Ik heb post uit Polen en Rusland!

Vandaag zaten er tot mijn blijde verrassing twee ansichtkaarten in onze groene brievenbus, die hier op het platteland pittoresk aan de weg staat! De eerste oogst sinds ik me inschreef bij postcrossing.com.

En ik bemerk bij mezelf een voorkeur voor originele kaarten. De toeristische kaart met afbeeldingen uit Polen, vind ik veel minder leuk dan de rare kaart met poezen uit Rusland. Achterop deze kaart heeft een twintigjarige Russische studente geschreven:

‘You wrote you like funny cards, so on it you can see one of the most famous Russian sights: Kremlin. But it looks unusually because on the card Russia is a cat’s country!’

Ik snap daar helemaal niets van, en zit al de hele dag op die kaart te turen, om te zien wat ze bedoelt. Ik heb zelfs het Kremlin gegoogled, maar dat hielp ook niet. Kortom een fascinerende kaart, waar je dagen later nog over nadenkt!

Van die kaarten word ik helemaal opnieuw gemotiveerd om mee te doen aan postcrossing.com. Zo’n kaart voelt toch als een klein cadeautje! Zeker als de verzender ook nog de moeite heeft genomen er iets bij te schrijven dat verder gaat dan ‘vr.gr’.

Wist je dat postzegels kopen nu ook online kan?

Lees ook mijn post over Een pakje versturen via DHL of PostNL?

Van wat voor soort kaarten houd jij?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik heb geen voorkeur, alhoewel laatst kreeg ik een prachtige impressie van Taiwan helemaal in rode beelden, super maar het Russische alfabet vind ik ook leuk.
  Ik heb er tot nu toe nog maar eentje gehad waarvan ik dacht mwaaa…maar misschien dacht de 20 jarige meneer uit China daar anders over toen hij een muis stuurde die de middelvinger opstak ;-)

 2. Ik heb ook een hele poos aan postcrossing gedaan maar had niet echt ‘n voorkeur. Wel vond ik het erg leuk als er inderdaad wat meer bijgeschreven stond.Of bijvoorbeeld een kaart uit Taiwan met de langste postzegel die ze daar hebben was echt super! Nu doe ik niet meer mee omdat ik zo enthousiast was dat ik mega-veel kaarten ging versturen en dat werd wel erg duur. Een middenweg daarin vinden lukte me niet.

  1. Ik vind het vaak ook lastig om maat te houden! En je hebt gelijk: de kosten voor postzegels zijn er inderdaad. Maar bij postcrossing.com lukt het me gelukkig wel om me financieel in te houden.

 3. Als je kijkt,zie je het Kremlin in de vorm van katten. Twee katten die met hun kont tegen elkaar aanstaan en tussen de poten zitten katten. Links en rechts boven zijn kattekoppen.
  Klinkt dit niet erg katterig?!
  Even goed kijken.
  Groet, Wilma

 4. Leuk die kattenkaart van het Kremlin met kattenbewakers en inderdaad als er wat bijgeschreven staat is een leuk extraatje.

  Kaarten met fantasie, sprookjes, dieren, mooie uitzichten of mooie kastelen/paleizen/gebouwen vind ik leuk om te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.