Kinderen als voorbehoedsmiddel voor shoppen

Uit onderzoek van het Vrouwen Elektronica Panel blijkt dat ruim 67% van de moeders, met kinderen in de leeftijd van 2 tot 5, jaar winkelen met kids stressvol vindt. Dit onderzoek werd gedaan in opdracht van schoenwinkelketel House of Shoes. Zestig procent van de moeders vindt een webshop dan ook een meerwaarde voor een schoenenwinkel.

Schoenen via internet kopen doe ik minder gauw dan kleding. Bij schoenen vind ik het risico groter dat ze niet goed passen, of niet lekker zitten. Toch koopt 69% van de moeders regelmatig online kinderschoenen. Als vrouwen ‘in het echt’ schoenen gaan kopen, neemt 90% haar kind mee.

Ik sluit mij graag bij die zevenenzestig procent aan, maar tegelijkertijd krab ik mij eens achter het oor: want is het voor je portemonnee stiekem niet heel erg handig dat winkelen met kinderen stressvol is?

Maar van winkels vind ik het uitermate slim om ook een online shop te hebben! Zo omzeilen ze het kind als rem op het shoppen.

Winkel jij liever ‘in real life’ of ‘online’?
Vind je winkelen met kinderen stressvol?

Similar Posts

12 Comments

 1. zeker met kindjes voor schoenen !
  kleding en andere ook op het www.
  als ik met kindjes ga winkelen heb ik meer me dan ik zou willen !
  maar als stressvol zie ik dat niet zelf niet in de supermarkt

 2. Met de kinderen shoppen doe ik in principe alleen voor de gezelligheid. Dat is wel duurder dan shoppen om dat te kopen wat echt nodig is. Lang leve het www! Nou moet ik er wel bij vertellen dat mijn kinderen weinig kritisch zijn in wat ze aan kleding krijgen. Of ik weet juist precies te kopen wat bij hen past:-))

 3. Hoi,
  Ik shop zowel online als gewoon in de winkel. Ik vind het niet stressvol om mijn kinderen mee te nemen, maar je kunt niet zo rondkijken. Je moet toch ook echt op hen letten en allerlei zaken meenemen.

 4. Ik koop nooit kleding on-line voor ons zoontje. Ik bekijk het liever in de winkel want vaak komt de stof anders over op een foto dan in het echt. Voor schoenen gaat hij altijd mee, voor de rest van de kleding koop ik het meestal en passen wij het thuis. Wij wonen maar 10 minuten fietsen van de binnenstad dus als iets niet past breng ik het zo weer terug.

  Groetjes Isabelle

 5. voor schoenen moeten ze altijd mee, voor kleding kan ik het nog doen wanneer ze op school zitten.
  ik ga wel voor de gezelligheid met ze naar bv ikea of tuincentrum, maar niet winkel in winkel uit..
  Ik koop nooit iets online aan kleding oid voor de kids. door de verzendkosten ben je meestal toch niet goedkoper uit..

 6. Online shoppen prima, maar geen kleding of schoenen. Wat te denken van een ‘speelhoekje’ in een winkel, althans met jongere kinderen een oplossing.

 7. Mijn kinderen houden van shopppen dus nee, stressvol is het niet te noemen. Helaas, helaas. Zelfs online shoppen vinden ze al leuk. Van wie zouden ze dat nou hebben?
  Groetjes Merel.

 8. Mijn kind is al groot, maar als ik schoenen nodig had voor hem stapten we de schoenenwinkel in en passen en klaar was kees, snel weer naar huis. Niet alle winkels langs met al die verleidingen en kinderen spelen veel liever.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.