Hygge: de voor de derde en laatste keer + filmpje!

hygge

Vandaag mijn derde en laatste post over Hygge!

Tenminste dat is het plan.

Als er nóg een boek uitkomt over hygge beloof ik niets ; )

Deze post gaat over het derde boek over hygge dat verscheen in korte tijd. En het heet: Hygge, de Deense kunst van het leven.

Hygge, de Deense kunst van het leven

Zoals de titel al aangeeft gaat ook dit boek over het fenomeen Hygge. Hygge is het Deense woord voor gezelligheid. Maar hygge is meer dan ‘gezelligheid’. Hygge staat voor een bepaald gevoel, een manier van in het leven staan.

Hygge, de Deense kunst van het leven is geschreven door Meik Wiking. Meik is CEO van het Happiness Research Institute in Kopenhagen. Hij plaatst hygge in een cultureel perspectief.

Hij noemt hygge bijvoorbeeld als verklaring dat Denemarken het gelukkigste land op aarde is.

Kijkje in het leven van de Denen

Waar Heel Holland hyggt deed denken aan een vakantie doeboek, stijgt Hygge, de Deense kunst van het leven daar ver bovenuit. Het boek biedt een prachtig kijkje in het Deense leven, en waarom hygge zo belangrijk voor de Denen is.

Tegelijkertijd is er ook ruimte voor praktische informatie. Zo geeft Meik Wiking praktische tips om je huis hygge te maken, ideeën voor hyggelige activiteiten en vind je ook recepten in dit boek.

Hygge, de Deense kunst van het leven versus de eerdere twee boeken over Hygge

Eerder schreef ik een review over twee andere boeken over het fenomeen hygge:

Ik vind Hygge, de Deense kunst van het leven het beste boek over hygge. Dat komt ook omdat ik het erg leuk vind om een kijkje te krijgen in het leven in andere culturen. En dat biedt Meik Wiking met zijn boek. Ook heb ik door Hygge, de Deense kunst van het leven volgens mij het meeste gevoel gekregen voor de term hygge.

Tegelijkertijd is Hygge, the Danish art of happiness ook prima.

Maar Hygge, de Deense kunst van het leven is voor mij de winnaar als het gaat om boeken over hygge.

Hygge: wat heb jij er aan?

Heb jij behoefte aan meer rust in je leven, aan bezinning of tijd voor je familie en vrienden? Dan is hygge zeker iets voor jou. Want hygge biedt al deze dingen. Hygge haalt de druk van de ketel. En in Hygge, de Deense kunst van het leven lees je er meer over.

Verslag over de populariteit van hygge!

In onderstaand filmpje legt Meik het nog eens uit. Ik kan het erg aanraden, en het duurt maar 4 minuten!

Praktische informatie over Hygge, de Deense kunst van het leven

Hygge, de Deense kunst van het leven is voor 19,95 te koop bij bol.com.

Wat vind jij van hygge? Is het wat voor jou?

Similar Posts

16 Comments

 1. Volgens mij staan de Scandinaviërs sowieso wel prettig in het leven. Ik zou er graag een keertje op vakantie willen gaan. Goed moment om me bezig te houden met hygge!

 2. Wat een prachtige uitspraak in het filmpje: ‘The persuit of daily hapiness’ – prachtig!

  Volgens mij ben ik al Deens hygerig qua lekker eten, telefoons uit tijdens het eten én wollen sokken. Da’s nog eens een manier om ouderwets hip te zijn ;-)

 3. Toen ik aan mijn Deense buurman vertelde dat Hygge (huugge zei hij ) een trend wasin Nederland vond hij dat grappig. Ik woon in Griekenland, mensen hier zijn Hygge op een heel andere manier. Elk land zijn eigen hygge waarschijnlijk.
  Ik ben best wel hygge geloof ik.Wat me bij mijn buurman en ook bij een andere Deense die ik ken opvalt, is de zeer kleurrijke inrichting van hun huis. Vaak koekjes bakken. Met kerst kwam de Deense buurman een kerstplantje brengen. Is dat hygge ? Of gewoon aardig en gezellig !

 4. Wat een plaatje de voorkant van dat boek!
  Grappig dat de man in het filmpje het had over DNA. Wist je dat de Friese mannen in Nederland hetzelfde DNA hebben als de Denen?

 5. Leuk, dit filmpje. ‘Denmark is the US with Bernie Sanders as president.’ Geweldig. Hier spreek je het ook uit als huugge. (een soort ie / u – kruising). Niet als ‘hooga’ zoals veel sites beweren. Maar Deens is een wonderlijke taal :)
  Wat ik ook zo leuk vind hier: mensen kleden zich echt warm aan. Dat lijkt overdreven, bij +10 in je dikke winterjas en twee broeken, tot ze heerlijk aan een picnickbankje zitten met de hele familie met thermosflessen koffie en wij bij een flinke windvlaag lopen te blauwbekken want ‘het leek van binnen toch lekkerder dan het buiten is’.

  1. Ja, dat vond ik ook een grappige uitspraak. Ik vond sowieso het filmpje erg leuk, en ik houd normaliter helemaal niet zo van filmpjes.

   Leuk dat de Noren ook hun eigen hygge hebben.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.