|

Huishoudelijke beslommeringen

Deze zonnige ochtend ben ik eerst maar eens een half uurtje gaan hardlopen. De kinderen zijn nu oud genoeg om even alleen thuis te blijven. Wat een vrijheid geeft dat! Vroeger stond vakantie gelijk aan huisarrest, maar tegenwoordig kan ik best snel even een boodschap doen of even gaan rennen.

Het was prachtig weer, de zon scheen, en ik prees mezelf gelukkig dat ik buiten was. Thuis belandde ik middenin een hevige ruzie tussen Teuntje (10) en Piet (6), en hoorde nog net dat Teuntje Piet voor ‘rotkind’ uitmaakte.

Gezien het prachtige winterweer sommeerde ik ze allemaal in de winterjassen en joeg ze naar buiten, terwijl ik snel onder de douche sprong.

Vervolgens heb ik alle bibliotheekboeken verzameld, en ben met Ot (8) en Jan (12) naar de bibliotheek gewandeld. Jan had deze week nog maar weinig beweging gehad, omdat hij het liefst de hele dag computert. Terwijl Ot en Jan onbegrijpelijke conversaties met elkaar voerden over Runescape, kon ik ongehinderd genieten van de wandeling.

De bibliotheek was erg rustig, en aansluitend heb ik Ot en Jan meegenomen naar een koffiehuis, waar ik een koffie nam, en zij een sinas van 2,20!!! Echt schandalig! ‘Het is vakantie,’ hield ik mezelf voor als troost, en ze kregen er een gratis lollie bij.

Toen langs de Action voor zo’n staande tube tandpasta van Aquafresh, want daar kunnen de kinderen tenminste het dopje niet van kwijtmaken, en naar huis.

Ondertussen begint de zon zich steeds meer achter wolken te verschuilen, dus ik ben blij dat we het zonnige winterweer even hebben meegepakt.

Omdat het donderdag is, ga ik zo tosti’s maken. Tegenwoordig doe ik dat met een broodrooster, en warm een plakje ananas op in de oven, dat ik er als de tosti’s klaar zijn opleg. Zo hebben we heerlijke tosti’s Hawaii, die bij dat koffiehuis zo’n 5 euro kosten!

Misschien moet ik mijn eigen koffiehuis beginnen, want de winstmarges lijken mij gigantisch.

Similar Posts

One Comment

  1. Vreselijk hé? Ook wij nemen wel eens heel erg sporadisch “stiekem”een bakkieonderweg, maar komen over het algemeen van een hele koude kermis thuis :o(

    Mag ik je via deze weg een paar fijne dagen en een gezegend 2010 toewensen?

    Bij deze dan ;o)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.