Kinderschoenen kopen: wie betaalt bepaalt?

panama kinderschoenDe kinderen hebben hier nog ruim een week weken, maar langzaam maar zeker begin ik me voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Gisteren ging ik  bijvoorbeeld met ze naar de kapper. En mijn jongste zoon moest nieuwe schoenen!

Kind en moeder: andere prioriteiten!

Uit ervaring weet ik dat dit niet makkelijk is. Mijn jongste zoon en ik hebben namelijk verschillende prioriteiten. Ik wil dat het verantwoorde kinderschoenen zijn en niet te duur. Hij wil vooral Leuke schoenen. En helaas blijken onze belangen meestal strijdig met elkaar…

Maar dit keer lukte het gelukkig! Ik ging eerst met hem naar Scapino vanwege de Dr. Visser schoenen. Maar er waren er maar een paar, en die waren te wijd.

Gelukt!

Dus gingen we door naar Schuurmanschoenen, waar ik weet dat ze je meestal wel even helpen. Bovendien hebben ze meestal schoenen in de opruiming. Uiteindelijk vonden we twee paar schoenen die aan alle eisen voldeden:

 • Afgeprijsd, dus niet te duur
 • Goed voor de kindervoet
 • Leuk

Eén paar was kaki/bruin en het andere paar was donkerblauw met witte neuzen. De donkerblauwe vond mijn zoontje het mooist. Maar dit waren duidelijk echte zomerschoenen. En omdat het de bedoeling is dat hij met de nieuwe schoenen de herfst en misschien zelfs de winter kan doen, kocht ik de bruine. Die waren bovendien ook nog goedkoper.

En dit zijn ze geworden:

kinderschoenen schuurman
Van 84,99 met 50% korting!

Wie betaalt bepaalt?

Als ik kinderschoenen koop met mijn kinderen probeer ik zeker rekening te houden met hun wensen. Maar als het aan mijn zoontje had geleden hadden we de blauwe met de witte neuzen gekocht. Ik wil niet een dictator zijn, maar als moeder maak ik dan een afweging. De voordelen van deze schoenen waren:

 1. Ook geschikt voor herfst en winter
 2. Goedkoper

En die voordelen heb ik zwaarder laten wegen dan mijn zoontjes voorkeur. Waarbij ik dus wel wil vermelden dat hij deze wel degelijk mooi vond. Hij vond alleen ándere nog mooier.

Nou vraag ik me af: in hoeverre laat jij je kind mee beslissing als het gaat om kinderkleding en schoenen kopen?

Similar Posts

17 Comments

 1. Mijn dochter is gek op l.ellybellie (Lelly.kelly) schoenen. Zelf vind ik die zo lelijk dat ze die gewoon echt niet krijgt. Dat weet ze ook inmiddels wel. Daarnaast stel ik eisen aan de schoenen dat ze niet compleet roze of wat dan ook zijn. Gewoon een neutrale schoen die (bijna) overal bijpast. Dit is vaak het wat duurdere paar schoenen. Ze is nu 5 jaar dus ze mag haar smaak wel hebben (ze is gek op strikjes etc.), maar ze moeten wel in mijn schoenenwens vallen.

  Geen idee als ze ouder is hoe ik ermee omga. Mijn ouders waren heel makkelijk. Ook al zei mijn moeder: ” dat is niks voor het najaar” en ik wilde ze hebben kochten we ze gewoon. Aldoende leert men. Nou ik vond dat wel heerlijke schoenen voor de winter (nikes). Op een gegeven moment gaan ze gewoon hun eigen smaak ontwikkelen.

 2. Voor dat bedrag koop ik 10 paar bij kringloop vaak zo goed als nieuw en ook merk en er zit altijd wel wat leuks bij voor de kids.

  Hier nooit direct schoenen nodig ieder kind heeft minimaal 6 paar en heb nog ruim 40 paar op de groei in voorraad :)

   1. Valt reuze mee en daarna na de nieuwe voet, het is de angst net als mensen idee erbij hebben wat goede kinderschoenen zijn zitten er vaak ook naast.

    Bv door het steppen/spacescooters etc… slijten schoenen als een dolle hier al wel meegemaakt dat ik ze na weken kon weggooien dan doet 2 euro minder pijn dan jouw aanschafprijs ::)

    1. 2e handschoenen zijn dingen die ik nooit zou kopen.
     Naast het feit dat echt onhygiënisch is (zweet/schimmels) gaan de schoenen zoals gezegd staan naar de voeten van de 1e gebruiker.

