Huishoudelijk werk om te aarden

Gepost August 17, 2008 in Huishoudelijke beslommeringen / 0 Comments

Hoewel ik dolblij was weer thuis te zijn na onze kampeervakantie, voelde ik me wat onwennig. Besluiteloos drentelde ik door het huis, en kon mijn draai niet vinden. Ik was dan wel thuis, maar tegelijkertijd lag een deel van me nog smartelijk te huilen in die veel te kleine caravan in Tuitjenhorn.

Wie had gedacht dat het huishouden me te hulp zou komen?! Plotseling viel mijn blik op de overvolle wasmanden, de was die ik nog moest opbergen, de troep in de woonkamer en de jassen op de grond in de gang. Een gevoel van doelgerichtheid maakte zich van me meester: ik had een missie!

In plaats van te dralen en pruilen begon ik het huishouden te fatsoeneren, en ons huis weer eigen te maken.

En met elke was die ik draaide en opruimde kwam ik een beetje meer thuis.

Toen het werk af was, zette ik een grote pot thee, en ging daarmee in ons opgeruimde huis, op onze dierbare, gebutste Chesterfield zitten.

Ik keek om me heen, en ik slaakte een zucht van welbehagen: ik was weer thuis.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.