Is namaaklego een goed alternatief?

nep legoLEGO is tijdloos speelgoed. Sinds de originele bedenkers van LEGO het patent op de bouwsteentjes verloren, mag iedereen ze maken. En dat roept de vraag op: is nep lego net zo goed als de echte LEGO?

Op mijn review blog vergelijk ik de echte LEGO steentjes met nepperds!

Bekijk ook mijn 12 tips voor een Lego kinderfeestje!

Heb jij LEGO in huis? En koop je alleen de echte, of ook nep varianten?

Similar Posts

14 Comments

 1. Oh oh oh wij hebben vroeger zoveel duplo & lego in huis gehad! Mijn favoriet was de duplo, lego was meer voor mijn broertje. Heel wat uren hebben we ons ermee vermaakt! Geen idee of er toen nepperds waren…

  1. Ik associeer LEGO ook met hoge prijzen. Maar doordat het vrij onverwoestbaar is, kun je het ook prima tweedehands kopen. En dan in een kussensloop en in de wasmachine om het grondig schoon te maken.

   En bij de Kruidvat e.d. is het ook nog wel eens flink in de aanbieding.

 2. Onze kinderen hebben heel veel originele Lego. Onze ervaring is dat andere merken toch wat minder stevig is. Een aantal jaren geleden hebben we alle Lego op kleur gesorteerd en per kleur in een bak gedaan. We hebben toen de nepperds er uit gehaald en nooit spijt van gehad.

 3. Ik denk dat wij ook wel namaak hebben. Vooral de grote blokken die ik eens bij het Kruidvat heb gekocht. Momenteel zit Vince nog niet zo in de blokjes fase maar dat gaat wss ooit wel komen. Ik heb niet echt een probleem met namaak zolang ze van degelijke kwaliteit zijn en de kinderen niet verwonden. hihih

 4. Hier alleen echte LEGO in huis. Maar dat komt ook dat wij voor 2010 kinderen in de lego-leeftijd hadden. Als ze nu die leeftijd hadden gehad had ik misschien ook wel naar alternatieven gekeken.

 5. Hier (nog) geen lego, maar wel duplo gehad en ik hoef echt geen nepperds want de kwaliteit is echt niet goed. En gelukkig is lego ook in het meisjes thema gestapt. We hebben wel eens een doosje duplo nepperds gekregen, maar dat was echt troep. Hebben we ook snel weggedaan.
  En gelukkig is het ook niet zo duur meer dus de verhouding prijs/kwaliteit is alleen maar beter geworden. Ik zelf geef ook geen nepperds cadeau, wat je zelf niet wilt….

 6. Alternatieven zijn er genoeg voor de bekende Lego stenen.
  Slechts enkele komen wel heel dicht in de buurt.

  Zo heeft o.a. het merk Sluban de laatste jaren een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Dit merk levert voor een hele mooie prijs, hele mooie producten. Ik durf wel te stellen dat deze in de top 3 van de beste alternatieven staat.

  Er is ook nog een ander merk uit Amerika wat heel dicht bij Lego staat en mogelijk in de toekomst en geduchte tegenstander van kan worden.

  In onze webshop Giftdigger doet Sluban het heel goed onder onze klanten en ook de losse bouwstenen-set van een uitstekende kwaliteit die ook uit dezelfde fabriek komen van het Amerikaanse merk zoals hierboven besproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.