Ik heb de wil om te winkelen verloren

Het is geen eeuwenoude traditie, maar een traditie niettemin: één keer per jaar gaan mijn twee jongere zussen en ik, met onze moeder winkelen in Bocholt (Duitsland). Ik verheug me er altijd al weken van tevoren op!

Maar toen ik vandaag tussen de vele afgeprijsde waren liep, moest ik aan mijn tante Dina denken die altijd zei: ‘Het is mooi spul, voor wie het nodig heeft.’ En ik wist: ik heb dit helemaal niet nodig.

Mede door de invloed van jullie blogs over bezuinigen, en een ecologisch vriendelijke levensstijl, en natuurlijk mijn tante Dina, is langzaam maar zeker een nieuwe attitude mijn leven in geslopen. Dat, en het besef dat ik ‘genoeg’ heb.

Dus ik denk dat het tijd is voor een nieuwe traditie: een keer per jaar ergens een heel eind samen wandelen, onderweg lekker praten, en als afsluiting een kopje koffie drinken.

Similar Posts

12 Comments

 1. Dat gaat de goede kant op, zullen we maar zeggen.
  Ik zelf heb dat ook steeds meer.
  We hebben zelf een abonnement op de dierentuin genomen, daar gaan we nu vaak even naar toe.
  Voor dochterlief ook veel leuker.

  Groeten Herma

 2. Waar bloggen al niet goed voor is ;-) Maar zoals je zegt een lange wandeling maken en lunchen oid in een leuk restaurantje is haast nog leuker :-)Je kan in ieder geval een stuk beter bijkletsen !!

 3. Goed zo! Vorige week zijn we ook in de winkelstraten van Den Haag geweest, maar ik heb helemaal niet die behoefte, mijn vriendin heeft dat meer. Maar daarom was het wel gezellig zonder iets te kopen, je doet toch wel weer inspiratie op.

 4. sterker nog, ik heb ronduit een hekel aan shoppen. de paskamers zijn te klein en warm en al dat kopen, ik vind er niets aan. al die armen vol plastic tassen, doodvermoeiend. bovendien lopen al die mensen altijd precies voor mijn voeten. ik ga ook voor de wandeling, en een goed gesprek! En als ik dan al eens iets moet in de stad, dan ga ik op dinsdagochtend, 10 uur. de ervaring leert dat er dan geen kip is.

 5. Helemaal mee eens, ik hou niet van winkelen en als ik al boodschappen in de stad moet doen, zoek ik ook een rustig moment uit.
  Een een wildvreemde stad wil ik wel eens door een winkelstraat lopen, bijv als ik per trein reis en weer op weg naar het station ben.
  Mijn lijfspreuk:
  Wat je niet hebt, kan ook niet kapot gaan

 6. Toen we anderhalve week terug in Antwerpen waren, met nog een hele dag en een winkelstraat voor ons, stelde ik ook voor om te keren en naar de Zoo te gaan.
  Ik zou dus ook voor die wandeling of een workshop of een cultureel uitstapje gaan ipv winkelen.

  Liefs, Haagje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.