Kindertraktatie voor groep 5: Zandbakjes!

kindertraktatie groep 5

Mijn jongste zoon is altijd in de Zomervakantie jarig, en omdat het voor de grote vakantie altijd erg hectisch is, trakteren we als de school weer is begonnen. Dit jaar is hij 8 geworden!

We besloten 28 muffins te bakken. Maar omdat muffins een beetje saai zijn, stak ik er een plastic ijsschepje van de Albert Heijn in en promootte de muffins tot Zandbakjes!

Recept voor 28 Zandbakjes

Benodigdheden

* 2 pakken AH mix voor cake van 450 gram (1,52)
* 6 eieren (0,80)
* 400 gram boter (0,80)
* 100 ml melk (?)
* Albert Heijn ijslepeltjes (1,29)
* Bakvorm voor muffins: ik gebruik siliconen bakvormen van de Action, waarin 12 muffins passen.
* Muffinpapiertjes van de Xenos (0,99). Dat is natuurlijk niet ‘zero waste’, maar de muffins zien er feestelijker uit, en komen makkelijker uit de bakvorm.

Bereiding

 1. Volg de aanwijzingen op het pak AH mix voor cake.Verdeel het deeg over de vormpjes
 2. Bak ze!
 3. Als ze zijn afgekoeld laat je je kind de ijsschepjes er in prikken.

Muffins/Zandbakjes zijn weliswaar geen fruit, maar echt ongezond zijn ze niet. Zeker niet als ze zelf gemaakt zijn. En ze zijn goed van te voren klaar te maken, en makkelijk te vervoeren. Twee belangrijke voorwaardes voor kindertraktaties.

Totale kosten

In totaal kostten de muffins/Zandbakjes 0,19 cent per kind.

Wat vind jij belangrijk bij kindertraktaties? Originaliteit? Gezondheid? Kosten? De hoeveelheid werk?

Neem een email abonnement!

5 Responses to Kindertraktatie voor groep 5: Zandbakjes!

 1. Leuke traktatie!

  De eerste jaren zat ik uren te plakken en te knutselen. Onze zoon is voor de kerstvakantie jarig en vanwege de drukte had ik er eigenlijk te weinig tijd voor (vind het wel leuk om te doen) maar merkte ook dat de kids in de klas er weinig waarde aan hechten.
  Ik maak er tegenwoordig dus niet teveel werk meer van, maar wel iets feestelijks.
  Ook let ik op de prijs, wil niet meer dan 5 euro uitgeven aan de klastraktaties en op school hebben ze liever niet veel snoep en geenn kleine uitdeelcadeautjes dus daar houd ik wel rekening mee.

  Groetjes Isabelle

 2. ik vind het leuk om er iets leuks van te maken, meestal knutsel ik met papier wel iets in elkaar. we hebben verschillende allergien op school om rekeing mee te houden dus doe er wel altijd iets bij wat niet eetbaar is, zodat niemand echt een uitzondering hoeft te zijn.

 3. Mijn jongste (10) is vlak voor de kerst jarig. Meestal trakteert ze na de vakantie. De laatste 2 jaar heeft ze zelf cupcakes gemaakt. Groot succes, voor haar leuk om te doen en de kinderen op school vinden het lekker.
  Ik heb wel gemerkt dat het steeds groter en gekker wordt, met kleine cadeautjes erbij, maar daar doen wij niet aan mee! Het moet wel leuk blijven.
  Groetjes,
  Thara

 4. ik vind ze enig 🙂
  Zelf ben ik wisselvallig, dan eens maak ik het geheel zelf, dan eens ga ik voor makkelijk, ijsjes ofzo :-), bij ons mag de jarige mee beslissen welke traktaie het gaat worden (ik moet t wel goed vinden natuurlijk)

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.