Ik heb de eieren gevonden!

eieren
Deze eieren geven nieuwe betekenis aan de term ‘vrije uitloop’ : )

Sinds onze laatst overgebleven kip heeft ontdekt dat ze uit het kippenhok kan komen, gaat ze dagelijks op excursie. Dat is heerlijk voor de kip. Maar wij hebben nu dus geen eieren meer. Want die legt ze niet meer in het hok.

Van narigheid kocht mijn man afgelopen weekend zelfs eieren in de supermarkt.

Wat zie ik daar?!

Maar wat zag ik gisteren toen ik hout haalde voor de houtkachel?

Juist!

Een hele stapel eieren! Keurig bij elkaar. Dankjewel kip!

En het is nog niet eens Pasen : )

Nu maar snel een ei koken!

Leestips

Wat voor soort eieren eet jij? Van je eigen kippen? Scharrel, vrije uitloop, 4-granen?

Similar Posts

21 Comments

 1. Hier in de buurt houd iemand kippen en verkoopt de eieren aan huis. Het voer is niet bio, maar ik heb nog geen andere kippen gezien met zoveel ruimte (loslopende kippen daar gelaten natuurlijk).

  De eieren zijn altijd ontzettend vers en in de zomer lekker groot.

 2. Ik koop bij een mw die een stuk of 15 kippen heeft wekelijks ongeveer een 20 eieren, een smakelijk en vers ei heeft ze.

 3. Het is misschien een onnozele vraag van mij, maar ik vraag me af hoe een eenzame kip zonder haan het klaar krijgt om nog eieren te leggen. Heeft ze daar in het bos misschien een stille minnaar zitten?

 4. Wij eten eieren van onze eigen kippen. Het zijn er 8 plus een haan. De ren is erg groot, er staat ook een boom. Het was gewoon een stuk van de moestuin. Soms leggen ze hun eieren ineens op een andere plek en dan is het even zoeken inderdaad !

 5. Leuke verrassing.
  Wij eten het liefst eieren van de kippen van mijn ouders, die lekker buiten lopen (als er geen ophokplicht is). Ook die kippen leggen niet altijd allemaal keurig in het hok. ‘Er legt er weer één verloren.’ zegt mijn vader dan. Soms is het echt even zoeken.

  1. Eieren blijven 3 weken goed.
   Ik vond ook wel eens een nest eieren tussen de klimop maar omdat de kippen toen in geen tijden los waren geweest heb ik ze toen in de kliko gegooid. Nu hebben we al een tijd geen kipjes meer. En kopen we onze eieren bij de boer of de landbouwschool hier.

   1. Wij hebben ook eens ‘verloren’ eieren gevonden. We wisten niet hoe oud ze waren en hebben ze dus ook weggegooid.

 6. Wij hebben sinds kort een aantal kippen samen met de overbuur daar is plaats voor een kippenren maar die kan niet zo heel groot zijn omdat we dat van boven af moeten beschermen voor roofvogels die hier in de bossen vlakbij zitten en ze weten een gemakkelijk hapje zo zitten.

 7. haha dat zal je net zien, fijn dat de kip eieren legt, dis is toch wel het natuurlijkste wat je kan hebben. Ik koop altijd scharreleieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.