In de ban van de Dungan

Iedere dag als hij uit school komt vraagt Piet: ‘Mama, ben je nog bij de C1000 geweest?’ Helaas voor hem luidde het antwoord altijd ‘nee’, want Piet is helemaal in de ban van de nieuwste actie van de C1000: Dungans. Een soort dikke Flippo met een plaatje.

Hoe is het mogelijk dat zoiets blijkbaar toch weer de kinderziel weet te raken?! Boven hebben we nog mappen vol met vergeten Flippo’s liggen, maar die blieven ze niet. Dungans moeten het zijn.

En als je zo’n kindergezichtje een paar keer hebt zien betrekken, dan voel je als moeder ook langzaam maar zeker een drang naar de C1000 te gaan en daar Dungans te scoren.

Ik heb er maar liefst acht! Wat zal Piet opkijken! En nu maar hopen dat we de Gouden hebben!!!

En hoewel ik weet dat deze acties slimme trucs zijn van de marketingmensen, kan ik uiteindelijk alleen maar respectvol buigen voor hun tactiek. Want ze werken (helaas) goed.

Similar Posts

10 Comments

 1. Hallo, ik antwoord je hier even op je vraag over onze bio-ethanolhaard: klopt idd, als jij de hele dag (8 uur lang) de haard wilt laden branden kost je at met flessen van de action ca 3 euro! Daarom gebruiken wij de haard ook meer als *gezelligheidsfactor*

 2. Ik probeer toch om er niet meer aan toe te geven. Ze zijn een paar weken in de ban van die dingen en daarna verwijnt het ergens in een hoek. Net als met die stomme funky beans die ze nu bij onze supermarkt hebben. Ik weiger ze aan de kassa (hard he!).
  ‘t Is plastic troep die je later toch weer weggooit.

 3. Bedankt zonnig en zuinig! Dat valt eigenlijk toch heel erg mee. Het leek mij zo gezellig om als het regent de openhaard ‘even’ aan te doen. De hele dag hoeft natuurlijk niet, maar nu hebben we de openhaard echt alleen in het weekend aan.

  Het lijkt me zo gezellig als de drempel wat lager is, en ik hem ook door de week even kan aandoen.

  Hoe lang doe jij met 1 zo’n fles?

 4. Kinderen staan hier bij de ingang van de C1000 achter zelfgemaakte ‘dranghekken’ zodat de klanten toch nog naar binnen kunnen lopen… En dan gillen ze naar iedere klant die naar buiten komt of ze Dungans hebben en die mogen hebben.
  Ik ben blij als de actie weer over is.

 5. Wij hebben de bof dat we geen C1000 hebben. Óf Super de Boer met zijn Smile-dingen. Zelfs de knikkerachtige huppeldepup-beens zijn hier nauwelijks te krijgen. Jippie!!Ik hoop dat AH, Jumbo en Bas (de drie grootsten in ons centrum) de centjes ergens anders aan zullen besteden. Wat vind ik het een onzin!

  Maar om ook nog even antwoord op je vraag te geven: ik zit met de hele boel op schoot en blijf zo zitten tot alle stofjes, hexjes zijn geworden. Dan gaan de hexjes (ook nog steeds op schoot) met kleine steekjes tegen elkaar. Zo maak ik uiteindelijk mijn bloemen.

  En geloof me, moeilijk is het niet, maar verslávend!! ;o)

 6. Ik moet je eerlijk zeggen dat wij nooit die drang hebben gehad. Ook niet met voetbalplaatjes, hoe graag zoon ze ook wilde.
  Wij doen boodschappen waar wij dat willen en niet waar de leukste hebbedingen zijn (die 9 van de 10x weer in de prullebak verdwijnen)

 7. ook hier zijn ze in de ban van de Dungans!
  Ik weet niet of je ook al een verzamelmap hebt?
  Want als je dan de Dungans aan mij doorgeeft die je nog moet wil ik ze je wel opsturen.

  Groetjes Schuldenaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.