Kan deze pan nog gered worden?

Ik heb het al vaker gezegd: ons inductiefornuis is zo efficiënt dat het me bij tijd en wijle verrast, en dan brandt het eten jammerlijk aan.

Dit keer was het de rode kool, die ik heel eventjes uit het oog verloor. Het pannetje is het voorval nog niet te boven, ondanks veelvuldig schoonmaken met een schuursponsje.

Heeft iemand tips om het resterende zwart te verwijderen?

Similar Posts

20 Comments

 1. Even met heet water en een beetje bleek laten staan,ik ben een kampioen in het aanbranden van pannen

 2. Ik doe altijd een schepje Biotex of een blokje van de vaatwasser ook wonderen. Kijk uit dat je het water niet te hard laat doorkoken, want het vaatblokje kan gaan schuimen :-)

  Het kan soms een paar uurtjes duren, maar dan is de bodem weer helemaal spik en span!!

 3. Super! Het schuursponsje is tot dusver niet afdoende, dus nu ga ik voor het blokje van de vaatwasser. Soda heb ik namelijk helaas niet in huis. Bleek houd ik nog even achter de hand als optie.

  Bedankt allemaal!

 4. Heb gisteren de buitenkant van een ooit glimmende pan schoongemaakt met gewoon een stukje staalwol, was helemaal bruin geworden. Maar nu is ie weer glimmend en blinkend. Zonder krassen :)

 5. Vaatwas blokje en dan uurtje zachtjes pruttelen.
  werkt hier altijd!
  ook inductie hier thuis en melk kookt 8 van de 10 keer het pannetje zwart…

 6. Vaatwas blokje en dan uurtje zachtjes pruttelen.
  werkt hier altijd!
  ook inductie hier thuis en melk kookt 8 van de 10 keer het pannetje zwart…

 7. Bodempje azijn erin, even op het vuur zetten (niet te lang ;-)), dan met een (schuur)sponsje de aanslag verwijderen. Misschien wil het met Dasty ook wel (van de W.ibra, maakt heel veel schoon), maar dat heb ik nog nooit geprobeerd.

  Wij hadden in ons vorige huis ook inductie, en dat verraste mij ook keer op keer, ik heb nu (gelukkig) weer ‘gewoon’ gas. Succes!

 8. Oppassen trouwens met pannen die ooit flink zijn aangebrand: volgens mijn moeder worden ze nooit meer “de oude” en branden ze daarna sneller weer aan. Wat is jullie ervaring daar mee?
  Biotex is trouwens ook heel handig om groene aanslag van je houten tuinmeubilair te verwijderen trouwens. Met een schuursponsje. En ‘t ruikt ook lekker.

 9. Probeer een bodem natuurzijn te koken erin en dan even laten afkoelen en met een schuursponsje na schrobben als het goed is moet het dan makkelijker gaan, suc6

 10. Mijn gouden tip is een schepje (kleding-)wasmiddel in een bodempje water, en dan rustig een poosje laten koken. Werkt altijd!! Hoef je niet te schuren…!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.