Kat kwijt…

kat
Repelsteeltje in beter tijden

Voor de herfstvakantie zagen mijn twee jongste zoontjes en ik in het bos een dood katje liggen dat exact leek op onze Repelsteeltje.

Met trillende beentje van de schrik bracht ik de kinderen naar school, en ging zo snel mogelijk terug om te controleren of het inderdaad Repelsteeltje was, maar diep in mijn hart was ik er van overtuigd hij het was. Wat duurde de weg naar huis toen lang! En wat een enórme opluchting toen ik thuis een (sneeuw)schep ging halen om het lijkje mee op te scheppen zodat we hem ‘s avonds rustig konden begraven, en onze béíde katten op onze bank aantrof! Het was wel een eye-opener hoe erg ik aan ze gehecht ben geraakt. En dat terwijl ik nooit huisdieren wilde…

Maar nu is Repelsteeltje vermist sinds woensdagavond 21 uur. En ik maak me zorgen! Normaal melden de broertjes zich elke ochtend voor het eten, en ook overdag komen ze vaak binnen. Dus het lijkt me toch wel raar dat Repelsteeltje helemaal niet komt, en ik vrees dus (alweer) dat hem iets is overkomen. Mijn moeder heeft nog de theorie geopperd dat katertjes veel uithuiziger zijn, en dat hij heus wel weer terug komt. Maar geldt dat ook voor ‘je-weet-wel’ katers?

In mijn gedachten is hij aangevallen door een grote roofvogel, in een grote diepe put gevallen, opgesloten in een eenzaam schuurtje of aangereden. Alle kinderen hebben opdracht om op weg naar school goed te kijken of ze hem ergens zien.

Wat een gedoe zo’n huisdier! Ik heb er meteen een pakketje zorgen bij.

Repelsteeltje, als je dit leest: kom alsjeblieft terug?! Dan zal ik niet meer die goedkope blikjes kattenvoer van het euromerk van de C1000 kopen, en krijg je Whiskas! Ik mis je zo!

Heeft iemand hier ervaring met katten die ineens weg zijn, maar later gewoon weer terug komen? Ik kan wel wat geruststelling gebruiken!

Similar Posts

32 Comments

 1. Dat weglopen geldt idd ook voor jeweetwel katertjes, Krummel, ons jwwkatertje, is ooit eens 2 weken weggeweest en kwam op een avond, graatmager maaar gezond weer bij de achterdeur mauwen omdat ie toch wel graag iets te eten wilde en het maakte hem niet uit dat het aldivoer was,
  ‘k zal duimen, groet

  1. Dat hoor ik graag! Ik denk dat ik anders zo maar even op de fiets stap en een rondje fiets, terwijl ik hem roep. Onze buurvrouw denkt dat hij misschien de weg naar huis niet meer kan vinden, en gaat zwerven anders…

 2. ik heb huiskatten maar een jaar geleden was er één buiten geraakt ,maar die is ook terug gekomen dus ik hoop dat die van u ook terugkomt want je geraakt gehecht aan zo’n beestjes he

 3. Jazekers, weken lang is onze Mickey weggeweest, en ik was superverdrietig. Op een dag rijd ik naar huis en vlak bij huis zie ik een klein vies katje zitten…mijn mickey!!!
  Ze was enorm uitgehongerd en heel blij dat ze weer thuis was ! Misschien kan dit je troosten???

  1. Dank je mevrouw Williams! Ik hoop dat dit bij ons ook gebeurd. Ik heb net een rondje gefietst, en overal geroepen, maar ik zie Repelsteeltje echt nergens…. Vanmiddag nog maar eens proberen.

 4. Bij ons kun je Amivedi bellen voor vermiste dieren. Ook zelf een poster maken en printen met een recente foto, en ophangen bij veel bezochte plekken in de buurt (school, etalages van winkels, de snackbar etc, kan de kat helpen vinden. Of een (gratis?) advertentie op de plaatselijke nieuwssite of locale omroep.
  Ik heb een kat teruggevonden zo die in een plantsoen zat te verpieteren, weg kwijt, en eentje die in een garage was opgesloten. Sommige katten stappen ook in openstaande auto’s of vrachtauto’s……Sterkte!

 5. Ook ik kan je een beetje geruststellen! Onze poes (leefde toen nog bij mijn schoonouders, is nu alweer jaaaaren dood, door ouderdom) was op een oudjaarsavond og even in de tuin om een plas te doen en schrok van afgezwaaid vuurwerk. We hadden het al opgegeven dat ze terug zou komen, alle asiels afgebeld en bezocht etc, toen ze na een week of 2 ontzettend smerig en mager weer voor de deur stond. Ook een poes van mijn zus is weleens weken weggeweest, toen ze totaal onverwacht weer terug kwam. Jullie katertje wordt ouder en zal de wereld verder ontdekken. Gezien jullie woongebied, is er aan eten geen gebrek, vers vlees zal hij waarschijnlijk lekkerder vinden. Ik denk dat hij wel weer opduikt.

 6. onze poes is gelukkig nog nooit lang weggeweest, dat zou ik namelijk ook heel vervelend vinden, maar wij hebben hier vaak het omgekeerde, volgens mij hebben wij wat met dieren, maar wij “vinden” vaak dieren( levend of helaas stervend/dood) en bellen dan idd amivedi en dan blijken ze soms al enige tijd van huis weg te zijn. Soms komen ze uit de buurt, straatje verderop, soms echt een aantal klometers verder.

 7. onze bejaarde dame van 16 jaar was begin deze week ook ineens spporloos verdwenen, normaler wijze komt ze nooit buiten,en als je iets doet wat haar stoort dan gaat ze naar boven ergens in een hoekje liggen, zondagmorgen ging ik met de stofzuiger en stoomreiniger aan de gang in onze woonkamer en toen liep ze al een paar keer van beneden naar boven ,meestal gaat ze dan op een plekje op de overloop boven liggen,maar toen ik zondagavond aan het avondeten begon,bedacht ik ineens dat ik haar niet meer gezien had, dus eerst in huis overal gekeken ,waar ze eventueel was, toen ook maar buiten omdat de deur opengestaan had, maar eigenlijk gaat ze zelden naar buiten, maar ook daar geen Pluisje te zien, uiteindelijk toch maar naar bed gegaan want om 6 uur smorgens gaat de wekker weer, de volgende dag nog steeds geen Pluisje te zien, en toen savonds mijn dochter thuis kwam die bij haar vriend geweest was in het weekend , weer het huis volledig afgezocht en ook weer buyiten rondgekeken, maar nee hoor we konden haar niet vinden, mijn dochter ging uiteindelijk best wel overstuur naar bed,maar ja wat kun je verder doen, wat schetst mijn verbazing toen ik de volgende dag om 6 uur mijn fiets buiten neerzet,zat ze gewoon bij de buren in tuin te miauwen en ging vervolgens gewoon binnen uit haar bakje zitten eten, mijn dochter superblij, wat zouden we graag weten waar ze nu al die tijd uitgehangen heeft.

  1. Het spreekwoord dat katten negen levens hebben, is duidelijk accuraat. Ik hoop echt dat ons verhaal net zo afloopt als die van jullie, en dat hij zo dadelijk ineens weer voor de deur staat. Ik heb behoefte aan een happy ending!

   Zijn broer Harry ligt ondertussen heerlijk te slapen voor de kachel.

 8. katers gaan inderdaad wel eens op de loop, ook jeweetwel katers doen dat.
  soms kan een poes of een kater het beter krijgen en gaan ze gewoon ergens anders wonen. dat is mij wel eens overkomen. kater weg, zag ik hem later aan de overkant mee de hond uitlaten. hij kwam af en toe nog eens buurten, maar bleef bij de overburen, rare dieren met eigen manieren.

