Je mag dode planten best weggooien

plantenIk ben dol op Country and Western liedjes! Ik moest erg lachen om dit liedje. Het gaat over een zwaar verlepte plant. Die zingt dat het oké is om hem weg te gooien!

‘It’s okay, just throw me away!’ zingt hij zonder enige wrok.

Afgezien van het leuke liedje, ben ik sowieso blij met die boodschap. Want planten gaan bij mij altijd dood. Ik vind de plant dus erg herkenbaar.

Hieronder kun je dit grappige liedje horen!

Mooiwatplantendoen.nl

Op de website Mooiwatplantendoen.nl vind je allemaal handige en leuke informatie over planten. Zoals een tool om te bepalen welke plant geschikt is voor jou. Je kunt aangeven of je groene vingers hebt, en wat je levensstijl is. En vervolgens krijg je een bijpassend plant advies. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook een gratis printout om een bloempot op te fleuren! Er is zelfs een plantenwijzer. Per plant wordt aangegeven hoe je die het beste kunt verzorgen.

Planten zijn gezond

Ik weet dat planten goed zijn voor je gezondheid. En voor het milieu in je huis. Planten zuiveren namelijk de lucht. Sommige planten maken zelfs chemische stoffen onschadelijk. Toch moet ik bekennen dat ik helemaal geen planten meer heb. Ik heb het een paar keer geprobeerd. Maar ze gaan echt allemaal dood. Mijn laatste plant was een orchidee die ik bij de Aldi kocht. Eerlijk is eerlijk, die heeft het nog best lang volgehouden. Maar uiteindelijk bleek ook hij niet bestand tegen mijn liefdeloze behandeling.

Ben jij goed met planten? Dan zijn groene kneusjes misschien wel wat voor jou!

Hoe je met planten omgaat weerspiegelt hoe je met jezelf omgaat…

Ik heb ooit eens ergens gelezen, dat hoe je met je planten omgaat een weerspiegeling is van de manier waarop je met jezelf om gaat. Dat is in mijn geval niet zo best. Dat zou betekenen dat ik mezelf structureel verwaarloos, en niet genoeg te drinken of te eten geef. Ook toon ik nauwelijks belangstelling voor mezelf.

N.B. Lees ook mijn post over een terrarium. Die hoef je zelden tot nooit water te geven!

Gooi jij planten makkelijk weg? En geloof jij in de ‘weerspiegeling theorie’?

Similar Posts

12 Comments

 1. Ik ben van de cactussen en de vetplanten, en houd die meestal wel in leven. Sommige heb ik al 35 jaar – stekken gekregen van een schoolvriendin.

  Komisch, dat jij planten niet houdt – en dan zo’n nickname kiezen van een plant die ik altijd vermoord – planten die water willen hebben, da’s niks voor mij!

 2. Hier ook geen levende planten in huis. Zelfs vetplanten gaan uiteindelijk dood, omdat ze toch wel eens een keer water moeten hebben. Ik heb wel een paar plantjes van de I.kea in de vensterbank in de keuken en bijkeuken te staan. En voor op de vensterbank helemaal niks. V.a. januari maar eens kijken naar mooie grote vazen oid Eerst komt er toch allemaal herst-sinterklaas- en kerstversiersels in te staan.

 3. Het is inderdaad een fijn liedje :-)
  Ik gooi ze gewoon wel weg als ze echt doodgaan, maar die voorgaande fase geef ik ze nog wel een echte kans :-)

 4. Hier nooit een plant in huis.
  Hou ik niet van en ook niet van tuinen.
  Het enige groen wat ik in huis heb is nu op dit moment een oude soepterrine met een oase taart erin en daarop mos en in t midden een houten klootbal.

  Groet van Hilda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.