Huisvlijt

Is het een Moederfiets? Nee, het is een DaddyBike Easy!

Iedereen kent inmiddels wel de Moederfiets. Moederfietsen kenmerken zich door hun brede stuur, dubbele standaard, en de zee van ruimte tussen stuur en zadel. Maar ik heb het eerlijk gezegd altijd een beetje raar en rolbevestigend gevonden, dat er Moederfietsen bestonden, en géén Vaderfietsen.

En toen was er de… DaddyBike!

Maar nu blijkt er toch ook een speciale fiets voor vaders op de markt te zijn. Maar die heet niet heel duf Vaderfiets, maar Daddybike! Nou ben ik geen voorstander van al die Engelse termen in de Nederlandse taal, maar ik vind dat Daddybike een stuk vlotter klinkt dan Moederfiets!

DaddyBike Classic en DaddyBike Easy

Er zijn twee varianten: De DaddyBike Classic, die ik prachtig vind en heel stoer en de DaddyBike Easy die ik persoonlijk wel heel erg op de Moederfiets vindt lijken. Want de klassieke stang voor herenfietsen ontbreekt op dit model. Maar eigenlijk is dat ook wel logisch, want hoe stap je als vader eigenlijk van je fiets af, als je een kind achterop hebt? Mannen moeten immers hun been naar achteren zwaaien om af te stappen, en zo zou je zo je kind van de fiets maaien! Wat dat betreft lijkt de DaddyBike Easy mij wel handiger.

Ik zou het helemaal niet erg vinden om de DaddyBike Easy voor moederdag cadeau te krijgen. Want voor vrouwen vind ik hem juist weer erg stoer.

Overigens zijn de officiële Moederfietsen voor mij inmiddels een gepasseerd station. Heel soms heb ik nog mijn jongste zoontje achterop, maar verder fietsen de kinderen inmiddels gewoon zelf. Ik berijd een omafiets, en niets daaraan verraadt mij nog langer als moeder. En dat vind ik eigenlijk best prettig!

Heb jij een speciale moederfiets, of je man een speciale vaderfiets?

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner