Katten: Harry en Repelsteeltje

SDC10162

Hoewel we onze twee katten vooral namen voor de kinderen, heb ik er tot mijn verbijstering zelf ook veel plezier in.

Ik vind het eigenlijk heel erg leuk, die twee katjes in huis. Het is vermakelijk om ze te zien spelen, en het allerleukste vind ik als ze op mijn schoot springen en daar luidruchtig gaan liggen spinnen. Wie had dat gedacht!

Inmiddels zijn ze 10 weken oud, en de kinderen hebben ze Harry en Repelsteeltje gedoopt. Repelsteeltje laat zich graag en veel aanhalen, Harry is wat afstandelijker. Katten hebben warempel heuse karakters. Hoewel ze vrijwel identiek zijn, kan ik met enige trots vermelden dat ik ze nu uit elkaar kan houden! Repelsteeltjes neus is wit, en die van Harry roodbruin.

Na jaren van afhouden van huisdieren, zijn mijn kinderen dus eindelijk helemaal gelukkig met onze nieuwe huisgenoten. Maar hier op het platteland voelde ik er ineens letterlijk en figuurlijk ruimte voor. En het helpt ook dat we hier een aparte keuken hebben, en meer deuren. Ons vorige huis was één grote ruimte, waardoor eventuele huisdieren overal konden komen. Hier doe ik de keukendeur gewoon dicht als ik ga koken, en hoef dan niet bezorgd te zijn dat ze van de borden gaan likken of zo.

Hebben jullie huisdieren?
Waarom wel, of niet?

Similar Posts

12 Comments

 1. Ja. ook 2 katten. Wij wonen ook op een boerderij en dan is dat wel nodig. Het zijn 2 zusjes (wel gesteriliseerd) en ze lijken veel op elkaar. Ze mogen bij ons niet binnenkomen. Mijn man heeft astma en is er allergisch voor. Het gaat zo wel goed.
  Jacqueline

 2. Ik kan niet zonder huisdieren, zou ook niet weten hoe dat voelt eigenlijk. Van huis uit ben ik veel dieren gewend, bij mijn ouders kwam er ook van alles aanlopen. Toen mijn man en ik gingen samenwonen zijn wij gelijk naar het asiel gegaan om de oudste kat te halen. Dat bleken een broertje en zusje van 9 jaar te zijn en die hebben wij beide meegenomen. Ze hebben nog een aantal fijne jaren bij ons gehad. Inmiddels hebben wij al een paar honden en katten gehad en tussendoor ook nog kleine huisdieren zoals konijnen en ratten. Ben stapel op ons hondje en 2 poezenkinderen die wij op het moment hebben ;)

  Leuke naam trouwens Harry, moest gelijk aan Prince Harry of Wales denken ;)

  Groet Isabelle

 3. Wij hebben een kater van 14 jaar en 2 cavia’s Nikki en Simone (rara van welk duo de namen zijn afgeleid). Altijd huisdieren gehad, konijnen, ratten, hamsters…gezellig hoor.

 4. Toen onze zoon klein was hadden we een Duitse Staander Langharig. Prachtige hond en een goed karakter. Na 12 jaar hebben we hem een spuit laten geven en daarna is er niet weer een huisdier gekomen al mis ik het wel. Omdat we nu meer op vakantie kunnen en niet altijd een geschikte oppas hebben leek het ons verstandiger er niet meer aan te beginnen. Manlief houd niet van katten dus is het ook geen optie. Fijne dag.

 5. Een hond, omdat poezen hier niet kunnen ivm allergie, een konijn, en een vis.
  Aan de hond heb je het meeste, die is gezellig en wil altijd een ommetje maken en dat is wel heel erg lekker.
  Aan de andere kant vind ik dat zijn grootste nadeel aangezien ik niet altijd veel energie heb en hij graag grote ommetjes maakt ;-)

  1. Dat lijkt mij ook wel een nadeel aan een hond: dat je hem verplicht drie keer daags moet uitlaten. Anderzijds zorgt hij er natuurlijk wel meteen voor dat je voldoende beweging krijgt!

 6. Het grootste geluk: een vrolijke kat die met kopjes geven, spinnen en alvast naar de juiste plek lopen uitnodigt tot een lekker spelletje vanuit-de-struiken-aanvallen of op-de-trap-heen-en-weer-springen of in-een-doos-duiken of iets dergelijks. Alles met behulp van lange bloeiende grassen (buiten) of een stok met een lintje er aan (binnen).

 7. Ik heb een kat en twee konijnen. Zou heel graag een hondje willen, maar daarmee ben je zo aan huis gebonden en dat verplichte uitlaten in weer en wind is ook niet iets wat mij aantrekt. Ik heb al jaaaaaaaren huisdieren. Vanaf mijn dertiende heb ik altijd al wel een of meerdere konijnen gehad, ook cavia’s, vissen, twee parkieten en zelfs wandelende takken. Ik woon alleen en ik zou niet zonder huisdieren willen/kunnen. Ze zijn mij tot een grote bron van vreugde, tot gezelschap en om tegen aan te praten.

 8. Ook wij hebben huisdieren , eigenlijk altijd gehad ons hele trouwen al. Vogels hebben we weggedaan vanwege mijn allergie. Vissen ging prima. Konijnen hadden we buiten . Inmiddels 2 katten ondanks allergie en een hond, de allergoloog en longarts wisten me te vertellen dat je je eigen dieren het beste verdraagt en af en toe speelt m’n allergie en longaandoening erg op.Maar ik ben te gek met dieren om ze weg te doen. We hebben gladde vloeren en gewoon regelmatig zuigen en dweilen helpt een heel stuk. In Roemenië hebben we ook nog 2 honden waar de buren goed voor zorgen.Dus in totaal 3 honden en 2 katten.

 9. Ook wij hebben huisdieren , eigenlijk altijd gehad ons hele trouwen al. Vogels hebben we weggedaan vanwege mijn allergie. Vissen ging prima. Konijnen hadden we buiten . Inmiddels 2 katten ondanks allergie en een hond, de allergoloog en longarts wisten me te vertellen dat je je eigen dieren het beste verdraagt en af en toe speelt m’n allergie en longaandoening erg op.Maar ik ben te gek met dieren om ze weg te doen. We hebben gladde vloeren en gewoon regelmatig zuigen en dweilen helpt een heel stuk. In Roemenië hebben we ook nog 2 honden waar de buren goed voor zorgen.Dus in totaal 3 honden en 2 katten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.