Reacties

Kerstboom: kunst of echt? — 16 reacties

 1. na een bhv cursus waar een filmpje werd vertoont van een echte kerstboom die vlam vat door kortsluiting in de lampjes, ben ik me rot geschrokken. In nog geen drie minuten stond de hele woonkamer in brand.
  Voor ons dus een kunstboom die met brandwerend middel is behandeld.
  En de lampjes gaan alleen aan als er iemand bij is.

 2. Wij hebben sinds vorig jaar ook een echte nepper in huis (zie mijn blog). Dit jaar hebben de meiden en ik hem in elkaar gezet en opgetuigd. Manlief deed bij de echte kerstboom wel het zagen van de stam en rechtzetten van de boom. Maar de rest deden we zelf.
  Dennengeur uit een spuitbus vind ik ook maar niks.
  Ik vind de prijzen van de echte kerstbomen ook de spuigaten uit lopen en dat terwijl ie vaak maar 5 dagen op z'n mooist is. Nu dus een duurzame nepper bij ons. Kan ik 'm ook opzetten wanneer ik wil.

  Groetjes en fijne dagen
  Conny

 3. Hier zoekt man de boom op het zoldertje van de schuur op en zet hem in elkaar. Ik tuig hem dan op, liefst alleen. En langzaam maar zeker worden de houten ballen weer vervangen voor echte :-) En elke keer als ik zie wat de bomen tegenwoordig kosten, en zie wat je ervoor krijgt ben ik blij met ons neppertje die ik ook in de uitverkoop voor heel weinig kocht :-)

 4. ha een echte naturlijk, anders hoef ik erg geen..sorry..k vind echt zoveel mooier...(zo je een kerstboom al ehm mooi kan vinden)
  ik koop er altijd een met kluit en soms lukt het een aantal jaren hem in het voorjaar in de tuin te zetten en dan voor de kerst er weer uit...en ik versier hem samen met de kinderen.Piek hebben we niet, vinnik oubolligste ding ooit ...wij hangen er een engel aan die als het ware uit d ebijbel gevallen lijkt en ons het kerst verhaal verteld.. ehmm zo doe ik het tenminste...we vertellen onder het opsieren dat het niet om de boom gaat, maar waarom dan wel?? en dna gebruiken we alle versieringen om het kerstverhaal rond te krijgen ;-)naja nu ik t hier zo schrijf klinkt t vrij stom.. maar t is echt juist heel ehm leuk...

 5. Ik ben opgegroeid met een kunstboom...en die wil ik nooit meer in mijn huis! Ik heb een mooie boom gekocht voor 11,50 euro met kluit in een emmer. Een handige Hema kerstboomzak er om heen in fleurig rood. Ik zoek de boom altijd uit met mijn dochter, en samen versieren we die van top tot teen met ballen, nep appeltjes knutselwerkjes van toen ze nog klein waren, engeltjes, houten versieringen, kralenkettingen in rood/goud/zilver, klokjes, eskimo's, kerstmannetjes, strijkkralen kerststerretjes ( heel leuk om te maken met de kinderen! )enz, en ik ben er heel tevreden over! Het is bij ons een echte vrouwentaak!

  Ik laat de boom nooit aan als ik niet thuis ben.
  Laatst is de boom van een buurvrouw gaan roken...een kunstboom! Trouwens, die nepnaalden vallen ook uit (-:

 6. Wij hebben altijd een echte, maar ook steeds minder naar mijn tevredenheid. Mijn man koopt altijd een Nordman, mooi maar ze ruiken niet eens naar kerstboom. En dat vind ik nu juist de charme van een echte.
  Maar goed, ik las dat je toch meer dan 15 jaar met een nepperd moet doen om duurzamer te zijn dan met elk jaar een echte boom.
  En inderdaad.....manlief doet de piek en de lichtjes. De kids de rest want om een of andere reden laat ik kerstballen altijd uit m'n handen vallen!

 7. taakverdeling???
  euh:
  ik haal/zoek 'm op zolder
  ik haal hem naar beneden
  ik zet hem op
  ik zoek de versiering uit
  ik (en dochterlief) versieren de boom-incl.verlichting
  ik ruim op
  ik steek de lichtjes aan
  ...
  manlief??? die zeurt omdat hij de lege door naar de zolder moet brengen :-)

 8. Wij hebben een nepperd. Manlief zet hem in elkaar en de lichtjes. Dan versier ik hem. Wij hebben pas weer een andere gekocht. Een kleinere. Bevalt beter. Ik zet de piek erop. Ik kan erbij. De piek bestaat uit twee vogels, zwart en zilver.

  liefs Frederique

 9. Ik ben vanmorgen even in de kringloop geweest op zoek naar een kunstboom, maar zag niks bijzonders en manlief vond ze a: te duur en b: afschuwelijk. Dan maar geen boom. Schoondochter had een klein boompje gekocht voor de prijs van 12,50. Erg duur voor zo'n klein boompje. Had wel een kluit maar meestal wordt het niks als je ze plant. Zonde van het geld.

 10. Sinds ik een kunst heb (MP)bijna niet meer opgezet. Lichtjes deed mijn man vroeger, altijd schelden op prikkende naalden. Sindsdien is ie genezen en wil hij eigenlijk helemaal geen boom meer. Had bosjes coniferen (gratis van buurman) opgehangen, 1 viel uit en heb ik nu vervangen door bos dennentakken, slechts 1 euro bij C1000. Hier en daar wat lichtjes in huis en klaar.Kijkje in m'n kersthuis?

  https://picasaweb.google.com/petranellmarktplaats/Kerst2010#

  Hele fijne kerst allemaal!

 11. onze taakverdeling:

  - Twee tot drie maanden op voorhand begin ik onze kerstversiering in elkaar te knutselen, ieder jaar komt er een nieuw stuk bij; dit keer waren het vilten kerstuiltjes.

  - mijn man haalt onze kerstboom uit onze tuin, zet hem in een emmer en brengt hem naar binnen.

  - Ik zet hem (de boom, niet mijn man) op de dressoir (dan komt ie net tot het plafond) met een jutezak en een rode strik rond de emmer en versier de boom en de omgeving ervan.

  -ook pakjes kopen en inpakken is voor mij, maar dat vind ik heerlijk :-D

  hier dus ook een echte boom, wel ieder jaar dezelfde...

 12. Als bloemist kan ik geen neppe troep in mijn huis verdragen, en op aandringen van man en kinderen kopen wij ieder jaar een echte! dit jaar een hele mooie voor 17,50 van 1,5 meter hoog. Dat vind ik echt niet duur voor een boom die na sinterklaas al in huis komt en vaak op nieuwjaarsdag pas weg gaat. ik doe de lampjes en daarna hangen de kinderen de ballen erin. Af ent oe sneuvelt er 1 maar dat hoort er ook bij.. Overige dingen hang ik daarna nog bij. Geen piek bij ons, dat vind ik lelijke dingen..
  Het ruikt heerlijk en staat erg gezellig.
  Mijn zus hangt haar nepperd altijd op zijn kop aan het plafond!!

 13. een nepboom met nepballen - wegens een allergie die ik heb van het sap van de boom - ik overwoog nog een klein 'echtje' - dat ruikt toch zooo lekker - dat je dat geurtje in spuitbussen kon kopen, dat wist ik niet eens :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder