Kappersshampoo versus gewone shampoo

Eén keer in de drie maanden bezoek ik de kapper om mijn uitgedroogde tressen te laten bijknippen. Mentaal zet ik me dan schrap voor het verkooppraatje dat komen gaat. Terwijl de kapster mijn haren verwend met allerlei voedende shampoo’s probeert ze me tegelijkertijd diezelfde shampoo’s aan te smeren.

Dan knik ik braaf maar denk: ‘Vergeet het maar!’ want die kappersshampoo’s kosten absurde bedragen als dertig euro per flesje. ‘Ja maar, u heeft er ook bijna niets van nodig,’ zegt zo’n kapper dan, maar wat mij betreft blijft het zo’n zevenentwintig euro te veel.

Maar in oktober bezocht ik de kapper als voorbereiding op mijn verjaardag, en ik weet niet wat het was, maar ik verliet het pand met twee veel te dure flessen shampoo en conditioner. Verzwakt en afgeleid door mijn komende verjaardag, en de belofte van gezond glanzend haar, heb ik ze me laten aansmeren.

Ik gebruik deze walgelijk dure shampoo en conditioner nu twee maanden, en mijn haren zijn nog net zo gortdroog als altijd! Dus niet alleen zijn ze waanzinnig duur, het helpt ook niet eens.

Het is met het schaamrood op mijn kaken dat ik deze veel te dure shampoo-aankoop opbiecht, maar wellicht is het handige informatie: wat mij betreft kun je dus net zo goed hele goedkope shampoo kopen, voor hetzelfde resultaat!

Toch loont het soms een duurdere versie te kopen, en ik heb het nu over M & M’s. Vrekkerig kocht ik de Albert Heijn versie, en heus waar, ze waren veel minder krokant en knapperig dan de ‘echte’.

Dus in de strijd tussen goedkope versus dure merken is de eindstand 1-0 wat betreft shampoo, maar 0-1 voor de M & M’s.

Heb jij voorkeur voor bepaalde ‘echte’ merken, of wat zijn goede vervangers?

17 Responses to Kappersshampoo versus gewone shampoo

 1. Als ik de verheugde blikken en het blije ‘oh mama, wat is dit lekker!!!’ hoor van onze kinderen wanneer ze bv. biologische melk drinken, brood van de bakker of Calvé pindakaas eten… dan zwicht ik ook wel eens en wil ik ze lekker verwennen. Blij dat hun smaakpupillen het blijkbaar goed doen en ze de dingen er uitpikken die echt lekkerder zijn 🙂

  Verder zijn eigenlijk bijna alle a-merken verdwenen vanwege de bezuinigingen en allergieën.

 2. Helemaal mee eens kijk maar eens achter op je te dure fles zit t zelfde in als de €3,00 van de drogist.Heb n vriendin als kapster ook bij haar thuis eigen merk kruidvat!!!Maar in de salon wil ze ook graag verkopen dat zijn de winstpakkers!!Ik heb sinds kort n thuiskapster geen gedoe meer dus met shampoo’s.Soms zwicht ik ook wel eens voor HET merk vooral manlief is er erg gevoelig voor.Als je t dure niet proeft weet je niet wat je mist….zegt mn verstandige zuinige dochter!!Groetjes,Ingrid

 3. Het is lastig met merken, qua eten vind ik een B-merk soms echt van mindere kwaliteit.
  Ik werk bij De Tuinen en koop het eigen merk supplementen, dat is regelmatig halve prijs en dan nog 20% personeelskorting, dan heb je vrij goedkoop een product van hoogwaardige kwaliteit. Verzorgingsproducten koop ik altijd van Weleda, vind ik het beste en dan heb ik het er wel voor over dat het iets duurder is.

 4. Hier ook weleda fans…
  Ik heb nog geen andere shampoo gevonden waar ik geen brandende schedel van kreeg.. Ik koop het niet altijd want het is irre duur.. Iets van 7 euro voor een tubetje! Ik heb vrij lang haar dus binnen 3 weken is ie op..
  Shampoo van de euroshopper..lekker goedkoop.
  Calve pindakaas vindt ik de lekkerste net als rooibos thee perzik-mango van pickwick of de echte hotchocolate van nestle mjam
  gr.mirjam

 5. Sluit me helemaal aan bij tante hilde: ik spoel mijn haar ook al jaren met azijn (verdund met water). Een beter spoeling en ontklitter is niet mogelijk. Ik ben nog bezig de shampoo te vervangen. Heb al gewassen met kamillethee e.d. maar nog niets gevonden dat het ei van Columbus bleek.

