Reacties

Hygge: de voor de derde en laatste keer + filmpje! — 16 reacties

 1. Wat een prachtige uitspraak in het filmpje: 'The persuit of daily hapiness' - prachtig!

  Volgens mij ben ik al Deens hygerig qua lekker eten, telefoons uit tijdens het eten én wollen sokken. Da's nog eens een manier om ouderwets hip te zijn ;-)

 2. Toen ik aan mijn Deense buurman vertelde dat Hygge (huugge zei hij ) een trend wasin Nederland vond hij dat grappig. Ik woon in Griekenland, mensen hier zijn Hygge op een heel andere manier. Elk land zijn eigen hygge waarschijnlijk.
  Ik ben best wel hygge geloof ik.Wat me bij mijn buurman en ook bij een andere Deense die ik ken opvalt, is de zeer kleurrijke inrichting van hun huis. Vaak koekjes bakken. Met kerst kwam de Deense buurman een kerstplantje brengen. Is dat hygge ? Of gewoon aardig en gezellig !

 3. Wat een plaatje de voorkant van dat boek!
  Grappig dat de man in het filmpje het had over DNA. Wist je dat de Friese mannen in Nederland hetzelfde DNA hebben als de Denen?

 4. Leuk, dit filmpje. 'Denmark is the US with Bernie Sanders as president.' Geweldig. Hier spreek je het ook uit als huugge. (een soort ie / u - kruising). Niet als 'hooga' zoals veel sites beweren. Maar Deens is een wonderlijke taal :)
  Wat ik ook zo leuk vind hier: mensen kleden zich echt warm aan. Dat lijkt overdreven, bij +10 in je dikke winterjas en twee broeken, tot ze heerlijk aan een picnickbankje zitten met de hele familie met thermosflessen koffie en wij bij een flinke windvlaag lopen te blauwbekken want 'het leek van binnen toch lekkerder dan het buiten is'.

  • Ja, dat vond ik ook een grappige uitspraak. Ik vond sowieso het filmpje erg leuk, en ik houd normaliter helemaal niet zo van filmpjes.

   Leuk dat de Noren ook hun eigen hygge hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>