niet kent. En ondanks de ‘verharding’ van de maatschappij, is die kindness of strangers nog volop aanwezig.

Zo branden op diverse blogs kaarsjes voor Roos’ gezin, en haar man die aan leukemie lijdt. Zie ook Een kaarsje branden. Op de mailinglist van Grote Gezinnen werd geld ingezameld om een rouwspeld voor één van hun leden te kopen na een groot verlies, en ik kreeg gisteren met de post een paar zelfgebreide sokken van Johanna!

Een tijdje terug schreef ik dat mijn man bijna door zijn voorraad zelfgebreide sokken, van zijn oma, is. Zijn oma is al enige jaren geleden overleden, en de voorraad wordt dus niet meer aangevuld. Zelf kan ik nog geen sjaal breien, laat staan heuse sokken.

En toen kreeg ik een mailtje van Johanna, wat de maat van mijn man was, want dat zij sokken voor hem wilde breien! Gisteren kwamen ze aan, en mijn man riep helemaal verrukt: ‘Ze zijn precies zoals die van mijn oma!’

Dus bij deze wil ik Johanna nog eens heel hartelijk bedanken voor haar lieve, hartelijke gebaar. En zo lang er nog zoveel ‘kindness of strangers’ in Nederland te vinden zijn, is er hoop!

Similar Posts

6 Comments

  1. oh hihihi hij draag ECHT!!!! birckenstockjes , maar idd ik vind het wel superlief van de vreemde vreemdeling die zomaar haar met bloed zweet en tranen gebreide paar sokken naar je opstuurt voor je man…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.