Kijktip: The Affair

the affairThe Affair is een serie waarover ik maar weinig hoor.

Terwijl het serie van hoge kwaliteit is.

The Affair: waar gaat het over

The Affair gaat over Noah Solloway, zijn vrouw Helen en hun vier kinderen. Ze wonen in de stad, maar brengen de zomer door bij de (rijke) ouders van Helen. Ze vormen een gelukkig gezin. Maar dan ontmoet Noah, die nog nooit is vreemdgegaan, de serveerster Alison. Beide vallen als een blok voor elkaar en ze beginnen een verhouding.

Tot dusver zou je misschien zeggen:

‘Dat is nou niet bepaald vernieuwend zeg! Een verhaal over iemand die vreemd gaat. Been there, done that, bought the t-shirt!’

Wat maakt The Affair dan toch de moeite waard?

In de eerste plaats is The Affair de moeite waard vanwege de herkenbare blik in het moderne gezinsleven. Ik vond dat zelf erg herkenbaar. Je ziet Noah en Helen samen de kar trekken als ouders, met alle gedoe en trubbelingen die nu eenmaal bij een gezin horen.

Vertrouwdheid van een lang huwelijk

Je ziet ook de vertrouwdheid met elkaar die komt van een langer huwelijk. De verliefdheid spat er dan wel niet meer af, de liefde is er nog, en ze vormen samen een hecht team. Als Noah’s bedrog uitkomt, is Helens eerste reactie dat ze hem het huis uitgooit. Maar vervolgens mist ze hem en zijn rol in het dagelijks gezinsleven. Ze mist de partner en vriend die hij is geworden.

Twee perspectieven

Een tweede reden waarom The Affair origineel is, is dat elke aflevering is opgebouwd uit twee delen. Een deel vanuit het perspectief van Alison en een deel vanuit het perspectief van Noah. Dat is fascinerend omdat je ziet dat ze dingen vaak heel anders beleven.

En dan zit er nog een mystery verhaallijn in. Er is iemand vermoord. En zowel Noah als Alison worden door de politie verhoord.

Conclusie over The Affair

The Affair is een intelligente serie over menselijke verhoudingen en moderne relaties. In de serie zie je de emotionele gevolgen van de relatie tussen Noah en Alison. Wat ik er bijzonder aan vind is dat ze de platgetreden paden van het onderwerp ‘vreemd gaan’ knap weten te vermijden. Wat ik er het mooist aan vind is het portret van een modern gezin, en hoe je als ouders kunt worstelen met de opvoeding. Ik vond dat erg herkenbaar.

Praktische informatie over The Affair

Er zijn op dit moment twee seizoenen van The Affair. Seizoen 1 heb ik deze week afgekeken samen met mijn man. En nu gaan we beginnen met seizoen 2.

Onderstaande video geeft een heel goed beeld van de serie!

Wat is een huwelijk waard?

Wat The Affair zo goed maakt is dat het illustreert dat het leven niet zwart-wit is… Hoewel Helen diep gekwetst is, zie je ook dat de band die ze voelt met haar overspelige man, niet meteen weg is. Ze blijft zich met hem verbonden voelen en mist hem als haar partner.

Anderzijds is Noah, die zijn gezin in de steek laat voor zijn eigen geluk herkenbaar in de zin dat anno 2016 het persoonlijk geluk de hoogste prioriteit heeft. Ook als dat ten koste gaat van anderen. Op verschillende blogs schrijven mensen dat om en heen allerlei mensen gaan scheiden. En columniste Susanne Rethans deed destijds veel stof opwaaien door man en gezin te verlaten voor haar nieuwe liefde.

Praktische informatie over The Affair

The Affair is helaas nog niet op Netflix te bekijken. Hoewel er geruchten zijn dat dit niet meer lang duurt. Wel is de dvd-box van seizoen 1 te koop op bol.com.

Wat zou jij doen als je partner zou vreemdgaan? En is dit een serie die je zou kijken?

20 Responses to Kijktip: The Affair

 1. Ik zie de serie niet op Netflix. Het lijkt me we, een serie om op netflix fe kijken. Ik denk dat ik de enige hier zou zijn die zou gaan kijken.
  Als die situatie zich hier zou voordoen dan wil ik vooral praten over hoe het gekomen is dat er behoefte is aan een andere partner. Maar ik zou het verschrikkelijk vinden en je weet nooit van te voren hoe je dan gaat reageren.