 6. BAlen van die shampoo, ga je er nog me terug? Zou ik persoonlijk misschien toch even proberen. Misschien hé? ;o)

  Wel een de m&m’s van Lidl geprobeerd? Die vonden wij wel aardig, maar laten ze tegenwoordig eigenlijk gewoon liggen en nemen twee minirepen chocolade mee. Niet helemaal te vergelijken natuurlijk, maar wel net zo lekker om op te eten ;o)

 7. Wij zeggen altijd van veel producten, je moet ook de naam betalen en bij sommige komt het nog uit de zelfde fabriek ook. Wij gebruiken gewoon shampoo van de aldi en die bevalt prima. Onze zoon had een tijd terug gevulde koeken gekocht van euro shopper, mam ik heb lekkere gevulde koeken gekocht. Nadat hij er 2 op had zij zoon lief, dit is niet te eten, terwijl wij al eerder hadden verteld er is spijs en spijs. Inmiddels weet hij het verschil en proeft het ook. Ik weet dat er mensen zijn die ”kikken” op merken , een tante van me haalde altijd taarten bij de hema , maar de visite vond dat te min, wat deed ze , ze kocht het bij de hema , maar deed het in een doos van de dure bankerbakker.En iedereen zei wat een lekkere taart heb je. Oftewel sommige mensen willen gewoon bedonderd worden . met huismerk is veelal neits mis.

 8. Ieeee, die nep-M&M’s van de AH zijn echt niet te eten he? Ik vond ze zelfs een beetje zout bleee.
  Dus dat ben ik helemaal met je eens! 😉
  Ongelooflijk dat die kappersshampoos voor zoveel geld verkocht worden. Ik kan me voorstellen dat je je in een zwak moment hebt laten verleiden, ach kan iedereen gebeuren. Dat gebeurt je dus ook nooit meer!

  Ik dacht overigens dat het altijd onzin was wat de shampoofabrikanten in de reclames roepen, maar sinds kort heb ik de Volume shampoo van Nivea en het is echt waar, mijn haar zit beter!
  En het mooiste… de Action verkoopt het tegenwoordig ook!

  groetjes,
  Lilian

 9. Ik heb het met Boursin, dat is het echte spul. Dat spul van de AH of Digros is het toch niet.

  Ook pasta van Grand Italia is veel lekkerder dan het eigen merk van de Aldi. Ik ben 1x bij de Aldi geweest en dat was meteen de laatste keer. Sorry hoor maar 20 cent voor spaghetti wat niet te eten is, is ook zonde van het geld.

 10. Shampoo en cremespoeling hebben we al ruim 10 jaar van hetzelfde merk. Niet goedkoop, maar ons haar zit voortreffelijk. Hagelslag van Venz, pindakaas van wisselende merken, melkchocolade van de Euroshopper, biologische spaghetti van Appie. Gaat me voornamelijk om het eindresultaat (qua shampoo etc) en de smaak als het gaat om eten/snoeperij.

 11. ik vind de kappersshampoo echt veel beter dan de andere!!! ik voel het echt aan miin haar!!! Veel zachter dan de winkelshampoo!

 12. mijn dochter zegt altijd dat ze het onmiddelijk merkt als iets van een goedkoop merk is, nou dat heb ik nu al met ettelijke dingen uitgetest door iets van een goedkoper merk in een duurdere verpakking te doen, en inderdaad bij sommige dingen heeft ze het onmiddelijk door, maar bij een groot aantal dingen niet en die dingen gebruiken we daarna in de eigen verpakking nadat ik haar verteld heb dat we dat merk al een paar maanden gebruiken zonder dat zij het gemerkt of geproefd heeft, dan baalt se eerst wel,maar moet dan eerlijk toegeven dat ze het niet gemerkt had.

 13. Dit is wel een erg late reactie op dit blogje maar wie weet lees je het een keer.
  mijn dochter heeft droog haar en sinds ze er 1x per week olijf olie in smeert dat lekker een poosje in laat trekken soms zelfs met geprakte banaan!!!! is haar haar enorm opgeknapt het kost haast niets .
  Wie weet kan je het eens proberen.
  groetjes adrienne

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.