Is laminaat voor arme mensen?

laminaatToen we verhuisden naar het platteland zie iemand tegen ons: ‘Een huis op het platteland verdient echte houten vloeren!’ En toen noemde hij laminaat ‘parket voor arme mensen.’ Op De Mamablogs schreef ik er een artikel over!

Wat ligt er bij jou op de vloer? Parket? Houten planken? Vloerbedekking? Kurk? Beton? Of nog weer iets anders?

Lees ook: Hoe maak je parket schoon?

Similar Posts

38 Comments

 1. Ik heb al jaren een laminaatvloer boven, ik vind het heerlijk, goed schoon te houden, en je hoeft het niet te schuren en te lakken. Dat het voor arme lui zou zijn, maakt mij niets uit, dan maar arm, hahaha, als het maar praktisch is.

 2. Wij hebben in ons huidige huis laminaat op de vloer liggen, maar binnenkort gaan we verhuizen en dan wil ik toch wel heel erg graag een echte houten vloer. Ja, het is duur, maar als je er goed mee omgaat kun je hier echt tientallen jaren plezier van hebben.

 3. hahaha, nog nooit gehoord hoor, wij hebben altijd laminaat gekocht..
  Nu in dit nieuwe huis lag het er al, maar wel goede laminiaat..
  Ik vind echt hout ook mooi, maar doe er liever weer andere dingen voor, ieder zijn keus toch!

 4. Laminaat ,
  Bevalt mij goed.+
  Randjes zijn helaas niet goed bevestigd door de vorige eigenaar!_
  Laten los hier en daar._
  Makkelijk schoon te houden.+
  Ook met vochtige doek te dweilen.+
  Etiket armoe vind ik niet gepast.
  Maar als je het vanuit de verkoper ziet dan verdienen ze meer aan die houten vloeren!
  Houten vloeren zijn kwetsbaar m.b.t laklaag.
  Stevige laag+
  Op slaapkamers parket ik zie bijna geen verschil.
  Stof vlug te zien overal-
  Heb daarom bij de buitendeur inloopmatten .
  En kleed onder het zit gedeelte.
  Vangt beter kruimels op..

  s.v .goed,degelijk.met hier en daar een kleed om stof op te vangen.

 5. Hier laminaat in de woonkamer. Er lag parketvloer, van die verschrikkelijk geboende dan nog wel. Mag je niet nat dweilen en laminaat wel. Met kinderen en honden was de keuze snel gemaakt! We hebben wel laminaat voor kantoren geschikt. Dus voor intensief gebruik. Na 3 jaar nog niks op te zien en nog geen moment spijt van gehad.

 6. Hahaha wat een onzin zeg, dat het voor arme mensen zou zii=jn. Ieder maakt toch keuzes voor mooi, gemak, enz.?
  Wij hebben beneden echt hout en boven laminaat. Lekker makkelijk schoon te houden.
  Beneden is het nu versleten en schuren en lakken hebben we geen zin in dus het wordt vervangen. Waarschijnlijk wordt het laminaat ;)

 7. Wij hebben zowel boven als beneden laminaat. In onze vorige woningen hadden we ook laminaat en ik denk als we ooit weer gaan verhuizen er weer laminaat komt!

 8. Boven laminaat, onder hout en marmoleum. De laminaat was een budget keuze. De eerste jaren was het nog wel mooi, maar als je er iets op laat vallen, krijg je de beschadiging niet meer weg. Massief hout laat butsen wel repareren. De marmoleum is onverslijtbaar en omdat het van natuurlijk materiaal is, echt een hele goede keus geweest. Prettig aan de voeten, makkelijk dweilen en vrolijk van kleur.
  Maar laminaat of parket – in ieder geval een gladde vloer en geen vloerbedekking!

 9. In de woonkamer, keuken en gang liggen tegels. Vanwege de honden en katten Ook omdat we op het platteland wonen en het nogal stoffig is. Een tegelvloer is makkelijk schoon te maken en sterk. Boven op de slaapkamers een houten vloer, badkamer en gang tegels.
  In het appartement in de stad waar wij eerst woonden lag een parketvloer, heel mooi hoor. Maar wat een werk was het om die vloer te schuren en te lakken. Pff. Hout/parket is het allermooist maar niet praktisch.

 10. En nee, laminaat is natuurlijk niet voor arme mensen. Er zijn allerlei redenen waarom je voor laminaat zou kiezen !

 11. Hier ligt laminaat. Nog van de oude bewoners. In walnoot dus veel te donker naar mijn mening. Maar er moet nog van alles gebeuren dus tot daat klaar is blijft deze liggen. Dan hoeven we niet zo voorzichtig te doen.

  Boven hebben we laminaat. Er netjes, maar zoals anoniem hierboven zegt. Als je er iets gemeen op laat vallen (in ons geval een schoevendraaier die uit de handen viel) dan heb je er een lelijk gat in en daar valt niks meer aan te doen. Want je moet de halve vloer eruit halen wil je die plank vervangen.

  Never nooit geen tapijt voor mij!