 2. Ik durf de serie niet te kijken omdat het mij overkomen is. Maar ik ben toch wel zeer nieuwsgierig. In mijn vorige relatie is het vreemdgegaan uiteindelijk zo tussen ons in gaan staan dat ik de relatie beëindigd heb, achteraf gezien 2 jaar te laat. Ik ben door die situatie erg wantrouwig geworden. Zou mijn huidige vriend vreemdgaan, dan weet ik echt serieus niet wat ik zou doen. Communicatie is het belangrijkste in een relatie, iets wat ontbrak in mijn vorige relatie. En goede seks 😉 Blijf naar elkaar verlangen.

 3. Ik ken de serie niet. Als ik ken volg ik het al, alleen voor de titel al. Dit artikel kan ik lekker vlot weglezen. Lijkt mij een heel leuk en spannende serie, waar kan ik kijken eigenlijk? Welk kanaal?

 4. Alleen van de titel al krijg ik buikpijn ….
  Mijn vader heeft mijn moeder jarenlang bedrogen en is er uiteindelijk met die andere vrouw vandoor gegaan , een pijnlijke scheiding volgde en daar hebben we als gezin tot op de dag van vandaag last van gehad.
  Mijn dochter is door haar toenmalige vriend bedrogen en heeft zelf de keuze gemaakt om uit de relatie te stappen met alle pijn en verdriet vandien …
  Ikzelf ben na 30 jaar huwelijk ook 1,5 jaar bedrogen door mijn man maar heb de keuze gemaakt om toch samen verder te gaan en worstel al bijna 4 jaar dagelijks met de consequenties van die keuze …..
  Mijn moeder , dochter en ik zijn normale vrouwen die een goede relatie dachten te hebben maar niks bleek minder waar ..
  Mijn moeder is inmiddels overleden maar is tot haar dood verbitterd gebleven , mijn dochter is inmiddels gelukkig getrouwd ( met een vrouw ) maar heeft jaren geworsteld en bij de psychiater gelopen .
  Ikzelf heb ook hulp gezocht maar helaas niet gevonden wat ik zocht ….
  Als ik er van overtuigd was dat ik gelukkiger zou worden als ik er alsnog een punt achter zou zetten zou ik dat doen , maar in de praktijk zou ik er op elk vlak vreselijk op achteruit gaan en is dat het waard ?
  De conclusie is : er zijn geen winnaars in een situatie van bedrog en geen enkele relatie wordt er beter van .
  Denk nooit dat het je niet kan en zal overkomen , elk mens is hier blijkbaar toe in staat ook als je een goede relatie en een goed sexleven hebt !
  Wij hebben ervoor gekozen om dit tussen ons te houden , ik heb een paar vriendinnen die op de hoogte zijn .
  Ik weet zeker dat al onze familie , vrienden

  en kennissen van hun stoel zouden vallen want mijn man is absoluut niet het type om zoiets te doen , en toch heeft hij het wel gedaan .
  Beslist geen serie voor mij dus , te pijnlijk en te confronterend ( al ben ik stiekem wel benieuwd of hun huwkijk het gaat overleven )

  • Aan het eind van seizoen 1 wil Noah scheiden van Helen.

   Wat je zegt dat een goede relatie en een goed sexleven geen garantie zijn dat vreemdgaan niet voorkomt is precies wat in de serie ook gebeurt. Noah en Helen waren ook gelukkig voordat hij vreemdgaat.

   Ik voel met je mee, dat je het zelf hebt moeten meemaken.

 5. Dit lijkt mij een leuke serie om te kijken met mn moeder dit soort thema’s spreken haar aan. Lijkt me idd een heel goede serie vooral ook de acteurs die erin spelen, had ik niet verwacht…

 6. Dit lijkt mij een top serie die ik zeker ga kijken. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en heb dit zie ik als rijkdom. Een rijkdom die ik niet zomaar zal opgeven. Ik kan geen antwoord geven op de eerste vraag maar ik weet wel dat een echtscheiding eigenlijk geen optie is…dit klinkt misschien ongeloofwaardig maar vechten zal ik.

 7. Oh ik hou van series en deze kende ik nog niet! We hebben er al enorm veel gezien op het moment dus deze komt erbij op het lijstje van nog te kijken 🙂

 8. Vreemdgaan zul je mij nooit op betrappen en ik zou het ook niet accepteren van mijn echtgenoot. Heb geen Netflix dus zal de serie waarschijnlijk niet snel te zien krijgen. Leuk dat er diverse gezinszaken in belicht worden en dat het niet alleen over het vreemdgaan gaat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.