huismoeder zijn

thuisblijfmoederIn de Ideeënbus vond ik een mailtje met dit verzoek:

‘Iets over huismoeder zijn en je eigen ontwikkeling. Hoe doen andere moeders dat: voor je gezin zorgen en zorgen dat je iets voor je zelf houdt.’

Voor informatie over huismoeder/thuisblijfmoeder zijn verwijs ik graag naar mijn blog over Thuisblijfmoeders! En specifiek naar de rubriek Thuisblijfmoeders.

In deze rubriek vertellen vrouwen over hun keuze om fulltime te moederen. Maar ook lees je daar hoe ze denken over hun persoonlijke ontwikkeling, en hoe ze hun leven inrichten.

Heb jij iets te vertellen over huismoeder zijn en je eigen ontwikkeling? Deel het dan hier onder in de comments!

Similar Posts

4 Comments

  1. ik ben thuisblijf moeder en werkende moeder geweest toen mijn dochter nog jong was , maar door mijn werkzaamheden was er niet echt sprake van een ontwikkeling door werken, ik zit in de schoonmaak en die werkzaamheden zijn niet echt een uitdaging of stimulerend, wel heb ik door de contacten op mijn werk niet alleen met collegas maar ook door de mensen die werken op de panden waar ik schoonmaak veel opgestoken, ook door op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de wereld en door het kijken van documentaires en het vele lezen heb ik mij voor mijn gevoel geestelijk behoorlijk ontwikkeld , wat mij van in m ijn ogen bekrompen types nog wel eens bewonderende blikken en commentaren opgeleverd heeft in de zin van voor een schoonmaakster is ze zeer zeker niet dom, pardon ?denk ik dan.

  2. Hoi! Wat leuk dat je thuisblijfmoeder bent! Ik zou dat ook wel willen… Maar financieel is dat wel een hap uit het budget jammer genoeg. Misschien als er nog een tweede kindje komt… Ben je al lang TBM of ga je terug werken binnenkort?

    1. Mijn oudste dochter is inmiddels 19, dus ik ben al 19 jaar thuisblijfmoeder. Sinds de jongste naar school gaat werk ik vanuit huis als blogger! Zo kan ik precies mijn werktijden op de kinderen afstemmen, en ben ik nog steeds voor ze thuis. Eigenlijk heet dit dan weer Wahm: work at home mom. Op mijn blog https://www.hetmoederbedrijf.com vind je verhalen van moeders die dit ook zo doen: werken vanuit huis, zodat ze bij hun kinderen kunnen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.