Kattenheimwee en hondenheimwee

ls ik een dier was, dan was ik vast een kat, want ook al ga ik op vakantie met mijn hele gezin, toch heb ik heimwee. Heimwee naar ons eigen vertrouwde huis.

Honden daarentegen hechten zich aan ménsen, en hun menselijk equivalent heeft dan ook geen heimwee zolang zij haar geliefden maar om zich heen heeft.

Het maakt voor mij helaas niets uit dat ik iedereen die ik liefheb bij me heb: ik tel de minuten vanaf aankomst op de vakantiebestemming tot ik weer naar huis mág. Wat mij betreft gaat er niets boven eigen huis en haard.

Wat voor type ben jij als je op vakantie bent? Of geen van beide?

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

7 Comments

  1. Absoluut een hond :-)
    Ik voel me overal thuis. Dat kan ook zonder anderen om me heen zijn. Ik voel me gewoon snel ergens op mijn plek. Misschien omdat ik ook zo veel mogelijk probeer een ‘local’ te worden als ik op vakantie ben, qua taal en gewoonten, plekken waar je je boodschappen haalt en waar je gaat eten, kletsjes met bewoners. Heerlijk! Thuis vind ik het ook fijn hoor, maar ik mis het eigenlijk niet echt.

  2. Altijd heimwee. Ben ook het liefste thuis. Een dagje ergens heen is prima, niet langer. Heeft er denk ik ook mee te maken dat ik zoveel uren werk en het daarom thuis zo fijn vind. Bovendien zijn er altijd zoveel klusjes opgespaard dat ik me niet echt goed kan ontspannen ergens anders.

    Marianne (Consuminderen met …)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.