Ik heb de zomer in m'n bol!

Oké, ik heb me wellicht iets teveel laten meeslepen door het zonnige weer. Lily wees me er in de comments op mijn post over parasols terecht op dat het pas april is, en dat het volgende week weer kouder wordt.

Maar nu is het te laat, en staat alle tuinmeubilair al buiten. In mijn enthousiasme had ik het gevoel alsof het vanaf nu gewoon voorgoed zomer zou zijn.

Tuinmeubilair weer naar buiten

Sinds deze woensdag ben ik daarom zelfs weer braaf begonnen met mijn wekelijkse uur tuinieren. Met zwaar gemoed ruil ik mijn hardlooprondje op woensdagmorgen in voor een uurtje in de tuin werken. Daarbij prevel ik als een soort mantra de volgende twee dingen van huishoudgoeroe Flylady:

'You are not behind' en 'Babysteps'.

We hebben namelijk best een grote tuin, en als ik niet aan Flylady's wijsheden denk, voel ik me zo overweldigd, dat ik tot niets meer kom. Maar door te denken in 'babysteps' en dat ik 'niet achter ben' gaat het weer! Voor mijn tuinierwerk draag ik een paar afgetrapte loopschoenen. Zo krijgen die ook nog een goede tweede leven!

c3a88db3 6101 4ba3 8ad3 619293968e7d

Aangezien het tuinmeubilair echt wel viezig was, heb ik zelfs een heel sopje gemaakt om de boel mee schoon te maken!

tuinmeubilair schoonmaken met een sopje

Wie is er een goed huisvrouwtje dan?!

tuinmeubilair schoonmaken

Maar daarna heb je ook wat! Zeker met een goedkoop vinyl kleed van de Action er over!

tafelkleed Action

En na al dat geploeter is het koffietijd!

buiten zitten

Wat ga jij op deze prachtige zomerse dag in april doen?

Lees ook mijn post over tuinieren voor meer dieren in de tuin!

Vergelijkbare berichten

32 reacties

 1. zoveel mogelijk binnen bij mijn ventilator blijven, want ik vind dit het meest afgrijselijke weer wat er is en dit is nog maar het begin, want de zomer moet nog beginnen, dus dat word hier afzien en overleven.

 2. ik heb een ieniemienie balkonnetje dus eigenlijk geen plaats voor een mooie tuinset. voordeel is dat ik het ook niet hoef schoon te maken, maar nadeel is dat ik niet lekker kan genieten van het zonnetje

 3. Ik zit nu lekker buiten (in de schaduw) te genieten van alles wat bloeit: madeliefjes, ‘n paardebloem, volop speenkruid, judaspenning, maagdenpalm, de viooltjes in de trog,in de kaasvorm en de akertjes. De fruitbomen bloeien volop, de vogels zingen en kwetteren. Heerlijk, lente!!

 4. Ik ben op de fits gestapt en ben 2 dorpen verder in een kringloopwinkel gedoken.
  3 zomerse overhemden gescoord voor de man.
  Van een heel duur merk voor drie euro per stuk.
  Heel voldaan door de polders vol schaapjes, paardebloemen, en nog meer moois terug gefietst.
  Dit is heerlijk!!!

 5. Ik ben ook in de tuin aan het werk geweest. Gisteren nieuwe zomerkleding in de kringloopwinkel gekocht. Vier stuks voor dertien euro! Helemaal blij. Ik ben nogal afgevallen en zo ongeveer alles is te groot. Fijn om weer eens iets passends te dragen :-)
  En ik ga zo bananenijs maken. Ik heb stukken rijpe banaan in de vriezer. Verder wat dadels in warm water in de week gezet. En dan zo de bananen en dadelstukjes met het water in de blender. Een soort roomijs wordt het dan.

 6. Ik heb ook best wel de zomer in mijn kop. Tuinieren kan ik niet maar in de tuin zitten wel. Heerlijk! Ik snap zeker dat je het soms lastig vindt dat je tuin zoveel werk vraagt maar houd inderdaad FlyLady in je hoofd.

 7. Ik zit in de kop van Noord Holland in mijn eigen tuinhuis voor vanavond en vannacht een fijne B&B in een hele mooie tuin.
  Vanmiddag tochtje met fluisterbootje en morgen Den Helder bezoeken.
  Met mijn zus samen en beter weer kunnen we niet hebben.

 8. na ons weekje vakantie tijdens de Paasvakantie, had ik er zin in. De terassen, paadjes en oprit werden geschuurd. De tuin helemaal onkruidvrij gemaakt (en dat is een behoorlijke lap) en het tuinmeubilair schoongemaakt. De serre is ook plantklaar gemaakt maar de plantjes moeten er nog wel in:). Gisteren kon de jongste ‘het bijna niet meer houden mama. Ik wil het zwembad!!!’ Dus jaaah...dat staat ook. Vandaag voor het eerst een barbeque’tje gehouden, vlijtige liesjes gezet en rozenstruikjes geplant. Ik had er zoveel zin in! Nu is mijn pijp echt wel uit:)

  1. Wat mooi! Toen mijn opa en oma nog leefden kwam ik vaak in Terborg. Ze woonden er ook vrijstaand en ik koester er warme herinneringen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.