Huishoudelijke ergernis!

broodzakAargh! Als ik nou nog één keer die ópen broodzak zie liggen ga ik gillen!

Al honderd keer heb ik de kinderen gezegd:’Doe de broodzak dicht als je een boterham hebt gepakt, anders droogt het brood uit!’

Maar luisteren, ho maar….

Wat is jouw grootste huishoudelijke ergernis in de vakantie?

Reacties op Huishoudelijke ergernis!

 1. Dit is heel herkenbaar! De broodzak (van de Lidl, hetzelfde als wat hier op tafel ligt) en gewoon zo op t aanrecht laten liggen. En je kunt er inderdaad tosti’s van maken maar om dat nou 4x per week te doen… Bepaalde dingen kun je echt honderden keren zeggen maar komt gewoon niet binnen lijkt het. Komt dat dan doordat het pubers zijn?? Ik zeg wel eens tegen ze, later denk je nog wel eens aan me terug. Dat is , volgens diezelfde pubers dan, natuurlijk het allerstomste wat je als moeder kunt zeggen… zucht…

 2. Een tosti maken en dan vergeten de stekker uit het stopcontact te halen…in slaap vallen in bed terwijl de lamp/apparatuur nog aan is…apparatuur aan laten staan terwijl ze zelf in een andere ruimte zijn…recent: nieuw t-shirt a 25,00 euro zoek…het moet zich érgens in huis bevinden…PUBERS…!!

  • Maar ze zijn ook superlief!! Wanneer ik een boek lees een kopje thee komen brengen en ze hebben een enorm gevoel voor humor, er wordt veel gelachen!! Desalniettemin ben ik een pinautomaat, taxichauffeur en run ik een hotel…

 3. Met warm zomerweer doe ik veel ramen en deuren ‘s ochtends vroeg open om te luchten/koelen. Wanneer ik weg ben geweest om te werken en alles staat nog zo open…..
  En dat ik de jongens bijna naar buiten moet schoppen. Bij de jongste van 10 hoeft dat (nog) niet, maar bij die van 12 wel (verplicht 2 x per dag een half uur buiten spelen). En de oudste van 16, tja….

 4. Grootste ergernis hier, niet alleen tijdens de vakantie….manlief laat zijn kleding altijd rondslingeren op de slaapkamer. Duizend keer al gezegd maar helpt helaas niets.

  • Mijn man heeft een mand (heel toevallig van mij gekregen ;-))
   Daar flikker ik alles in wat er aan kledingstukken van hem rondsliert: vieze sokken, overhemd whatever. Alles gaat in die mand.
   Ik heb een opgeruimde slaapkamer en hij heeft er kennelijk geen last van dat alles steeds in een mand wordt gepropt… En ik was alleen wat in de wasmand ligt, dus daar eindigd het uiteindelijk wel.

 5. Natte zwemspullen, hoopjes kleren, badhanddoeken enz. Leuk hoor, een zwembad in de tuin, maar o, die rommel! Hang het op en leg het weg!!!!!!

  • Oh ja, dat doen ze hier ook! Momenteel staat er een leeg plastic bakje waar de kas in zat en een lege wikkel waar snijworst in zat… En de prullenbak staat nota bene naast de koelkast.

 6. Dat soort ergernisjes heb ik gelukkig niet meer!
  Op een dag als met de jaren het verstand komt, dan merk je dat ze al die tijd wel hebben gehoord wat je steeds zei 😉

 7. Jongste zoon vergeet hier standaard om de hordeur dicht te doen. Muggen en vliegen ben ik niet zo dol op. En hij vergeet regelmatig om eten terug te zetten in de koelkast.

  En vanochtend had oudste zoon heel erg zijn best gedaan, maar met de verkeerde dingen. Ik was erg moe en wilde toch even buiten in de tuin werken. Ik had een klokje neer gezet om de tijd in de gaten te houden. Ik wilde niet langer dan een half uur werken om dan weer pauze te nemen. Ik pak mijn spullen uit het tuinhuis en zoonlief vertelt dat ie het klokje heeft opgeruimd omdat ik het vast vergeten ben (tuurlijk, ik loop altijd met klokjes, not). En nee, zoonlief moest weg en kon het klokje niet terug zetten. Ik balen want dat is weer extra lopen. Daarna met handen vol met tuingereedschap de tuindeur open willen maken. Ik had hem al van het slot gedaan, maar zoonlief had die voor de zekerheid maar weer op slot gedaan. Lief bedoeld, maar ik stond toen wel even stevig te mopperen. En al helemaal toen bleek dat de voortuin al te warm was om te werken.
  Gelukkig heeft jongste zoon toen een tijdje in de achtertuin gewerkt. En ben ik de keuken in gegaan want daar was ook nog genoeg te doen.

 8. Wc papier opmaken en geen nieuwe rol ophangen, pak ijsthee leeg schenken en geen nieuwe in de koelkast zetten, het bakje van het vleesbeleg LEEG terugzetten in de koelkast en geen nieuw beleg uit de vriezer halen, als ik net de wasmachine aan heb nog met was aankomen in diezelfde kleur enz, enz……

 9. Bij mij ook veel ergernis over kruimels op het aanrecht! Laatst las ik op Pinterest: Wil je een schoon huis? Doe man en kinderen de deur uit!
  Daar denk ik wel eens over als ik de haren van de hele familie weer eens uit het doucheputje moet verwijderen of de wc alweer moet schoonmaken. Aan de andere kant: mijn huis zou dan langer schoon blijven, maar ik wil man en kinderen toch niet missen! En onze verharende huisdieren ook niet!
  Mijn man is trouwens best netjes. Hij ergert zich wel eens aan mijn rommeltjes. Ik vind dan weer dat hij veel te veel boeken en cd’s heeft ( geen plaats meer voor mijn boeken)!

 10. Ik kocht twee maanden geleden 4 (vier!) zonnebrillen voor zoon omdat hij niet tegen scherp licht kan.

  En nu heb ik er…. nul!
  Het meest irritante is, dat zoon die dingen altijd kwijtraakt als hij met de man weg is geweest, maar dat is dus niet degene die ze koopt of zoekt…..
  (grmbl…)

 11. Mbt dat brood: misschien ben je gewoon ook te aardig dat je het steeds opruimt. Láát het maar eens flink uitdrogen. Die boodschap komt misschien duidelijker aan, dan als je het blijft zeggen, maar ze er geen hinder van ondervinden. (ik zou wel iets voor mezelf apart houden in een fijn dicht zakje… ;-)).

 12. Uhhhhh geen enkel? Omdat ik alleen leef en als ik mij ga ergeren het mijn eigen schuld is? hahahaha Of mag ik de kat ook de schuld geven, of de natuur.. mjah, hoort erbij.

  Wel heb ik ooit mijzelf afgevraagd of het te doen is, om kattegrit in kleuren van parket vloeren etc. uit te voeren en te gaan verkopen, zodat je de pootjes niet ziet als ze van de bak afkomen, hahaha

  X

 13. Ik heb hierboven heel veel van mijn ergernissen gelezen, en het klinkt als muziek in mijn oren dat het dus eigenlijk overal het zelfde is.
  Ach ja ooit hebben ze (hopelijk) zelf een gezin en kunnen wij hun klachten over alle troepjes met een flinke glimlach aan horen

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.