Kerstvakantie 2010

Schermafbeelding+2010 12 20+om+10.00.56

Gezien de barre weersomstandigheden ben ik blij dat de kinderen vakantie hebben, en we niet verplicht door de sneeuw hoeven te ploeteren. Als je maar nergens heen hoeft, is de sneeuw schitterend. Ik voel dan ook erg mee met alle kinderen en ouders die nog wel naar school moeten!

Enigszins tot mijn verbazing is mijn man met slechts 5 minuten vertraging van de Achterhoek naar Amsterdam gereisd! Dat heeft de ns toch maar goed gedaan. Hoewel ik nu net op de radio hoor dat er een heleboel treinen ‘stuk’ zijn. Hopelijk kan hij vanavond nog wel thuis komen!

In het kader van ‘frisse lucht is gezond’ wil ik zo met de kinderen naar de Hema wandelen. Normaliter is dat een wandeling van zo’n 20 minuten, maar met de sneeuw zullen we er wel wat langer over doen. Maar ik vind de Hema altijd een mooi, en gezellig doel, en dan koop ik daar meteen even een brood.

Verder heb ik deze eerste vakantiedag geen grootse plannen. Ik heb altijd het gevoel dat de kinderen even hun draai moeten vinden, en hun plekje, en dus lekker hun gang moeten kunnen gaan. Vooral niet teveel bijzondere dingen doen dus. Juist in het gewone schuilt het bijzondere.

Mijn oudste zoon Jan (13) is met zijn vriendje folders aan het bezorgen. Dat doet hij normaliter met een bolderkar, maar die bleef prompt steken in de sneeuw. Dus nu vervoeren ze de folders met de slee! Ik vind het een pittige taak, maar ja, de folders moeten wél bezorgd worden natuurlijk. En ik vind het ook wel goed voor zijn doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel, dat het werk gewoon moet doorgaan. Daar krijg je karakter van!

Verder heb ik nog wat vage plannen om eens even heel erg het huis op te gaan ruimen, maar ergens sluimert ook een verlangen om gewoon eens lekker te lezen…

Hoe ziet jullie dag er uit?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.