 9. Wat rot voor jullie, ik hoop dat Repelsteeltje gauw terugkomt. Je hecht je inderdaad aan zo’n beest en z’n gewoontes.
  Ik weet wat je bedoelt met je zorgen maken. Ons katje is inmiddels al bijna 10 maanden vermist (ondanks chip en ijverig flyeren, zoeken, veelvuldig contact met dierenartsen en -asiels) en de emoties overvallen ons nog steeds zo nu en dan. Het is vooral de onzekerheid: wat is er gebeurd? Heeft ze gezond en wel ergens onderdak gevonden? Dat laatste hopen we dan maar, je hoort soms verhalen van katten die wonder boven wonder na een paar jaar weer op komen dagen. Wat het extra vervelend maakte was dat onze andere kat helemaal van streek was en constant liep te zoeken en zielig te miauwen. Wat voor ons na een paar maanden de reden was om er toch maar een ander katje bij te nemen (voelden we ons nog schuldig over ook) en tot onze vreugde en troost zijn dat innige vriendjes geworden. Maar we hopen nog altijd dat we onze katje terug vinden en zo nu en dan is er weer iemand in het gezin die heeft gedroomd dat ze weer gevonden was. Niet uitlachen svp

 10. Onze kat kwam na TWEE JAAR weer terug.
  Hij zat doodleuk achter het huis, ging naar binnen toen we de deur open deden en ging rechtstreeks naar het etensbakje toe..! Heel bijzonder.. Hij zag er goed uit, had waarschijnlijk een kosthuis of zo iets..
  Het is nu 6 jaar later en hij is er nog steeds..!

  1. Na 2 jaar! Hoe is het mogelijk! Dan verwacht je het echt niet meer. En ik dacht dat anderhalve dag al lang was…

   Ik heb net met mijn jongste zoontje flyers aan bomen geprikt. Maar er is hier natuurlijk maar weinig verkeer. Niettemin, misschien herkent iemand onze Repelsteeltje!

 11. Onze Felix is ook zo’ n kat die nooit een maaltijd overslaat… Totdat hij er dus op een ochtend niet was en ook bij het avondeten niet verscheen. Omdat dit niks voor hem is heb ik de volgende dag al overal briefjes opgehangen en de dierenambu en amivedi gebeld. Er kwam nergens reactie op en ik ging elke dag zoeken. Na 14 dagen herkende ik hem op een foto van het asiel bij ons in de buurt. Er stond bij dat hij niet gechipt was. Dat is hij dus wel maar de chip is gezakt naar zijn buik en daar hebben ze de chiplezer niet langs gehaald. het bleek dat hij al een week in het asiel zat met een geboken bekken waarschijnlijk van een aanrijding. Zowel de dierenambu als het asiel hebben de chip niet gevonden! Inmiddels is hij helemaal hersteld. De hoop niet te snel opgeven en overal melden dat hij kwijt is, ook bij buurtlink enzo op internet.

 12. Wat naar zeg. Ik zou ziek van onrust worden. Er zijn twee keer poezen van mij weggebleven, maar die waren na een halve dag en bijna 24 uur weer terug.

  Nu heb ik ze alle drie gechipt. Ook al zijn het binnenkatten, just-in-case.
  Sterkte, ik hoop dat Repelsteeltje snel weer voor de deur staat.

 13. Buurkat S zat dagenlang bij andere buren in de kelder: door ‘n pijp gevallen. Buurkat B zat een hele week opgesloten in een tuinhuisje. Onze Mupke was zo’n 9 dagen weg, ik kon haar ophalen in het asiel, zo’n 10km verderop. Ze was daar naartoe gebracht door iemand. Onze Sammie is helaas al ruim 4 jaar weg …. :-( Is je kat gechipt? Heb je diverse asiels gebeld? Sterkte!

