Kiezen voor een leven zonder betaalde baan?

consuminderenAls vrouwen kinderen krijgen en kiezen voor een periode fulltime moederen, kunnen ze al rekenen op verbaasde en vaak afkeurende blikken. Maar wat als je besluit om fulltime thuis te blijven omdat je kiest voor een simpeler en eenvoudiger leven?

Dat deed Jolanda van het blog Consuminderen met plezier.

Haar verhaal lees je op Het Moederfront.

Similar Posts

6 Comments

  1. Maar waar leef je dan van? Moet ik het toch even lezen, want ergens moet je toch je rekeningen van betalen. En toch niet van ‘mijn belastingcenten’, dacht ik zo :P Als ze zelf in staat bent je eigen brood te verdienen.

  2. Zeer interessant!! Hier denk ik ongeveer hetzelfde maar ik ga eens lezen voor ik oordeel ;)

    Ik vind het altijd zo jammer die ‘afkeurende blikken’ en soms zelfs gewoon botte opmerkingen. “Zou zo zonde zijn van je capaciteiten” kreeg ik wel eens te horen… Ja, ik heb een goed stel hersenen, maar ik heb ook een hele leuke dochter! Soms lijkt het lastig om te begrijpen dat iedereen zijn of haar eigen leven heeft en vooral moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt i.p.v. wat een ander daar van vindt.

    1. De opmerking ‘het is zonde van je capaciteiten’ vind ik altijd zo uitgaan van het idee dat je je capaciteiten alleen maar kunt gebruiken in een betaalde baan. En wie zegt dat dit zo is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.