Huisvlijt in herfststijl: mening gevraagd

nicoleAls de seizoenen wisselen vind ik het leuk om mijn huis daarop aan te passen. Dus wisselde ik zondag de gordijnen voor de herfstgordijnen. En verving ik de zomerse kussenhoezen voor hoezen in donkere kleuren.

Maar ik vind het ook leuk als een blog meekleurt met de seizoenen. En dus paste ik de kleuren van Huisvlijt aan. De layout is hetzelfde gebleven. Maar de header is nu alleen een blogtitel. Ik zit te twijfelen of alleen tekst niet saai is?

Dus ik vraag het gewoon aan jullie, mijn bezoekers:

 1. Missen jullie een header met plaatjes?
 2. En nog een vraagje: hoe vinden jullie de rij met posts onder elkaar met links een klein plaatje? Zou het niet mooier zijn om grotere plaatjes te hebben met daaronder de eerste regels van de nieuwe post?

Similar Posts

30 Comments

 1. Ziet er op zich goed uit wel maar met het plaatje vond ik wel mooier.
  De posts zijn zo prima, als ik alleen maar plaatjes zie met 1 regel tekst is het me veel te ‘druk’ op een blog.

 2. Ik moet hier erg aan wennen… Ik zie liever plaatjes bovenaan. En ik zie ook niet meer hoeveel reacties er al zijn op een post… Niet dat dit belangrijk is maar toch… Je vorige lay out vond ik fijner.

  Ik ben ook wel van het veranderen met de seizoenen mee, ik heb ook mijn (nep)bont vloerkleedje van de Ikea weer op het dressoir gelegd met daarop een paar mooie kandelaars. En inderdaad verwissel ik ook kussenhoezen.

 3. O, wat erg.. stonden er plaatjes dan? Over de lay-out heb ik zeker heengekeken. Ik word – in ieder geval op jouw blog – al snel naar de inhoud getrokken. Dat bedoel ik als een compliment hoor! Ik hou zelf meer van foto’s, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

 4. Kennelijk zien we niet allemaal hetzelfde want ik zie helemaal geen herfst. Alleen 5 regels in zwart/wit met de diverse menu’s en naam en advertentie en dan de blog zelf. Wat mij betreft erg kaal.

 5. Ik vind het een mooie kleur, ik twijfel ook of ik geen header met plaatje moet. Er zijn wel mooie, maar die moet je dan weer downloaden van shutterstock ofzo… Weet niet of er gratis mooie zijn…

 6. Oh, lastig hoor. Ik vind het erg leuk dat je je kleuren hebt aangepast aan de tijd van het jaar. Vond je vorige header alleen wel héél leuk! Dus de huidige is in vergelijking tot de vorige wel heel minimalistisch.
  Zelf houd ik er ook van de sfeer in huis aan te passen aan het jaargetijde. Ben nu bezig met allerlei DIY decoratie dingen. Een krans van hortensia op de eettafel en een houten schaal met allerlei siervruchten op de piano, etc. Zo knus en gezellig vind ik dat.

 7. Bij mij werkt het met de seizoenen ook zo en ik veranderde de kleuren een paar dagen geleden.
  Ik vind het hoofd heel stijlvol in een mooie kleur. En rustig, daar hou ik van. Ik mis de plaatjes dus niet.
  V.w.b je tweede vraag heb ik het plaatje niet ;-)

 8. Het is even wennen want het voelt een beetje anders nu op je blog.
  Maar net als hierboven ook al gezegd werd, word ik op jouw blog voornamelijk aangetrokken door de inhoud, wat je schrijft en dat voelt nog net zo vertrouwd!

 9. Ik vind het zo heel stijlvol en relaxed. De eerdere header vond ik eerlijk gezegd een beetje hyper, met al die kleuren en voorwerpen!

 10. Met het veranderen van de seizoenen vind ik dit toch wel herfstig. Natuurlijk gaat het om de inhoud van je blog maar goed het oog wil ook wat. Ik vind dit wel rustgevend hebben.

 11. Ik vind het lettertype en de kleur bovenaan jouw blog erg mooi. Maar ik mis er toch een plaatje bij.
  Wat betreft jouw andere vraag heb ik echt geen idee.

 12. Ik lees mee op Ipad. De reclame van google net onder het menu schreeuwt enorm. Het menu komt ook in twee lijnen, populair deze week staat er onder.
  De afbeelding hoeft niet, maar het is wel iets wat ik van de meeste blogger onthoud. Het vormt een soort visitekaartje.
  Voor de rest vind ik de nieuwe look best aangenaam.

 13. Ik mis de plaatjes van de header niet, vond dat vrij druk één foto of zo als het nu is vind ik persoonlijk mooier.
  Mmm, ik vind het wel mooi zoals het nu is met die plaatjes!

  Leuk dat het mee veranderd met het seizoen!

 14. Ik vind de header zonder plaatje ook veel mooier. Het oogt ook rustiger. Ik ben niet zo van de schreeuwigere layouts. Ik hou van strak en simpel :)
  Ook de lijst als je “binnenkomt” is erg mooi geworden!

 15. Bedankt allemaal voor de feedback. Ik heb eens even zitten turven en de meningen zijn ongeveer fifty-fifty. Ongeveer 7 mensen vonden een header met afbeeldingen mooier, en zo’n 6 mensen vinden dit mooier.

  Ik ga eens even goed nadenken!

 16. Ik ben dubbel over de header. De plaatjes op je vorige ‘lay-out’ (noem ik het maar eventjes) gaven snel duidelijkheid over de inhoud van het blog, maar deze header zonder plaatjes vind ik dan weer rustiger en daarmee aangenamer.

  Voor wat betreft het berichtengalerijtje onderaan je posts…
  Ik denk dat grotere plaatjes met een inleiding duidelijker zijn en daardoor meer uitnodigen tot verder lezen.

 17. Ik vind het er altijd mooi uitzien als er 1 grote foto staat met de tekst eronder, maar ik vind dit veel overzichtelijker. Daarom heb ik zelf ook gekozen voor kleine foto’s met de tekst ernaast. Gewoon doen wat je zelf het mooist vindt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.