Ik verlang naar de transportfiets van de Aldi

Schermafbeelding+2011 04 20+om+17.05.08

Ik ben mijn dertig jaar oude Gazelle eigenlijk heel erg zat. Helemaal nu de remmen het niet meer doen. En prompt zag ik in de folder van de Aldi een prachtige, zwarte transportfiets staan. Hij kost 219 euro, en glansde me stoer tegemoet. Het was liefde op het eerste gezicht.

Maar weet iemand hoe de kwaliteit van fietsen van de Aldi is? Zijn die wel sterk? En een soortgelijke fiets heb ik ook bij de Hema gezien, maar ook daar heb ik mijn twijfels over de kwaliteit.

Dus ik hoop eigenlijk dat iemand hier ervaring heeft met een fiets van de Aldi of Hema.

Als die positief zijn, dan weet ik namelijk wat mijn wens voor moederdag gaat worden!

Similar Posts

17 Comments

 1. Een aantal jaren terug hebben Farmer en ik een fiets gekoscht van de Aldi. Inmiddels rijdt Jongste Dochter dagelijks op mijn fiets, doet het prima. Die van Farmer staat eigenlijk te veel op stal…
  Ik heb intussen een nieuwe tweedehandse ;-)
  Groetjes, Jolanda

 2. ik zou wat betreft fietsen (voor jezelf) wel gaan voor kwaliteit, ten slotte wil je weer 30 jaar met je fiets doen?
  Ik heb zelf een batavus mambo moederfiets, ben daar erg tevreden over.
  Mijn schoonvader kocht ooit een aldi tourfiets, soort sportief modelletje, hij kan echter geen autorijden en fietste er alle dagen op, en hij vond hem erg snel versleten, de draaiende delen dus kettingen en versnellingen.
  Ik vind m wel leuk eruit zien deze aldi fiets btw….kan me voorstellen dat het je lonkt

 3. nee helaas, wij hebben hier een fijne fietsenmaker waar ik voor de kinderen goede tweedehandse koop en elke keer inwissel als ze groeien. Ik voor mij ga liever naar een vakman, kan je er ook mee terug als er iets mee is.

 4. Ik heb de fiets van de Hema, eentje met 3 versnellingen. Ik heb ‘m nu anderhalf jaar.

  Ik heb de fiets nu een jaar en hij fiets goed maar niet zo lekker als mijn oude oma-fiets. Het rek voorop is stiekem best zwaar en dat merk je wel bij het fietsen. En dan is het jammer dat het er niet makkelijk af gaat.

  De fiets zelf is qua kwaliteit goed. Ik heb nog geen spaken verloren, geen band hoeven wisselen en hij blijft goed op de stang staan. (En ik gebruik ‘m intensief)

  Nadeel: hij past niet makkelijk in de fietsrekken op het station doordat het rek zo breed is.

 5. Ik zweer bij Gazelle. eerst de oude Gazelle van mijn moeder gehad, en nu zelf er eentje gekocht via een internetwinkel. Het is even een prijzige aankoop, maar daar heb ik weer heel veel jaren plezier van.
  Maar, hij ziet er gaaf uit, die transportfiets.
  Bij de Halfords hebben ze van het merk Union ook transportfietsen. Zijn volgens mij ook niet zo duur.

 6. Mijn man heeft een Hema fiets en daar hebben we erg spijt van, snel roestvorming en de ketting kraakt en piept en er valt niet tegenop te smeren. Met Aldi fietsen hebben we geen ervaring. Personelijk zou ik toch voor een merk fiets gaan.

 7. Ik ben nog steeds blij met batavus. Heb ooit wel een goedkope fiets gehad van Kwantum, maar die was een maand later gestolen….
  Heeft de consumentenbond niet iets van een overzichtje voor je?

 8. Ik kan niet goed zien hoe breed de banden zijn, brede banden schijnen het fietsen wel zwaarder te maken.
  Vorig jaar kocht mijn man een fiets bij Hallfords, inmiddels is deze fiets verruild voor een tweedehands Batavus Mambo van nog geen jaar oud. Elke keer als mijn man gefietst heeft laat ie weer weten hoe blij hij is dat hij nu die Batavus heeft.

 9. Ik heb geen ervaring met fietsen van de Hema of Aldi. Wel heb ik 1,5 jaar geleden een soortgelijke transportfiets gekocht bij de Halfords. Daar was ik ook helemaal verliefd op, dus ik weet hoe je je voelt. ;-) Ik heb achteraf wel spijt dat ik hem heb gekocht, het is een slechte fiets. Hij trapt niet fijn en er zijn al allerlei dingen kapot. Helaas…

 10. Op hoop van zegen, hebben we hem in een naburig dorp nog op de kop kunnen tikken. Hij was overal al uitverkocht. En nu maar hopen dat hij net zo goed fietst, als hij er uit ziet.

 11. De kwaliteit zit hem toch vooral in de verbindingen. Het frame is vermoedelijk wel okee, maar kijk goed of de kleine delen die moeten bewegen er degelijk uitzien.

  Hij ziet er wel heel erg leuk uit. Heb ook zoiets maar dan van Batavus en die bevalt me prima.

 12. Ha, ik zag ‘m ook al lonken! Mijn man zei direct al “maar made in thzijna en niet in Dieren(gazelle)” dus maar laten lonken die fiets.

 13. Die fiets heeft ook naar mij staan lonken. Maar toen ik hem beter bekeek viel hij toch tegen. Geen versnellingen of handrem, wat ik altijd wel handig vind. En het belangrijkste, het bagagerek achterop ziet er niet stevig uit. Dus ik vind het geen echte transport fiets, want die moet je aan alle kanten vol kunnen pakken met boodschappen.

 14. Beetje laat, mijn reactie, maar kom ;-)

  Wij hebben hier al jàààààren 2 aldifietsen en die voldoen prima. Niet de transportfietsen (want die verkopen ze in B niet denk ik, is toch een echt Hollands product ;-)) maar gewone fietsen met vering in de vork en onder het zadel.

  Eentje werd gedurende 6 jaar elke dag gebruikt om heen en terug naar school te fietsen, en doet het nu na 8 jaar nog steeds prima.

  De andere is minder intensief gebruikt.

  Maar ik vind Aldi fietsen best een aanrader.

  Met 5 kinderen en geen groot budget ben ik blij met Aldi, voor fietsen en andere spullen!

 15. nou ik heb nu al bijna 8 fietsen binnen 5 jaar naar de kleren geholpen en ja nog geen aldi fiets gehad al heeft me moeder wel een aldi fiets en die nog steeds heel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.