5 Favoriete kerstfilms van mij

kerstfilm

Rond Kerstmis staat de tv-gids bol van de aankondigingen van kerstfilms. Er zijn er eindeloos veel.

Onze Kerstraditie

Wij hebben als gezin de kersttraditie dat we op Tweede Kerstdag met z'n allen een film kijken. Dat valt nog niet mee, want iedereen heeft een andere smaak.

Zo kon het gebeuren dat we vorig jaar als 'kerstfilm' The Hitchhiker's Guide to the Galaxy keken. Tjsa...

Je moet wat over hebben voor een passende Vrede op aarde sfeer op Tweede Kerstdag.

Als het aan mij lag zouden we één van onderstaande kerstfims kijken. Maar helaas is niemand uit ons gezin het met mij eens.

Dus deel ik ze maar met jullie!

Mijn 5 favoriete kerstfilms

1. Bad Santa

Op nummer 1 staat voor mij de film Bad Santa. Deze is te zien op Netflix!

In de hoofdrol Billy Bob Thornton, die ik alleen al leuk vind vanwege zijn naam. Als ik nog een kind kreeg dan zou ik het Billy Bob Noemen! In Bad Santa speelt Billy Bob een onverschillig, verlopen crimineel type. Het type dat alle chocolaatjes uit de adventkalender van een klein jongetje op eet...

In de loop van de film maakt Billy Bob, ondanks zichzelf, toch een positieve ontwikkeling voor. Wat ik leuk vind aan Bad Santa, is dat het een echte kerstfilm is zonder zoetig te worden.

N.B. Er zitten een paar fragmenten in die te schunnig zijn voor woorden. Zo zien we ' Loralei Gilmore' de liefde bedrijven met Bad Santa terwijl ze enthousiast prevelt: ' Fuck me Santa, fuck me santa.' Maar desondanks is de film verder niet ' plat' gelukkig.

Hoewel ik geen kleine kinderen zou laten meekijken. Wat mij betreft is Bad Santa geschikt voor 16 jaar en ouder.

2. Planes, trains and automobiles

Op nummer  staat bij mij de film Planes, trains and automobiles met Steve Martin en John Candy. Deze is helaas niet te zien op Netflix. Wel staat hij helemaal op youtube. Hoewel het geluid een beetje blikkerig is.

In deze film probeert Steve Martin op tijd thuis te zijn met zijn gezin. Maar onderweg zit alles hem tegen wat betreft het openbaar vervoer. Planes, trains and automobiles is een gezellige film, waarbij ik regelmatig in de lach schiet.

Je kunt gerust het hele gezin laten meekijken bovendien : )

3. National Lampoon's Christmas Vacation

In deze film wil doorsnee familieman Clark Griswold niets liever dan een gezellige Kerstmis. En aan hem zal het niet liggen. Ook deze film is geschikt voor alle leeftijden.

4. Funny Farm

In deze film verhuist Chevy Chase naar het platteland. Hij heeft onder andere grote plannen om eindelijk zijn grote novelle te gaan schrijven. Maar het blijkt minder idyllisch dan hij had gedacht. Ook deze film heeft een hoog kerstmisgehalte en is geschikt voor alle leeftijden.

5. Love Actually

Tsja, volgens mij vindt bijna iedereen deze film mooi. Mijn favoriet is Bill Nighy als verlopen zanger. Daarom niet de trailer van Love Actually maar een leuke scène met Billy Nighy in Love Actually : )

Waar ik niet van houd in films

Het soort films waar iemand van houdt kan best iets vertellen over die persoon.

Hier onder een overzicht van alles waar ik níét van houd in films en series:

  • Mierzoete films, met uitzondering van de Sissy films. Dat is een genre op zichzelf ; )
  • Films met macho, betweterige vrouwen die denken dat ze altijd gelijk hebben en daardoor uiteindelijk steeds gered moeten worden. Door mannen...
  • Fims waarin mensen met alle geweld wraak willen nemen en vergeten het slachtoffer te troosten omdat ze alleen maar met zichzelf bezig zijn.
  • Films met achtervolgingen vind ik hemelschreiend saai.
  • Films waarin veel troep wordt gemaakt. 'Wie moet dat allemaal weer opruimen?!' denk ik dan.
  • Platvloerse films.

Conclusie over mijn 5 favoriete kerstfilms

In deze post gaf ik een overzicht van mijn 5 favoriete kerstfilms. De meeste zijn niet al te nieuw... Helaas is alleen de eerste op Netflix te bekijken. Dat valt me een beetje tegen van Netflix!

Wat is jouw favoriete kerstfilm? Vertel het in de comments!

Vergelijkbare berichten

24 reacties

  1. Ja, Love Actually is ook een van mijn favoriete kerstfilms. Groundhog Day is een andere. Die speelt dan wel niet rond kerst, maar wel in de winter.

  2. The Grinch staat bij mij bovenaan. Helaas willen mijn (tiener/bijna volwassen) kinderen niet meer met mij meekijken naar dit zowel sarcastische als mierzoete kerstsprookje. Ik word er nog altijd erg vrolijk van :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.