     Bij mij krijgen ze 1 paar schoenen om mee te spelen, 2 paar nette schoenen en een paar sportschoenen.
     Dit zijn dingen waar ik niet op bezuinig.

     1. Nooit schoenen gezien met schimmels ?

      Ik durf de bewering wel aan dat ingelopen (ook door derden) kinderschoenen beter zijn dan stugge nieuwe schoenen.

      Hier wordt er ook niet op bezuinigd maar koop liever veel voor weinig :)

   2. Ik heb een tijdje terug een artikel gelezen waarin een kinderarts o.i.d. beweerde dat het helemaal niet erg is om kinderen op tweedehands schoenen te laten lopen. Die schoenen zijn juist vaak veel soepeler. Voorwaarde is wel dat de schoenen niet schuin afgesleten zijn e.d., dit kun je het beste aan de zool zien. Sindsdien krijgen onze jongens ook wel eens een tweedehands paar schoenen, maar alleen als de schoenen niet versleten zijn en er nog (heel) netjes uitzien!

 3. Ons manneke van 5 krijgt meestal de keus uit een paar schoenen, die ik qua prijs wel ok vindt. Ik heb voor mezelf een maximum bedrag in mijn hoofd. € 100,- voor een kinderschoen ga ik echt niet betalen. Meestal komen we nu op G.eox uit. Een goede schoen voor een redelijke prijs. Ons manneke moet wel een goede schoen aan, want de stand van zijn voeten is niet optimaal.

  1. Hier had het bovenstaande ook over laat hem veel thuis blootvoets lopen krijgen ze sterke voeten/enkels van.

 4. Mijn zoon is dol winkelen voor nieuwe schoenen en kleding en slaat dan vaak een beetje door dus ik moet echt een budget aanhouden en mijn poot op sommigen punten stijf houden. Hij mag zeker zelf wel aangeven wat hij mooi vindt en ik laat hem vaak kiezen tussen een paar kleingstukken of schoenen. Ervaring heeft mij geleerd dat hij echt zelf mee moet om kleren of schoenen te kopen, zowiezo vanwege maten en passen maar ook zeker omdat hij de spullen anders niet aantrekt. En dat laatste is heel frustrerend kan ik je zeggen.

 5. Mijn zoon (16) koopt tegenwoordig zelf zijn schoenen, hij wil altijd hele dure nike’s en betaalt dat met zijn eigen verdiende geld.
  Vroeger mocht hij zelf schoenen uitkiezen, maar wel uit door mij uitgezochte goede schoenen (ook betr. Jaargetijde!!) helaas nam hij altijd de schoenen waar hij een kadootje (sleutelhanger e.d.) bij kreeg!! ;-(

  Mijn ervaring met geox is ook niet goed! Toch natte sokken ondanks dat ze zeggen dat het niet kan!!

  Groetjes,

   1. De winterschoenen gingen erg lang mee, en ook met de zomerschoenen heb ik tot nu toe goede ervaring mee. Vaak koop ik ook een paar goedkope schoenen erbij die als speelschoenen dienen.

 6. Onze kinderen zijn nu 9,7,5 en 2. Oudste dochter laat ik kijken maar ik zeg wel een bepaald bedrag waar ze niet bovenuit mag komen. Ze zeg de schoenen die ze mooi vindt opzij. Dan kiezen we daar samen uit,
  Voor de andere kinderen kies ik een aantal schoenen die ik goed, leuk en betaalbaar vind, en dan mogen zij daar de keus uit maken.

 7. Onze oudste 2 dames (13 en 14) willen steeds meer inbreng. Liefst meerdere paren schoen per seizoen. Dat betekent dus dat de schoenen goedkoper moeten zijn om binnen het budget te blijven. Dat gaat helaas behoorlijk ten koste van de kwaliteit. Bij de oudste gaat dat goed, maar de tweede doet dus geen seizoen meer met haar schoenen. Dus komende winter krijgt ze duurdere schoenen. Hopelijk doet ze er wel de hele winter mee.
  De jongens (11, 9, 6 en 2) hebben zeker inbreng, maar de uiteindelijke keuze bepaal ik meestal nog wel. Of het moet in prijs niet uithalen.
  Toen ze nog jonger waren zei ik wel eens tegen de kinderen: kijk even niet naar je schoenen, maar voel (desnoods met je ogen dicht) welke nu echt het lekkerst zit. Dat hielp vaak wel om de juiste keuze te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.