Onze kater kreeg kittens…

Een jaar lang leefden we in de veronderstelling dat we een kater hadden.

Maar toen hij steeds maar dikker werd, rezen er toch wat twijfels over zijn geslacht.

En gisteren bleek definitief dat onze kater eigenlijk een poes is. Want ze kreeg 5 kittens! Vier rode en een lapjeskat. Moeder en kinderen maken het gelukkig goed!

Kijk:

kittens

Similar Posts

56 Comments

 1. O jeee, je brengt me in verleiding om een kitten te nemen en dan bij voorkeur de lapjeskat….

  Ik mis een huisdier in mijn leven en ik ben altijd meer poezenmens dan hondenmens geweest, waarbij Maupie, mijn eerste poes altijd mijn meest favoriete poes zal blijven, zo’n bijzonder dier, ook een lapjeskat.

  Laat maar weten of je geïnteresseerd bent, ik woon niet zo gek ver van jou vandaan om eens te komen kijken en ik zou echt graag weer een poesje willen, geen kater.
  Niet dat ze niet niet lief zijn en zelfs goedkoper wat betreft castratie, maar ik heb een zeer gevoelig reukorgaan en katers ruiken nu eenmaal sterker wat betreft urine.

  Je kinderen hebben wel gelijk gehad, dat de kater zwanger was ;)

  Groetjes Lily

  1. Ik kan me best voorstellen dat je een huisdier in je leven mist Lily. Het is inderdaad fijn, een dier om je heen. De lapjeskat wil mijn oudste zoon graag hebben… Hij verwacht over niet al te lange tijd op kamers te gaan en wil dan graag een poes meenemen.

   1. Groot gelijk, dat je zoon de eerste keus krijgt, ik zou het niet anders doen als moeder!

    Maar hee, wat spannend, dat het eerste “vogeltje” gaat uitvliegen…
    De eerste valt nog wel mee, maar als de laatste uitvliegt, voelde het voor mij toch wel als wat leegte na een druk huishouden met kinderen.
    Mijn kinderen hebben geen kinderen en die zullen er ook niet komen en allemaal zo’n druk sociaal leven en werk, dat ik ze nog maar heel weinig zie of contact heb.

    En een nieuw poesje, het komt vast wel op het juiste moment weer in mijn leven ;)

    Groetjes Lily

     1. Zoals gezegd valt het de eerste wel mee, maar vooral de laatste heeft mij het “lege nest syndroom” gegeven, al wil ik het ook niet zwaarder maken dan het is, maar het is dan opeens wel heel stil.

      Prima, als je hoort over een leuk nestje en wil dan ook op de hoogte gehouden worden.
      Het zal mijn allerlaatste poes zijn en ik wil het liefst een poes met karakter, al kan ik dat niet omschrijven.
      Mijn laatste poes is 17 jaar geworden en ze was lief, maar ook heel saai, slapen en eten zonder eigenzinnige karaktertrekjes.
      Ik ben zelf nogal eigenzinnig, wat er wel mee te maken zal hebben :P

      Groetjes Lily

     2. Mijn jongste is nu dertien, dus het zal nog even duren voordat het huis definitief leeg is denk ik. Maar ik kan me zeker voorstellen dat dit best even wennen zal zijn. Dan is de periode echt voorbij.

      Wonen je kinderen wel een beetje bij je in de buurt Lily?

      N.B. ik zal de mensen van wie wij onze kat hebben eens mailen of ze toevallig een lapjeskat hebben. Hun kat krijgt elk jaar jongen.

 2. Wat een leuke verrassing. Zelf heb ik 1 kat en 1 poes. Ik zou wel weer een kleintje willen, maar dan wordt het te druk. Veel geluk met de gezinsuitbreiding!

 3. Onze Teun weggebracht voor castratie bleek ook vet zwanger 6 weken later 3 rode meisjes kittens. Geslacht kittens bleek pas later hihi.

 4. Hihihi, zo kreeg onze poes de naam Fientje. Later bleek het een kater te zijn. ????????????????????????????

  1. We kunnen ze helaas niet allemaal houden. Maar mijn kinderen hebben al diverse mensen die graag een poes of kat willen. Maar eerst mogen ze nog lekker bij hun moeder blijven.

 5. Een wonderlijk verhaal. En inderdaad zijn rode katten meestal katers. Wij dachten ooit een rode poes te hebben die een kater bleek te zijn.

 6. Hahhhaha wat ontzettend grappig!!!! Dit moet wel een hele grote verassing geweest zijn.
  Ik heb ook altijd katten en een keer hadden wij kittens. Maar daar leefden we toen wel maanden naartoe. Dit moet echt bizar geweest zijn! Ben benieuwd wat jullie ermee gaan doen :-)
  Liefs, Florentine

 7. Schattig die kleintjes ! Maar merkte je niet dat jullie kater krols was of dat er echte katers rond je huis slopen ? Onze katten hebben ook nestjes gehad, zo leuk om mee te maken.. Ik hoop dat je een goed tehuis voor ze kunt vinden !

  1. De kat was inderdaad een periode enorm aanhalig. Maar wij dachten dat dit was omdat hij/zij een mannetje was. Katers heb ik niet gezien. Maar bij de buren hebben ze ook katten, dus ik vermoed dat daar de vader woont.

  1. Ik ging er van uit dat de buurvrouw van wie we de kat kregen verstand van zaken had ; )

   We hadden eerder al katten van haar gekregen, en die had ik netjes laten castreren. Altijd mannetjes! Dus toen ze zei dat deze ook een kater was geloofde ik het meteen. Alleen wachtte ik dit keer duidelijk te lang met castreren.

 8. ahhh smelt, wat schattig om te zien.
  het is dat er hier al 2 rondlopen,want anders….
  veel plezier van jullie mooie nestje.
  hopelijk vinden ze allemaal een goed huisje.
  Groet Sis

 9. Meid, gefeliciteerd, jij, Floris en de kinderen :-) Geniet er maar met volle teugen van, van die wilde capriolen en guitige grote oogjes! Enne…hou ons op de hoogte, hè, we willen bèst meer foto s en verhaaltjes zien over dit grut :-)

 10. Ahh wat lief! Hetzelfde gebeurde bij mijn cavia’s hahah Ik dacht dat ik twee vrouwtjes had totdat er op een ochtend een kleintje bij lag! Daarna groeide het door naar 5!
  Geniet ervan! :D

 11. Ohhhh die zijn echt schitterend , laat mijn dochter ze maar niet zien ;) We hebben altijd katten gehad maar nu we onze laatste moesten laten inslapen (18 jaar)is het toch nog steeds vreemd in huis …. En de twijfel wordt steeds groter ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.