Similar Posts

17 Comments

 1. Ik heb er eentje die al drie jaar op sterven ligt (als in: alleen groen, geen bloem). Maar ik houd moed, weggooien kan altijd nog! (Ik ben overigens verschrikkelijk slecht met bloemen, dus het ligt echt niet aan die orchidee)

 2. Ik heb wat van die treurigerds gehad…. en gewacht…Tot het groen bruin werd. Ik hoop ze niet meer te krijgen van wie dan ook…. ik koop ze echt niet zelf! Kan er niet aan denken!

 3. Hij is niet dood, alleen uitgebloeid. Ik zou de knoppen eruit halen, koel wegzetten en bijna geen water geven. Het duurt een tijd maar dan komt er wel weer een nieuwe knop hoor.

 4. Hij is niet dood, maar heeft tijd nodig om opnieuw te bloeien. Hier gaan soms maanden overheen, soms enkele weken.
  Geen water geven ( misschien 1 keer in de maand ), niet aan gaan knippen/snoeien ( Rutte heeft geen gelijk ), maar zodra je een nieuwe groene tak ziet begint het feest van voren af aan.
  Bij mij blijven ze bloeien en geloof me, ik kan niet overweg met binnenplanten.

 5. ahhh dat ziet er best zielig uit. Hopelijk helpen de adviezen die ik al in de reacties zie staan. Misschien heeft deze plant slechts een herfstdipje?

 6. en zo is het maar net! :-) hij leeft… nu koel wegzetten( hooguit de dorrebloemen eraf halen) en weinig/geen water geven….dan beleeft hij beslist een wederopstanding :-D

 7. Zo wil is ook wel ‘dood’ zijn! Ik ken weinig van kamerplanten maar van orchideeën weet ik alles of toch bijna alles. Dorre takjes wegknippen, koel zetten, weinig water geven en in het voorjaar wat orchideevoeding geven …. en oh wat zijn die bloemen toch prachtig!

 8. Bij mij leven de planten alleen maar buiten, binnen werkt niet zo goed. Maar geduld schijnt echt te helpen bij een orchidee. Succes ermee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.