Kinderbijslag voor buitenschoolse activiteiten

piggy

Piet (7) kan er nog niet alleen heen, maar het is wel op loopafstand, dus wandel ik voortaan elke vrijdagmiddag om 15.45 naar judoles. Na een proefles wist Piet het zeker: ‘Ik vind het leuk mama.’ En voor de prijs van 21 euro per maand vond ik het ook ‘best leuk’.

Maar toen moest ik inschrijfformulier invullen, en dat zorgde voor onaangename verrassingen!

Naast het lidmaatsschap geld kwamen er nog bij:

 1. 20 euro eenmalige administratiekosten
 2. 10 euro voor een verplicht cursusboek
 3. 5 euro voor een verplicht embleem

Je kon ook nog een judoband kopen voor 5 euro, maar dat doe ik lekker niet. Ik heb ergens nog de mottige judoband van het judopak dat Jan en Ot hebben gedragen liggen, en die knoop ik wel om Piet heen. Helaas is dat pak, Piet nog te groot, dus de kosten voor een judopak komen er ook nog bij.

Al met al ben ik aanzienlijk duurder uit dan ik dacht, en bovendien moet het geld via automatische incasso worden betaald. Aargh! Ben ik van de maandelijkse geldlekkage van mijn lenzen af, komt die van de judo er weer bij.

Ik had veel zin om het hele judogebeuren af te blazen, maar toen zag ik Piets stralende gezichtje, en zwichtte.

Bovendien: daarvoor gebruiken we tenslotte de kinderbijslag. Om de kinderen te schoeien, te kleden, en voor ieders één buitenschoolse activiteit.

Lang leve de kinderbijslag!

Zie ook mijn post Wat kost studeren?

Waarvoor gebruik jij de kinderbijslag?

Similar Posts

8 Comments

 1. Sportschoenen en sportkleding en sportabonnementen, dus net als bij jou en de rest gaat op hun spaarrekening (waar ze niet bij kunnen tot hun 18e), dat is ongeveer fifty-fifty bij ons. Soms in dure maanden (vakantie, schoolkamp, schoolreis) gaat er niks naar de spaarrekening…

 2. Wij storten elke 3 maanden de kinderbijslag (236 euro) naar de spaarrekening van onze zoon + elke maand 35 euro. Van deze rekening betalen wij zijn judolessen (53 euro per kwartaal, zijn kleding, sinterklaascadeaus, verjaardagscadeau en een boek tijden de kinderboekenweek. Wat overblijft wordt doorgespaard.

 3. Ik doe van de kinderbijslag geen aparte dingen. Ik betaal voor de kinderen wat nodig is (behalve hun kleding, dat doen ze van hun kleedgeld) en tegen de tijd dat de kinderbijslag komt vullen we zo de rekening weer aan. Ik heb nooit precies gesnapt waarom je dat geld specifiek aan de kinderen moet besteden. Ik zie het meer zo: Ouders hebben veel kosten voor kinderen, de kinderbijslag komt daar (ACHTERAF!! Je hebt die kosten allang gehad!) een beetje in tegemoet. Dus het komt bij ons gewoon op de rekening.

 4. Hier gaat de kb gewoon naar een aparte rekening. Ik betaal daar de judo ook van (12 euro per maand en verder niets..!)en af en toe een dure aanschaf als een fiets of zo. Maar we kunnen lekker voor de kinderen sparen van de kb.

 5. hoi, bij de judoles van mijn dochter heb ik gemeld dat ik niet aan automatische incasso doe.
  Was geen probleem, kreeg een factuur.
  Misschien volgende keer gewoon vragen of het anders kan.
  Succes

 6. Ik gebruik de kbs momenteel voor sparen voor onze dochter, zakgeld en ik zet wat apart voor feestdagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.