 12. Wij hebben bijna overal laminaat ligge behalve de gang en keuken, daar lagen al tegels toen we hier gingen wonen.
  Ik vind het ideaal, makkelijk schoon te houden, wat ook wel nodig is met hond, 2 katten en een dreumes

 13. Wat een gewaagde stelling! In ons oude huis hadden we beneden een eiken vloer, maar wat een drama was dat zeg. Het is wel mooi, maar je moet het zo goed onderhouden. En als je gaat schuren moet je goed oppassen, want bij ons werd het berg en dal (zeg maar). Boven hadden we toen laminaat. Ik vond dat toen niks: super gehorig en koud aan de voeten, en inderdaad, als je iets laat vallen, een flinke beschadiging.
  In ons huis nu zat een marmeren vloer, en die hebben we voor het gemak maar even laten zitten. Ik vind ‘m niet geweldig qua kleur, maar voor het schoonmaken etc. vind ik het geweldig. Dat ligt over de hele benedenverdieping. Boven ligt momenteel vloerbedekking op de slaapkamers. Heerlijk aan de voeten, maar qua hygiëne niet echt top. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik als vervanger zou willen hebben. Zeil is ook niet handig, want als je dan je bed een tijdje op 1 plek hebt laten staan, krijg je dat ook niet meer weg… Maar goed, hoe je het ook wendt of keert: een nieuwe vloer (welke variant dan ook) is gewoon een flinke investering!

  1. Ik ben ook niet zo’n held in vloeren onderhouden. Wat dat betreft zou een houten vloer ook niets voor mij zijn, want ik lees in diverse comments dat je moet schuren en lakken. Wat een gedoe.

   Marmer lijkt me inderdaad superhandig om schoon te houden, maar misschien wel wat koud. Maar dat kun je natuurlijk wel weer oplossen met een mooi kleed.

 14. Tjonge wat lees ik weinig van vloerbedekking! Die hebben wij op de slaapkamers. Heerlijk toch? In keuken en woonkamer plavuizen, omdat die er in lagen, maar niet echt onze keus. Maar nu moet het nog maar een poosje mee. Het liefst zouden we in de kamer ook vloerbedekking willen.

  1. Wij hadden in ons huis in Arnhem ook vloerbedekking. Het was lekker zacht en warm, maar in een vreselijke zalmkleur… Toen we hadden gespaard hebben we het vervangen voor laminaat.

   Maar ik snap zeker dat je geniet van je vloerbedekking vanwege het comfort dat het biedt.

 15. In de woonkamer ligt vloerbedekking, hetzelfde als in de slaapkamers. Heerlijk warm aan de voeten :-). Maar eerlijk gezegd zou ik een houten vloer in de woonkamer mooier vinden. Wie weet, ooit nog eens. In de rest van het huis liggen tegels, maar net alsof het een houten vloer is. Weet niet precies de naam ervan, maar het is erg mooi en ruimtelijk. Ook goed schoon te houden. Vooral onder de eettafel ben ik daar blij mee :-)
  groetjes, Maria

 16. Grappig, had ie dat zelf bedacht? ;-)
  Hier ook laminaat beneden, ideaal vind ik het. En arm zijn we niet…
  Boven ligt op de waskamer en logeerkamer zeil en op onze slaapkamer ligt vloerbedekking.

 17. Je kan ook duurdere laminaat kopen ;)

  Hier ligt beneden overal dezelfde vloer, behalve in de gang, daar hebben we de vintage vloer gehouden die er lag.

  Op de bovenverdieping wel laminaat.
  Het voelt niet koud, is goed proper te houden…

 18. Als dat zou zou zijn dan zijn er wel heeeeeeel veel arme mensen ;)Haha ook als ik het hier alleen al zo lees. Ik ben er mee eens dat in een hele oude woning een mooie echte houten vloer prachtig zou staan. Maar dat het voor arme is daar had ik nog nooit van gehoord.Ook wij hebben laminaat. Niet zo zeer dat we hier zelf voor gekozen hebben maar het lag toevallig al in deze woning toen we de woning kregen. Zowel de benedenverdieping boven en… ook nog op zolder. Qua schoonhouden is het ideaal dat zeker. En ik moet eerlijk zeggen dat er vele soorten zijn en wij zelf niet voor deze lichte kleur zouden hebben gekozen. Op zolder ligt een ander soort die is breder warmer van kleur.In de oude woning hiervoor lag Leisteen. Ik zelf heb het altijd heel mooi gevonden maar ik denk dat daar de meningen ook over verschillen. Ook dat lag er al in * was een koopwoning).Zelf lijkt mij vloerbedekking met veel kids niet echt
  en of huisdieren praktisch. laminaat is ook erg fijn voor mensen die eczeem hebben ivm stof.

  1. Goed punt Diana: veel mensen hebben laminaat. Dus dan zouden er inderdaad veel arme mensen zijn. Als ik die man nu tegenkom weet ik wat ik allemaal tegen hem kan zeggen als het gaat om laminaat versus echt hout : )

 19. Wij hebben ook al jaren laminaat, we hebben tien jaar geleden zelfs bewust gekozen voor de goedkoopste versie. Niet omdat we arm waren of zijn. Maar omdat ik hoogzwager van onze eerst zoon was. En we wisten we willen graag meer kindjes… Nu hoeven we ons niet druk te maken over wat er wel of niet overheen gaat. En ik kan je vertellen we hebben de afgelopen tien jaar behoorlijk in dit huis geleeft en nu pas begint de vloer af te raken.

  Tijd voor iets nieuws dus..

 20. Tja laminaat is over het wel goedkoper maar het direct te classificeren als voor dat het voor arme mensen vind ik ver. Het gaat er om of je het mooi vindt. Zelf heb ik lamel parket. Dat is eigenlijk parket maar dan kan je het net zo leggen als laminaat. Erg handig :)

 21. Gewoon lekker offwhite/zand kleurige vloerbedekking, door ons hele appartement. De kleinkindjes lopen hier graag op blote voetjes op..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.