Huh?

kostwinnergezinnenStel, jij en je partner verdienen samen 40.000,- per jaar. Daarvoor betalen jullie komend jaar 1998,- euro aan belasting.

En stel dat je buurman of buurvrouw, die de enige kostwinner is voor zijn of haar gezin, ook 40.000,- verdient. Hij/zij gaat komend jaar 10.172,- aan belasting betalen.

Nogal een verschil, niet?

Lees op Het Moederfront hoe het zit.

 

Similar Posts

7 Comments

  1. Dit was me al eerder opgevallen en eerlijk vind ik het niet. Waarom wordt er niet gekeken naar het gezinsinkomen. Zo moeilijk is dat toch niet. Het ging vroeger met de ziektekostenverzekering net zo. Mijn man (kostwinner) verdiende net iets boven de ziekenfondsgrens en we hadden heel hoge ziektekosten omdat we ons particulier moesten verzekeren en daar betaalde je ook nog eens een smak solidariteitsbelasting overheen.
    Veel mensen met een dubbel inkomen dat veel hoger lag dan de onze konden gewoon heel voordelig in het ziekenfonds.
    Ik werd chronisch ziek in een periode waarin ik niet werkte en voor onze kleine kinderen zorgde. Ik was van plan om weer te gaan werken zodra de kinderen naar de basisschool zouden gaan. Ik heb destijds ook diverse opleidingen gedaan. Maar ik ben dus niet meer aan het werk gekomen. Geen baan, geen uitkering, geen pensioenopbouw en heel hoge belastingen betalen terwijl de heffingstoeslag wordt afgebouwd.
    Gelukkig kunnen we het financieel goed redden, maar kloppen doet het van geen kant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.