Kaat Mossels gastcolumn voor de maand maart!

images 3 De volgende stap in mijn carriére als coach/organizer. Uitgeverij 248Media heeft Kaat Mossel ingelijfd met als gevolg de uitgifte van een boek plus een kalender. Dat is superleuk nieuws om de column van deze maand mee te beginnen dacht ik :-)

Ik zal het de komende maanden dus superdruk krijgen. Want ondertussen gaat het gezin, het bedrijf en alle andere dagelijkse toestanden gewoon door. Ik hoop op een waanzinnige lente om de energielevels op tophoogte te houden. En als daar dan ook een leuke zomer achter aankomt hou ik het wel vol. Deze zomer voor ons geen vakantie vanwege de buitenlandse werkzaamheden van mijn mijnheer maar in onze tuin is het ook goed toeven.

En mocht het weer minder worden? Dan zal ik om te ontstressen eens wat kleine klusjes weg gaan werken. Het zijn van die klusjes die eigenlijk al een tijdje zijn blijven liggen. Niet omdat het te veel tijd kost maar puur omdat het vergeten wordt.

s 170 Stel een klusjesdag in

Hoe staat het met de chaos om jou heen? Een tip van Kaat is om eens in de zoveel tijd een KlusjesDag in te stellen. Loop je huis door en maak per kamer een rondje. Wat liggen er nog voor kleine klusjes te wachten op afhandeling?

misschien een likje verf over dat afgestoten stukje op de muur
plintje hier en daar
het ophangen van een schilderij of plank
het organiseren van je kookboeken
het versturen van kaartjes aan uit het oog verloren bekenden
het uitproberen van dat ene cake-recept
het opnieuw inruimen van een kastje met prullen

en zo zijn er nog vele klussen meer te verzinnen. Pak je notitieblokje en begin met noteren. En vul de lijst aan als je nieuwe klusjes tegenkomt. En is een volledige KlusjesDag te hoog gegrepen, stel dan een dagelijks KlusMomentje in.
En achter je klus zet je een boodschappenlijstje. Dit notitieblokje heb ik in mijn tas zitten. Sta ik in een winkel, dan hoef ik enkel m’n boekje tevoorschijn te halen en inkopen te gaan doen. Zo komen wij met regelmaat aan leuke voordeeltjes en superaanbiedingen die alvast worden gekocht om ‘als we de tijd hebben’ met de betreffende klus zo aan de slag te kunnen gaan.

Hoewel het vaak niet door het ‘geen tijd hebben’ komt, waardoor dit soort klusjes blijven liggen. Het is het ‘niet aan denken’ wat ons hier en waarschijnlijk ook jou, parten speelt. En door dit lijstje hoef je dus nooit te denken ‘wat wilde ik ook alweer doen?’

Kaat

Zie ook Standaard boodschappenlijstje.

Meer lezen van Kaat?

Bezoek dan Jessica’s website Kaat Mossel Coaching

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.