Jaarlijkse scavenger hunt voor moeders

Basisgarderobe 1 1
Het is weer die tijd van het jaar dat het leven van de moderne moeder verandert in een scavenger hunt.

Dit jaar moet ik op zoek naar oase, kerstversieringen, een bakje voor een kerststukje, groen voor een kerststukje, een bord en bestek voor het schoolkerstdiner, en voor donderdag moet ik dertig culinaire meesterwerkjes produceren voor het school kerstdiner.

Ik krijg het daar altijd een beetje warm van, en om mezelf een plezier te doen, heb ik dit weekend alles al bij elkaar gescharreld.

Nu hangen aan de kapstok zes plastic tassen, met in watervaste stift de namen van de betreffende kinderen. Drie daarvan zijn gevuld met alle zooi voor de kerststukjes die de kinderen woensdag gaan maken, en drie zijn gevuld met borden en bestek. Het is slechts een kwestie van de juiste tas op de juiste dag inleveren.

Mijn plan was om dat maandagmorgen allemaal in een keer te doen, maar dat mag niet. Het bestek en bord moet op maandag worden ingeleverd, en op woensdag mogen pas de tassen met de kerstukspullen. Zo zorgen ze er voor dat je als moeder niet gaat relaxen en de adrenaline lekker door je lijf blijft gieren.

Wat betreft de culinaire meesterwerkjes: Ot heeft een verzoek ingediend voor mini krentenbollen, Teuntje wil muffins maken waar we dan een olijke kerstman inprikken om ze ‘kersterig’ te maken, en voor Piet zit ik te denken aan een warm stokbrood met kruidenboter.

Als je niet al aan vakantie toe zou zijn, en dan jaagt de school je wel even over de clinch.

Similar Posts

3 Comments

 1. Wat heb je dat fantastisch geregeld Nicole, maar wat maken sommige basisscholen je het leven ingewikkeld, hé?
  Ik heb ook nog 4 verjaardagen in deze maand + dus al die gewone feestdagen. Ik word al misselijk bij het zien van al die folders over ‘lekker eten’. Ik val steevast een paar kilo’s af in deze maand, puur vanwege het ‘zien’ en ‘ruiken’ van al die overvloed, ik hoef dan echt al niet meer, dat is dan een bijkomstigheid ;-)
  Mijn dochter heeft op het voortgezet onderwijs ‘alleen’ 2 gala-avonden, waarvan we er net 1 gehad hebben. Veel jurkjes gepast dus de afgelopen tijd. Zoonlief is ‘groot’, dus dat is ‘makkelijk’.
  Sterkte met alles!

 2. Het is niet eens ingewikkeld,maar je moet aan zoveel kleine dingen tegelijk denken deze weken. Goed dat je dat al hebt klaargezet, scheelt deze week een hoop gedoe. Ik ga zelf donderdagmiddag bij de kleuters helpen met die bakjes, maar moet ook nog e.e.a. bij elkaar scharrelen. Blijken de oudste twee die ochtend kerstvieringen te hebben, natuurlijk net op verschillende tijden, dus zit ik ook ‘s morgens vrolijk op school. Wel gezellig, maar de dag is dan wel ongeveer voorbij.

  Je schreef over kersterige muffins: bij de Xenos en AH zag ik muffinvormen liggen in de vorm van dennebomen, erg leuk!

 3. Wat een vinding de naam op de plastic tassen schrijven , het is ieder jaar weer een heel georganiseer. Onze zoon heeft geen kerst op school, onze dochter werkt op een peuterspeelzaal en daar hebben ze morgenavond een diner met de kleintjes.Maar omdat 98 % moslim is was de tractatie om mee te nemen even een puzzel. Dus mandarijntjes in servetten gedaan , dat mogen en lusten ze allemaal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.