 14. Ook onze Poespoes was ooit een paar dagen weg. Ze bleek aangereden te zijn door een auto. Heeft zich teruggesleept naar huis, en is uiteindelijk ( met hulp van dierenarts) uitstekend opgeknapt en gezond. En ja, je hebt er een zorg bij. Je kunt nog zo roepen: het is maar een kat. Als ze kwijt of gewond is doet dit hartstikke pijn. Gelukkig geven ze ook onvoorstelbaar veel plezier en gezelligheid. Sterkte!
  ( blog 12 Nov 2009)

 15. C1000 brokjes zijn toch prima voor buitenpoes. Ik hoop voor je dat hij lekker eet van kleine beweeglijke beestjes, die vaak grijs zijn.
  Ik heb ooit nog wel eens buiten gelopen met een pak harde brokjes en maar rammelen met dat pak.

  Gedomesticeerde katten gaan meestal niet verder dan 50 meter van het huis. Maar in dat stukje weinig bewoond Nederland zal het misschien wel 2 km zijn, als er een goede kattenredennis om er op uit te trekken.

  Kat van de buren was een tijd weg en zat een tijdlang opgesloten in een schuur. Ze heeft vrijwel nooit meer de behoefte om in alle domkere hoekjes an een schuur te inspecteren.

 16. Onze jeweetwel Drop is ooit eens ZEVEN maanden aan de wandel geweest. Op een avond zat’ie weer bij de achterdeur alsof het de gewoonste zaak van de wereld was…..

 17. Onze jeweetwelkater is laatst ook een paar dagen spoorloos geweest. Terwijl wij met buikpijn door ‘t huis liepen heeft hij waarschijnlijk de mooiste avonturen beleefd. Toen het weer minder werd (veel regen) besloot hij dat het tijd was om naar huis te gaan.
  Ik hoop voor jullie dat Repelsteeltje snel weer terugkomt!

  (mocht het langer duren.. op amivedi.nl kan je vermiste huisdieren melden en posters maken om op te hangen in de buurt… maar ik hoop voor jullie dat dat niet nodig is!)

  1. Bedankt voor alle reacties! Ik vind ze heel hoopgevend, en hoop dat Repelsteeltje gewoon ook na een tijdje weer voor onze deur staat.

 18. Ik begrijp dat er nog geen nieuws is van Repelteeltje. Soms zijn poezen zomaar een tijdje van huis, jij bent dodelijk ongerust en zij zijn vrolijk onbezorgd aan de wandel. Maar niets weten is heel naar. Hoop dat hij snel weer terug is. Sterkte.

  1. Ik houd me maar vast aan jullie verhalen over katten die soms zelfs na 2 jaar nog terugkomen. Ik hoop gewoon dat Repelsteeltje binnenkort ook ineens weer voor de deur staat.

   Maar ik heb hem ook aangemeld bij Amividi, en bij de Dierenambulance. En we hebben overal in de buurt gekeken, maar hij ligt gelukkig ook nergens. Dus hopelijk zit hij bij iemand anders thuis.

 19. helaas heb ik minder goede ervaringen met katten die verdwijnen. Met minder goed bedoel ik dat ik niet weet wat er gebeurd is want nooit meer wat vernomen van die 3 katten. Alledrie een week of 4 na het steriliseren/ castreren. Verder hebben we nog een jeweetwel kater rondlopen die gerust een weekje of soms zelfs langer ergens rondloopt en dan zeer zeker niet vermagerd ( soms zelfs nog ronder dan daarvoor) weer thuis opduikt om na 2 aaien weer te verdwijnen. De dameskatten hier komen eigenlijk elke avond thuis, blijven duidelijk dichter in de buurt want zodra ik “fluit” komen die eraan rennen ( fluiten betekent lekkers)

 20. |Zou het geen goed idee zijn om Harry voortaan ‘s nachts binnen te houden? Het zijn over het algemeen jonge, onervaren en onbesuisde katjes die verdwalen, in de klem komen zitten, verongelukken. Dat vermindert het risico en vermindert ook de slacht onder de vogelbevolking die bij de dageraad plaatsvindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.